Nové kurzy v ponuke




Vyučujúci šéfkuchári
Michal Konrád

Rodený Bratislavčan, ktorému zachutila vôňa diaľav. Pracoval na vedúcich pozíciách v prestížnych reštauráciách Cocoon, kyashii a Chino latino v Londýne. Michal Konrád šéfuje kuchyni reštaurácie Fou Zoo už viac ako päť rokov. Pravidelne chodí na stáže do rôznych krajín, aby doplnil svoje kulinárske vedomosti a zručnosti. Stážoval v kuchyni spolu s Reném Redzepim v Nome, jednej z najlepších reštaurácií sveta. Minulý rok získal veľmi cenné hodnotenie prestížneho bedekra Gault & millau, ktorý jeho zručnosť ocenil 16 bodmi a dvoma čapicami a Fou Zoo vyhodnotil ako najlepšiu reštauráciu Slovenska. FOU ZOO ako prvá reštaurácia na Slovensku dostala 3 Vidličky od gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku a Michal sa už dva roky umiestnil v rebríčku tohto bedekra "The 20 Best Chefs" na prvom mieste a získal tak ocenenie Kuchár roka 2015 a 2016.


Martin Korbelič

Vyznáva modernú sofistikovanú gastronómiu.Jeho cieľom je posúvať hranice zaužívaných gastronomických postupov prípravy jedla, ale aj jeho servírovania. Martin inklinuje k tzv. Zážitkovej kuchyni, ktorá sa orientuje na hosťa a jeho vnímanie servisu v reštaurácii ako celku. Martin svoje bohaté skúsenosti zbieral ako doma tak aj na zahraničných stážach. Ako šéfkuchár pôsobil v bratislavskom hoteli Apollo,s talianom Antoniom Lacovellim rozbiehal Ufo, pokračoval u Jaroslava Žideka v Camouflage, od roku 2007 ako šéfkuchár. Martin sa v roku 2010 stal víťazom slovenského kola najprestížnejšej kuchárskej súťaže na svete Bocuse d`Or a zúčastnil sa jej európskeho kola. V tom istom roku absolvoval stáž vo Francúzsku v reštaurácii hotela Cordellian - Bages pod vedením Jean-Luc Rocha . Od roku 2011 bol šéfkuchárom v reštaurácii LeMonde, pre ktorú vyvaril 2 zlaté vidličky od Gurmána na Slovensku, titul - Prémiová reštaurácia roka 2013 a stal sa držiteľom prestížného ocenenia GURMÁN AWARDS - Kuchár roka 2013. V roku 2012 účinkoval ako jediný Slovenský porotca v kulinárskej TV show MasterChef Česko-Slovensko. Od septembra 2013 sa stal executive chefom gastronomickej skupiny MEDUSA GROUP. Aktuálne sa venuje príprave obľúbenej TV show v našej súkromnej televízii.



Marián Harcinik

je šéfkuchárom novej generácie s poznatkami tradičnej, aj modernej gastronómie. Prináša tvorivosť v sofistikovaných jedlách a vďaka rozsiahlym skúsenostiam dokáže pripraviť skutočné kulinárske vzrušenie. Je absolventom odbornej stáže v Le Grand Ecuyer vo Francúzsku v spolupráci so šéfkuchárom Damienom Thuriésom (s hviezdičkou od Michelinu), je absolventom 1. kulinárskej akadémie na Slovensku Yves Thuriés Culinary Academy, pripravoval catering pre pápeža Jána Pavla II., speváka Stinga a mnoho ďalších významných osobností. Pôsobil ako šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Alizé, predtým varil v hoteli Danube, v Meduse a Savojke. V roku sa stal Brand Chef Primi pre spoločnosť Medusa Group.



Jožko Masarovič

Svoje profesionálne pôsobenie vo svete gastronómie začal na luxusných výletných lodiach pod vedením najvychýrenejších šéfkuchárov. Po návrate naspäť na Slovensko začal pracovať v prominentnej reštaurácii Papparazzi, odkiaľ sa mu otvorila cesta a dostal príležitosť viesť jednu z najlepších reštaurácii na Slovensku, UFO, kde pôsobí už 10 rokov. UFO pod vedením Jožka Masaroviča v minulom roku získalo ocenenie Najlepšia prémiová reštaurácia na Slovensku od nezávislých Gurmán award hodnotiteľov a v rebríčku TREND reštaurácii sa už po tretí krát umiestnila na prvom mieste medzi slovenskými reštauráciami.

Jožko zároveň pôsobí ako Executive Chef pre Red Monkey Catering, kde pripravuje eventy pre najznámejšie osobnosti svetového a slovenského formátu: anglická kráľovná, monacký princ, Beyoncé, Depeche Mode, prezident Slovenskej republiky, a od roku 2011 sa podieľa na tvorbe a realizácii menu Plesu v opere. Svoje kulinárske umenie zdokonaľuje na stážach v zahraničných michellinských reštauráciách a často si do UFA pozýva na hosťovanie svetových šéfkuchárov. Veľkým prínosom pre neho bola minuloročná kooperácia v UFE s najlepšou šéfkuchárkou sveta, Anou Roš.
Jožko Masarovič, kreatívny šéfkuchár, ktorý nepozná slová "Nie, nedá sa."




Tomáš Zapletal

Začal som variť od môjho útleho veku, Ked prišiel správny okamih na zvolenie zamestnania, tak som s tím nemal problém! Bol som pravou rukou Jarovi Žídekovi a Martinovi Korbeličovi a nabral od nich dostatok skúseností, odbornej praxe ako aj určitého životného postoja ku gastronómii ako takej. Ked prišla ponuka otvoriť pod mojou taktovkou španielsku reštauráciu Parcafe, neváhal som. Odmenou mojej kvalitnej práce bolo získané ocenenie Tematická reštaurácia roka od gastronomického bedekra Gurmán na Slovensku. Po piatich rokoch som prešiel do reštaurácie Zorno v Lozorne, ktorej sme, spolu s kolegami, vdýchli jasný stredomorský duch. Stredomorská kuchyňa mi prirástla k srdcu, nakoľko mojou vášňou bolo, je a vždy bude, variť chutne a zdravo, a práve v jej receptoch a surovinách nachádzam tie správne ingrediencie pre zdravý životný štýl. Po určitom čase ma cesta zaviala opäť do Bratislavy, kde vediem renomovaný Steakhouse TOWERS STEAK AND SALAD RESTAURANT, aby som našim klientom ponúkol vyžadovanú kvalitu aj v príprave samotných, lahodných steakov z celého sveta. V Škole varenia vediem kurzy Španielska a Stredomorská kuchyňa, Steaky na rôzne spôsoby a Grilovačky.




Parichart Bystriansky

Parichart Bystriansky "Varenie ma bavilo od malička a veľa tradičných receptov či rôznych kombinácií chutí a korenín som sa naučila od svojej mamy". Parichart sa narodila v Thajsku a celý jej život je spätý s gastronómiou a ázijskými surovinami a produktmi. Už viac rokov žije na Slovensku a otvorila si tu obchod s ázijskými potravinami - Asia Food. V našej škole varenia vedie kurzy originálnej Thajskej kuchyňe.



Martin Novák

Martin pochádza z Bratislavy, kde aj žije so svojou manželkou a synom. Vyštudoval hotelovú akadémiu v Bratislave a ako 17-ročný sa vrhol do svojej prvej práce v kuchyni. Po rokoch vymenil vychytené reštaurácie (UFO watch.taste.groove, Paparazzi, Sky Bar, Fach) za novootvorený hotel Šimák Zámok Pezinok, kde sa stal Executive Chef. Má na starosti dve reštaurácie a v jednej z nich sa prezentuje aj zážitkovou gastronómiou. "Varím zo srdca, veľmi veľa skúšam a teším sa, že jedlom robím ľuďom radosť." Pri svojom varení dbá na pôvod a kvalitu surovín, spolupracuje s rôznymi farmármi, pestovateľmi a zberačmi, aby jeho jedlá boli vždy sezónne a priamo z okolitých lúk či lesov. V rokoch 2016 až 2020 bol zaradený medzi Trend top šéfkuchárov Slovenska. V roku 2018 a 2020 bol zaradený podľa bedekra Gurmán na Slovensku medzi Best chefs a v roku 2020 získal zlatú vidličku.


Michal Škorec

Medzi moje obľúbené témy v gastronómii patrí hlavne slovenská a poctivá domáca kuchyňa. Tradičné jedlá varím moderným spôsobom a snažím sa z každej suroviny vyžmýkať maximum. Najradšej varím z mäsa no viem sa vyhrať aj z polievkami a raz za čas sa ponorím aj do dezertov. Moja profesionálna kariéra sa odohrávala iba na Slovensku. Spomedzi známejších reštaurácií môžem spomenúť hlavne reštauráciu Dedinka v Trenčianskych Tepliciach, Hotel Zlatý Kľúčik v Nitre no hlavne reštaurácia Gašperov mlyn v Batizovciach, kde som najviac rozvíjal svoje schopnosti a zručnosti. V Gašperovom mlyne sme dosiahli aj ocenenie Nováčik roka 2014 v Gurmáne na Slovensku a ja som sa umiestnil v prvej 10tke Best 20 Chefs 2015.



