Nové kurzy v ponuke




Naše Kurzy

FESTIVAL GRILOVANIA 23.6. - 25.6.2022

Skvelý zážitok z grilovania v 3 kurzoch po sebe!
Sobotná grilovačka – vítaní sú všetci gurmáni z ulice, Jura a celého Slovenska 😊
Otvorené: 17:00 – 21:00 (25.6.)
Menu: šťavnaté steaky, omáčky ku grilovanému mäsku a vína od malých vinárov zo Svätého Jura
(Presné menu čoskoro doplníme)
Prezentácia grilov a doplnkov ku grilovaniu
Degustácia vína
Možnosť ochutnať špeciálne omáčky ku grilovanému mäsu
Možnosť objednať si mäsá na grilovanie a vyzdvihnúť si ich počas festivalu

Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.

Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 69 €

  jún 2022
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
2.
štvrtok
Zážitkové varenie s Martinom Korbeličom II

Zažite pokračovanie exkluzívneho kurzu s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenk a víťazom prestížnej kuchárskej súťaže Bocuse d´Or Slovensko, Martinom Korbeličom. Martin tentokrát pre Vás pripravil špeciálne menu, ktoré vo Vás rozihrá a prebudí všetky chuťové zmysly. Ním pripravené jedlá sú vždy veľmi kreatívne s použitím tých najkvalitnejších surovín. Veríme, že bude pre Vás veľkým zážitkom navariť si ich spoločne s ním a prežiť príjemné a pohodové chvíle v spoločnosti ďalších gurmánov.  K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér viacero vín od malých vinárov zo Sv.Jura doplnených o svetové vinárstva.  Ako na všetkých svojich kurzoch, aj tentokrát Vám Martin prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 
 
17:00 - 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%




Vypredané

NOVINKA!
3.
piatok
Stredomorská kuchyňa - FIREMNÁ AKCIA


Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžete sa tešiť na kuchyňu plnú vôní, korenín a bylín Stredomoria. Naučíme sa správne pripraviť talianske rizoto, panna cotu a pochutíme si na pečenej pražme či teľacom steaku. 

Čas: 17:00 - 21:00, cena: 75 €


Vypredané
7.
utorok
Francúzska kuchyňa – špeciál

Ikonické recepty s Jozefom Masarovičom.
Francúzsko je kolískou kulinárskej kultúry a my sme si v našej Škole varenia už prešli svetoznáme recepty z oblasti Provence či Burgundska. V tomto špeciálnom kurze sme pre vás vybrali ikonické recepty, ktoré nesmú chýbať v repertoári správneho gurmána. Jozef Masarovič, šéfkuchár reštaurácie UFO a Kuchár roka 2020, vás naučí ako si pripraviť tieto francúzske klasiky.
K jedlám si prechutnáme 2 známe francúzske vína z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra a 1 vínko z Malých Karpát. 
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
Čas kurzu: 17:00 - 21:00, CENA: 89 €, pre členov Gurmán klubu 10% zľava


Ešte voľné miesta

NOVINKA!
9.
štvrtok
Domáce talianske cestoviny a pizza

Tento kurz sa ponesie v duchu typických talianskych jedál. Pod dohľadom talianskeho šéfkuchára Emanuela Fortiniho sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. My si ju pripravíme v troch rôznych obmenách.  
Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
14.
utorok
Uhorská kuchyňa


Tradičná a chutná kuchyňa našich starých mám.
Spoločne so šéfkuchárom Jozefom Riskom si navaríme zopár skvelých tradičných receptov v trochu modernejšom stýle. Tradičná "monarchálna" kuchyňa bola prierezom maďarskej, rakúskej, chorvátskej, tirolskej a bavorskej kuchyne. Vrátime sa ku koreňom a naučíme sa  správne pripravovať klasiky ako je rybacia polievka, dozvieme sa aký je rozdiel medzi paprikášom a perkeltom,  a ako vznikol známy desert "Kaiserschmarrn".

Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas: 17:00 - 21:00, cena: 75 €, členovia Gurmánskeho klubu majú 10% zľavu


Ešte voľné miesta

NOVINKA!
15.
streda
Talianska kuchyňa - minútky s Emanuelom Fortinim

Náš taliansky šéfkuchár Emanuele Fortini si pre milovníkov talianskej kuchyne pripravil špeciálny poldenný kurz zameraný na minútky, ktoré si zvládne pripraviť každý zaneprázdnený gurmán do 20 minút. Venovať sa budeme typickým regionálnym talianskym pokrmom a prechutnáme si k nim talianske vínka podľa výberu nášho someliéra. 
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si naturalmente prosecco italiano :)
 
čas: 17:00 - 21:00, cena: 75 €, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Ešte voľné miesta
16.
štvrtok
Stredomorská kuchyňa I

Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria.
Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom
  
17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
17.
piatok
Thajská kuchyňa I. - SÚKROMNÁ AKCIA


Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne vás naučí thajská kuchárka Parichart. Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle  a hlavne zdravé jedlo. Parichart Bystriansky je  thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou
Tradične budeme počas varenia degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 - 21:00, cena 79 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava 

 



Vypredané
18.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov

Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si pripravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 
Počas varenia budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
Čas kurzu: 10:00 - 17:00, cena: 129 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
 


Ešte voľné miesta
23.
štvrtok
Grilovanie - od základov

Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Naučíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie či plyn alebo uhlie. Dozviete sa tiež aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu aj prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku. Kurzom vás prevedie odborník a známy šéfkuchár Tomáš Zapletal.
Počas grilovania budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
Čas kurzu: 17:30 - 21:30, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Posledné voľné miesta
24.
piatok
Steaky ako ich nepoznáme


