Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie).
Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje.
Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu.
Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.
Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)
júl 2025 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
8. utorok |
Stredomorská kuchyňa I Ako vábničku na vašu letnú dovolenku si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria. Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. čas kurzu 17:00 – 21:00, cena 92 eur
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Posledné voľné miesta | ||
10. štvrtok |
BURGERMÁNIA Naučíme sa nielen aké mäso je vhodné na mletie do burgrov, ale aj aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si recepty z viacerých druhov mias, pretože burger nemusí byť len z hovädzieho. Úžasnú chuť vášmu burgru totiž dodá aj výborná omáčka, ktorá ho vyzdvihne o ďalší stupeň vyššie. Nesmú chýbať ani domáce hranolky a ukážeme si aj vhodné kombinácie zeleniny do burgrov. A samozrejme si vlastnoručne upečieme burgrové žemle! Majstrovstvo prípravy burgrov vám predvedie MICHAL ŠKOREC, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur |
Menu | Posledné voľné miesta | ||
14. pondelok |
Ázijská kuchyňa I s Michalom Konrádom Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Kurzom vás bude sprevádzať MICHAL KONRÁD, ktorý je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku, je držiteľom 3 Zlatých vidličiek a dlhé roky pôsobil ako šéfkuchár v ikonickej 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas 17:00 – 21:00, cena 121 eur s DPH (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 242 €) |
Menu | Vypredané | ||
17. štvrtok |
Mexická kuchyňa Mexická kuchyňa - to je extravagancia chutí a farieb. Je veľmi bohatá, pestrá a čerpá zo svojich domorodých tradícií a čiastočne z európskych prvkov. Miešajú sa v nej mayské, aztécke a španielske prvky.Typickými ingredienciami tejto kuchyne sú kukurica, fazuľa prakticky všetkých farieb od bielej cez červenú až po čiernu, chilli papričky, kuracie, morčacie a bravčové mäso. Medzi bežné ochucovadlá každej domácnosti potom patria: koriander, cesnak, rasca, limetky, paradajky a avokádo. Všetky tieto chute a ingrediencie použijeme aj v pestrých receptoch s kuchárom Davidom Juráskom, ktorý v Čechách prevádzkoval autentickú mexickú reštauráciu. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení mexických špecialitiek si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur s DPH
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)
|
Menu | Ešte voľné miesta | ||
19. sobota |
GURMÁNSKE PRÁZDNINY Milí gurmáni, radi by sme Vám oznámili, že celý august bude Škola varenia zatvorená, aby sme pre Vás vo svete načerpali nové gurmánske inšpirácie :) Nové kurzy varenia zverejníme 15.8.2025. Všetky novinky nájdete tiež na našom facebooku a instagrame. V prípade záujmu o súkromnú alebo firemnú akciu nám napíšte email. V rámci našich možností Vám radi vyjdeme v ústrety. Budeme sa na vás tešiť opäť v septembri. Užite si krásne leto v plnom zdraví! Za celý gurmánsky tím Radoslav Nackin riaditeľ Školy varenia |
Vypredané |