Massimo Attanassio

Tento rodák z Neapola, sympatický, čerstvý päťdesiatnik, už od útleho detstva pričuchol ku kuchárskemu remeslu, kedy pomáhal svojmu otcovi v jeho mnohých gastronomických podnikoch. „Otec bol prísny a nechcel, aby sme sa s bratom túlali po neapolských uliciach“. Bola to poctivá škola života, tvrdá práca a disciplína. Po skončení hotelovej školy zbieral skúsenosti po talianskych reštauráciách, pokým ho v roku 2015 nezavial vietor do Bratislavy, kde si otvoril reštauráciu La Lanterna priamo pod Bratislavským hradom. Po piatich rokoch využil ponuku otvoriť v River Parku reštauráciu Massimo Ristorante. Toto luxusné zariadenie s kapacitou 160 miest patrí medzi vyhľadávané miesta Bratislavy a každý rok si udržiava svoju vysokú kvalitu. Hostil aj také celebrity ako je Catherine-Zeta Jones a Michael Douglas, či Sting.



Mgr. Jozefína Zaukolcová

Mgr. Jozefína Zaukolcová sa zúčastnila viacerých prestížnych celosvetových súťaží IKA 2000, -expogast Luxembursko 2002 a tak isto aj domácich súťaží Poézia v gastronómii, Gastro Hradec Kráľové. Z týchto súťaží si priniesla aj niekoľko medailí. Pani Zaukolcová v súčasnosti pracuje ako majsterka odborného výcviku Združená stredná škola hotelových služieb a obchodu Púchov a učí technológiu cukrárov.
Je viceprezidentkou SZKC Bratislava a členkou reprezentačného tímu Slovenska.
Aktuálne pôsobí aj ako porotkyňa v úspešnej TV súťaži „Pečie celé Slovensko“, kde svojimi odbornými postrehmi posúva súťažiacich bližšie k ich vysnívanej cukrárskej dokonalosti.



Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák začínal v reštauráciách pod Tatrami, neskôr v rokoch 2000 – 2003 pracoval v rôznych reštauráciách v Čechách, kde vymýšľal jedlá podľa vlastnej chuti pre slávnych hostí. V roku 2003 odišiel pracovať do Anglicka, do slávnej reštaurácie Pied-á-Terre – reštaurácie, ktorá má dve Michelinove hviezdičky – známky excelentného varenia. V roku 2004 začal pracovať u Jamieho Olivera v reštaurácii Fifteen, kde pôsobil ako sous chef (zástupca šéfkuchára). V roku 2007 Marcel Ihnačák bol v Bratislave pri otvorení reštaurácii Liviano, Aucafe a Double Tree by HILTON Bratislava. Rodáka z Popradu a odborníka na taliansku kuchyňu poznajú slovenský a český diváci predovšetkým z marketingovej kampane obchodného reťazca.



Akshay Kumar Dixit

Je Ind, ktorý žije už cez 30 rokov na Slovensku a vyštudoval tu potravinársko-chemickú školu. Zameral sa na výrobu potravín so zameraním na mliečne výrobky a syry. Keďže je gurmán a rád je, chýbali mu v Bratislave pravé Indické reštaurácie. Spoločne s jeho ženou sa preto rozhodli otvoriť si reštauráciu Ashoka, ktorá varila autentické indické jedlá z originálnych surovín, ktoré si sám dovážal. Zamestnával indických kuchárov a aj sám spoločne s nimi varil vo svojej reštaurácii. Jeho kurzy indickej kuchyne sú preto plné autentických receptov z originálnych surovín a korení Indie. 



Andrea Bučeková

Moje začiatky sa dajú považovať za úplne laické keďže som sa nevyuila v tomto obore, ale napriek tomu ma to stále ťahalo ku gastronómii začalo to hotelmi: HOLIDAY IN, DEVIN, DANUBIUS, no mojim takým úplným prevratom sa stal rok 2007, keď som spoznala Jaroslava ŽIDEKA, pri ktorom som nazbierala množstvo skúsenosti a poznatkov. Absolvovalo som aj Thuries Academy, čo bol pre mňa nezabudnuteľný zážitok a veľmi ma to profesne obohatilo. V Camouflage som mala možnosť prezentovať svoje cukrárske nápady aj pred množstvom zahraničných hostí a osobností. Momentálne pracujem v Hotel ALBRECHT. Veľmi rada sa podelím s vami o svoje skúsenosti a recepty, pretože ma pečenie veľmi baví a ako som už spomínala tiež som začínala ako laik a fanúšik. Teším sa na vás.