Na tomto kurze Vám náš šéfkuchár Igor Čehy rozšíri Vaše kulinárske obzory o nové možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si, v netradičním prevedení, pripravíme chutný a šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nielen pripravíte, ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov. K steakom budeme podávať svetoznáme rizlingy z Rakúska a Nemecka. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom. 
Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 



Vypredané
25.
sobota
Fantastické grilovanie

Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Rady ako vybrať správny gril, vhodné mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec aj chutne ugrilovať vám všetkým poskytne funodvaný šéfkuchár Igor Čehy. Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si spríjemníte 3 vínkami od vinárov z Malých Karpát a presvedčíte sa ako ľahko sa dá pripraviť domáci jarný raut.  
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

Čas - mimoriadne: 9:00 - 15:30, 129 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

 



Ešte voľné miesta
25.
sobota
SOBOTNÁ GRILOVAČKA pre všetkých gurmánov


Vítaní sú všetci gurmáni z ulice, Sv. Jura a celého Slovenska
😊
 
Menu: šťavnaté steaky, omáčky ku grilovanému mäsku a vína od malých vinárov zo Svätého Jura (presné menu nájdete v "Menu")

•  prezentácia grilov a doplnkov ku grilovaniu
•  degustácia vína 
•  možnosť ochutnať špeciálne omáčky ku grilovanému mäsu
•  možnosť objednať si mäsá na grilovanie a vyzdvihnúť si ich počas festivalu
 
Otvorené: 17:00 – 21:00 

Ešte voľné miesta

NOVINKA
25.
sobota
Výber mäsa na objednávku k osobnému odberu

Vážení gurmáni,

v rámci nášho FESTIVALU GRILOVANIA Vám ponúkame možnosť objednať si  kvalitné mäso od nášho špeciálneho dodávateľa k Vašej domácej grilovačke. 

Vaše objednávky smerujete na náš mail: skolavarenia@pregurmanov.sk
Mäso si môžete vyzdvihnúť v sobotu medzi 17. a 21. hodinou u nás v Škole varenia vo Svätom Jure na Prostrednej č.17.
(pre viac info volajte 0911 353 100)

PONUKA MASA:


Flank steak (USA), balenie cca 1,8 kg CENA: 34,50 €/1 kg
 
Hovädzí Ribeye (Uruguaj), porcovaný CENA: 38 €/1 kg
 
Hovädzia kvetová špička, (Rakúsko), krájaná CENA: 25 €/1 kg
 
Teľací T-Bone steak, (Rakúsko) CENA: 21,50 €/1 kg
 
Jahňacia korunka 50/00 (Nový Zéland), chladená, balenie cca 0,7 kg CENA: 38,50 €/1 kg
 
Jahňacia korunka 75/35 (Nový Zéland), mrazená, balenie cca 2x 0,4 kg/1 ks,  CENA: 34,50 €/1 kg


Ešte voľné miesta
29.
streda
Japonská kuchyňa II
Voľné pokračovanie kurzu  japonskej kuchyne so skvelým sushi majstrom Alexandrom Illešom. Tentokrát nás ale naučí jedno kompletné japonské menu, ktoré japonci veľmi obľubujú a aj v reštauráciách po celej krjine servírujú. Volajú ho BentoBox. Čo to konkrétne je, ako sa servíruje a aké jedlá sa do neho pripravujú sa dozviete na tomto našom NOVOM kurze. 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
17:00 - 21:00, cena 75 €, zľava pre členov Gurmán klubu -10% 


Ešte voľné miesta
30.
štvrtok
Orientálna indická kuchyňa II

Vstúpte s nami do orientálnej indickej kuchyne plnej vôní tamarindu, kari a koriandru.  Svoje kuchárske umenie Vám predstaví majiteľ obľúbenej indickej reštaurácie Akshay Kumar Dixit. Pod jeho vedením si ľahko pripravíte recepty z originálnych indických ingrediencií. Už tradične na tomto kurze budeme degustovať 4 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

 

17:00 – 21:00, cena 75 eur, (pre členov Gurmán klubu -10% zľava)



Ešte voľné miesta
  júl 2022
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
12.
utorok
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína
 
Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára Tomáša Zapletala získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
13.
streda
Nezvyčajný svet chutí

Tento kurz by sme kľudne mohli nazvať aj mágiou chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty. Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie Michal Škorec, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni.

17:00 – 21:00,  cena 75 eur, (zľava pre členov Gurmán klubu  -10%)



Ešte voľné miesta
14.
štvrtok
Domáce talianske cestoviny a pizza

Tento kurz sa ponesie v duchu typických talianskych jedál. Pod dohľadom talianskeho šéfkuchára Emanuela Fortiniho sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. My si ju pripravíme v troch rôznych obmenách.  
Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
19.
utorok
Legendárne makrónky

Príďte si vychutnať chute a vône parížskej kaviarničky minulého storočia. Tento kurz je určený pre delikatesných maškrtníkov špecializovaných na makrónky. Makrónky pôvodne vykreoval známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. Naša šéfcukrárka Aďka Bučková vás naučí, ako si makrónky môžte pripraviť aj vy vo svojej kuchyni. Ukáže vám všetky fígle ako si správne pripraviť základný korpus, ako ho zaujímavo ochutiť a zdravo prifarbiť. