Nové kurzy v ponuke




Naše Kurzy

Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.

Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 75 €

  september 2025
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
3.
streda
Thajská kuchyňa I.


Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne vás naučí naša prominentná thajská šéfkuchárka PARICHART BYSTRIANSKY - Naam. 
Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.

Parichart Bystriansky
je thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou. 

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur s DPH

(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)

 



Ešte voľné miesta
4.
štvrtok
Pizza z Neapola a chrumkavá focaccia


Jeden z našich najžiadanejších kurzov je opäť tu! V novom šate, s novými receptami a hlavne s novým talianskym šéfkuchárom. 
MASSIMO ATTANASIO je sympatický Talian, rodák z Neapola. Od roku 2015 žije v Bratislave, kde najskôr prevádzkoval úspešnú reštauráciu La Lanterna. Špičkovú kvalitu a vysokú úroveň gastronómie už niekoľko rokov prezentuje v River Parku vo svojej ďalšej reštaurácii Massimo Ristorante. Hostil v nej aj také celebrity ako je Catherine-Zeta Jones a Michael Douglas, či Sting.

Na kurze vás Massimo naučí recept na pravú neapolskú pizzu v 3 prevedeniach, ako aj pizzu frittu a focacciu v dvoch obmenách. 

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Popri príprave chutných jedál si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 121 € s DPH

(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 242 €)




Vypredané
11.
štvrtok
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína
 
Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára TOMÁŠA ZAPLETALA získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO!
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena kurzu pre 1 osobu: 92 eur s DPH

INFORMÁCIA K PLATBE:

(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)




Posledné voľné miesta
18.
štvrtok
Mexická kuchyňa

Mexická kuchyňa - to je extravagancia chutí a farieb. Je veľmi bohatá, pestrá a čerpá zo svojich domorodých tradícií a čiastočne z európskych prvkov. Miešajú sa v nej mayské, aztécke a španielske prvky.Typickými ingredienciami tejto kuchyne sú kukurica, fazuľa prakticky všetkých farieb od bielej cez červenú až po čiernu, chilli papričky, kuracie, morčacie a bravčové mäso. Medzi bežné ochucovadlá každej domácnosti potom patria: koriander, cesnak, rasca, limetky, paradajky a avokádo. Všetky tieto chute a ingrediencie použijeme aj v pestrých receptoch s kuchárom Davidom Juráskom, ktorý v Čechách prevádzkoval autentickú mexickú reštauráciu. 

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Popri varení mexických špecialitiek si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur s DPH
 
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)

 



Ešte voľné miesta
20.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov

Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si pripravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 
Kurzom vás bude sprevádzať šéfkuchár MARIÁN HARCINÍK, ktorý pripravoval catering aj pre pápeža Jána Pavla II.

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.

Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

 

čas kurzu: 10:00 - 17:00, cena 153 eur

(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 306 €)

 


Ešte voľné miesta
23.
utorok
Ázijská kuchyňa II s Michalom Konrádom
 

Voľné pokračovanie skvelého kurzu so šéfkuchárom Michalom Konrádom. Exotické chute Ázie v úplne nových receptoch. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Už tradične na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena: 121 € s DPH

(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 242 €)




Ešte voľné miesta
25.
štvrtok
Nezvyčajný svet chutí I

Tento kurz by sme kľudne mohli nazvať aj mágiou chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty. Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie MICHAL ŠKOREC, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni.

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.

Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur

(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)



Ešte voľné miesta
29.
pondelok
Francúzska kuchyňa – špeciál

Ikonické recepty s JOZEFOM MASAROVIČOM.
Francúzsko je kolískou kulinárskej kultúry a my sme si v našej Škole varenia už prešli svetoznáme recepty z oblasti Provence či Burgundska. V tomto špeciálnom kurze sme pre vás vybrali ikonické recepty, ktoré nesmú chýbať v repertoári správneho gurmána.
Jozef Masarovič, šéfkuchár reštaurácie UFO a Kuchár roka 2020, vás naučí ako si pripraviť tieto francúzske klasiky.

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

K jedlám si prechutnáme 3 francúzske vína z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra.

Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si pravým Champagne. 
 
Čas kurzu: 17:00 - 21:00, CENA: 149 € s DPH

Cena pre členov Falstaff Gourmet Clubu: 129 €

(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete 2 osoby, zvoľte spôsob platby prevodom a uhraďte 298 €)




Ešte voľné miesta
30.
utorok
Grécka kuchyňa

IOANNIS FANOURAKIS, vášnivý šéfkuchár z gréckeho ostrova Kréta, kolísky stredomorskej kuchyne a pohostinnosti. Viac ako 25 rokov zbieral skúsenosti v rôznych kuchyniach – v Grécku, na Slovensku aj v USA. Stál za konceptom gréckej kuchyne v Bratislave. Varenie je pre neho nie len práca, ale hlavne spôsob, ako ľuďom prinášať radosť, chute a spomienky.
Na tomto kurze vás naučí originálne grécke recepty z jeho domova.

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur s DPH

(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)

 



Ešte voľné miesta
  október 2025
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
01.
streda
Legendárne makrónky

Príďte si vychutnať chute a vône parížskej kaviarničky minulého storočia.
Tento kurz je určený pre delikatesných maškrtníkov špecializovaných na makrónky. Makrónky pôvodne vykreoval známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. 
Naša šéfcukrárka ANDREA BUČEKOVÁ vás naučí, ako si makrónky môžete pripraviť aj vy vo svojej kuchyni.
Ukáže vám všetky fígle, ako si správne pripraviť základný korpus tak, aby sa neroztiekol, ako ho zaujímavo ochutiť a zdravo prifarbiť.
Rovnako sa naučíte namiešať viacero lahodných krémov.
A na záver si s kvalitnou kávičkou spoločne vychutnáte všetky pestrofarebné makrónky, ktoré ste si napiekli :)
 
čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena 82 eur


(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 164 €)

 



Ešte voľné miesta
4.
sobota
Talianska kuchyňa s Massimom II

Jeden z našich najžiadanejších kurzov je opäť tu! V novom šate, s novými receptami a hlavne s novým talianskym šéfkuchárom. 
MASSIMO ATTANASIO je sympatický Talian, rodák z Neapola. Od roku 2015 žije v Bratislave, kde najskôr prevádzkoval úspešnú reštauráciu La Lanterna. Špičkovú kvalitu a vysokú úroveň gastronómie už niekoľko rokov prezentuje v River Parku vo svojej ďalšej reštaurácii Massimo Ristorante. Hostil v nej aj také celebrity ako je Catherine-Zeta Jones a Michael Douglas, či Sting.
 
Na kurze vás Massimo naučí svoje ďalšie vychytené talianske recepty.

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Popri príprave chutných jedál si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 121 € s DPH

(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 242 €)

cena 121.00,- €

Ešte voľné miesta
07.
utorok
Nápadité minútky Romana Borovského

Týmto zaujímavým kurzom vás bude sprevádzať ROMAN BOROVSKÝ, šéfkuchár, ktorý pochodil svet od Faerských ostrovov, Bruselu až po Kodaň. Kreuje modernú slovenskú kuchyňu, idálne z produktov od miestnych farmárov a pestovateľov. Svoje skúsenosti a nápady pretavil taktiež do nášho kurzu a ako môžete podľa jeho menu vidieť, pripravil si pre vas veľmi zaujímavý kurz plný nápaditých minútiek zo surovín naprieč našich lesov, lúk a riek.

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Počas varenia si už tradične prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena: 92 € s DPH 

(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)





Ešte voľné miesta
9.
štvrtok
Orientálna indická kuchyňa

Je veľa napodobenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Varenie si už tradične spríjemníme degustáciou 3 vín od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 92 € s DPH

(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)




Ešte voľné miesta
13.
pondelok
Tradičná česká kuchyňa - NETRADIČNE a základy miešania zmesí korenia

Špeciality tradičnej českej kuchyne všetci poznáme, veď sme na nich vyrastali a boli súčasťou spoločného jedálnička za Československa. Veď taký moravský vrabec s dusenou kapustou a karlovarskou knedľou je doteraz ikonické jedlo.  Upečieme si mäská na tri spôsoby, k nim si pripravíme rôzne dusené kapusty, ktoré spárujeme s knedľami.
Nevšedným doplnkom budú ZÁKLADY MIEŠANIA zmesí korenia. Celým kurzom nás prevedie DAVID JURÁSEK, kuchár a hlavne tvorca značky Davídkovo koření, ktorý si už dlhé roky mieša svoje vlastné zmesi korenia. Jeho obchod s korením - Davídkovo koření - je známe po celom Slovensku. David si pre vás pripravil e-book 33 klenotov tradičnej českej kuchyne, ktoré obdržíte po kurze. 
 
(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)
 
Popri príprave chutných jedál si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 92 € s DPH

(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)


Ešte voľné miesta