David Jurásek

Ako kuchár má 25 ročnú prax a v Čechách aj na Slovensku vybudoval niekoľko vlastných reštaurácií. Rád varí tradične aj netradične, používa veľa vlastných postupov a trikov. Školí dochucovanie jedál profesionálnych kuchárov v reštauráciách a v školských jedálňach. Je absolventom Thuries Academy a častým lektorom na dochucovanie jedál v najväčšej profesionálnej škole varenia v českom MAKRU (Metro).

Okrem varenia sa už 13 rokov venuje zdravému bio koreniu a je zakladateľom úspešnej spoločnosti "Davídkovo koření", ktoré vyváža aj do okolitých krajín. Úspech jeho korenia tkvie v jeho kvalite, je bez glutamátu a soli. Postupne dal život už 90 koreniacim zmesiam a stále pribúdajú ďalšie. Tento vizionár stojí za celou filozofiou známeho a populárneho Davídkova koření.

Ak neviete ako uvariť a hlavne skvelo dochutiť jedlo, príďte na jeho kurz Českej kuchyne alebo úplnú novinku kurz Varíme deťom.





Jana Gurníková

Známa autorka projektu Ajurvéda Online - Ajurvéda pre moderné ženy. Janka poskytuje návody, ako žiť podľa poznania ajurvédy, jógy a aromaterapie zdravý, šťastný a plnohodnotný život. V Škole varenia spojila sily so šéfkuchárom DAVIDOM JURÁSKOM - majiteľom eshopu Davídkovo koření a pripravili pre vás veľmi zaujímavý a pestrý kurz varenia. 





Anna Jaycajová

uznávaná šéfkuchárka a majiteľka známej slovenskej reštaurácie Pivnica u zlatej husi vyniká v príprave husacích hodov a iných husacích špecialít. Husacie jedlá pripravuje podľa tradičných receptúr, ktoré sa v jej rodine dedia po generácie. Jej kuchárske umenie oceňuje množstvo svetových politikov, diplomatov a celebrít, ktorí svojimi poďakovaniami zapĺňajú už 5. kroniku reštaurácie. Za svoje kulinárske umenie získala množstvo ocenení a uznaní. Pravidelne reprezentuje slovenskú kuchyňu na medzinárodných food festivaloch a súťažiach.



Dana Kisslingová

dcéra pani Jaycajovej a absolventka hotelovej školy, ktorá v rodinnom podniku úspešne rozvíja tradície svojich predkov v príprave husacích hodov a pod jej taktovkou sa reštaurácia spolu s bohatým a moderným menu rozrastá do gurmánskych rozmerov. Rodinnú reštauráciu Pivnica u zlatej husi povýšila na „Kráľovstvo husaciny“.



Jozef Riska

V gastre začínal na Slovensku, a to v rôznych prevádzkach v malom meste. Skutočný dotyk s väčšou gastronómiou prišiel až v jednom luxusnom anglickom hoteli. Tam sa prebil všetkými pozíciami až po zástupcu šéfkuchára. Po návrate na Slovensko pracoval najskôr ako šéfkuchár v Banskej Bystrici, odkiaľ sa presunul do Bratislavy, kde pôsobil v Zylindry a Carnevalle. Následne 6 rokov v Carltone a istý čas aj v novo zrekonštruovanom Kaštieli Pálffy. Aktuálne ho napĺňa vlastný projekt Terra gustust – outdoorový gastronomický zážitok, kde sa varí na ohni na rozkvitnutej lúke, s láskou a úctou k darom k prírode za použitia kvalitných surovín z miestnych fariem, lesov a záhrad. Rovnakú ideu, za našich interiérových podmienok, uplatňuje aj vo svojom kurze v Škole varenia.



Silvia Horecká

Silvia pracuje viac ako pol života v gastronómii. „Od tovaroznalectva potravín, som sa vývojom dostala  k štúdiu vedných disciplín v oblasti biológie. Moja cesta je hľadanie rovnováhy vo výžive, stravovaní a poznávanie entity, ktorú nazývame  pokrm každodenný".
Silvia predstavuje na svojich prednáškach jedlá prospešné zdraviu, zameriava sa z väčšej časti na zeleninové pokrmy, bylinky, koreniny, ovocie, obilniny a okrajovo ryby a  mäso. Skúsenosti, ktoré má z neustáleho vzdelávania sa, z dlhoročnej práce v gastro segmente, osvojenia si mediteránskej kuchyne, orientálnej kuchyne, či v štúdiu potravinárskych technológií, plne využíva na tvorbu receptov zdravej a širokospektrálnej stravy. 



Jaroslav Hladík

Svoje kuchárske začiatky prežil v klasických Bratislavských reštauráciách svojej doby pod vedením uznávaných kulinárskych majstrov ako je Igor Čehy, či František Janata a mohol tak rozvíjať svoju zručnosť, vedomosti a pohľad na gastronómiu. Tým to získal množstvo neoceniteľných skúseností z novej i starej školy gastronómie.Vlastná profesionálna cesta ďalej pokračovala vedením kuchyne reštaurácie l’olive v 5* hoteli Arcadia, kde sa mu spoločne so skvelým tímom kolegov podaril mimoriadny úspech a získali výbornúkulinársku reputáciu a niekoľko ocenení.Precítenie atmosféry pravej francúzskej kuchyne, kde nie je nič ponechané na náhodu, ma stretlo vo Francúzsku v Michelinovej reštaurácii pána Thuriesa.
Plynutím času a získaním iného pohľadu na gastronómiu som však pocítil potrebu posunúť svoje kulinárske umenie ďalej. Intenzívnejšie som sa začal zaujímať o problematiku,respektíve jedla v spojitosti so zdravím človeka. Zdravé varenie sa tak stalo nielen mojim študijným odborom v praktickom prevedení, ale predovšetkým celoživotným koníčkom. Mojou snahou je prezentovať, čo najširšej skupine, že aj "JEDLO, KTORÉ JE PRIPRAVENÉ ZO ZDRAVÝCH INGREDIENCIÍ SA STÁVA TIEŽ CHUŤOVÝM ZÁŽITKOM A ZÁROVEŇ PROSPIEVA TELU."
Ocenenia:
2009 - 1.Vidlička od Gurmána na Slovensku a 2. miesto hotelová reštaurácia Gurmán na Slovensku, 4.miesto v rebríčku 20 Best Chefs podľa Gurmána na Slovensku
2010 - TREND TOP hotelová reštaurácia roka, Gurmán na Slovensku hotelová reštaurácia roka



Branislav Križan

Po skončení štúdia v roku 1997 a absolvovaní ZVS nastúpil pracovať do hotela FORUM, kde sa aj vyučil. Asi po roku odišiel za prácou do zahraničia. Braňo pracoval v Grécku, Chorvátsku a Taliansku, potom na výletných lodiach. Prevádzkoval aj reštauráciu s pizzériou v Zohore. V roku 2005 nastúpil do novootvoreného hotela MATYŠÁK, kde pracuje ako šéfkuchár až do dnešného dna. Vo svojej práci, ktorá ho veľmi baví sa snaží uplatniť všetky nadobudnuté skúsenosti najmä zo zahraničnej praxe, do ktorých sa snaží vložiť čosi osobité– svojské, keďže nerád kopíruje. Baví ho „vyhrať sa“ s úpravou jedla na tanieri. Často si robí skice, ako by malo jedlo na tanieri vyzerať. Veľkú dôležitosť prikladá aj porcelánu, na ktorom jedlo servíruje. Ten môže dojem z jedla ešte umocniť. Za svoje dlhoročné, kvalitné prezentovanie gastronómie ako aj odovzdávanie skúseností ostatným kolegom, či už na rôznych gastronomických súťažiach alebo v Škole varenia vo Svätom Jure bol v roku 2013 zvolený za prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, kde pôsobil až do novembra 2017.



Yoshimi Usui

Pani Yoshimi Usui sa narodila v roku 1956, momentálne žije a pracuje v meste Utsunomiya v Japonsku. Vyštudovala vysokú školu výtvarného umenia, neskôr sa však začala venovať gastronómii. Pracovala ako zástupca riaditeľa pre pre varenie NHK TV program. Od roku 1990 sa venuje present Cooking Artist. Pani Usui v rámci svojej kariéry precestovala veľa rôznych krajín ako napríklad Francúzsko, Švajčiarsko, USA, Kanada, Čína, Mongolsko, a Kórea.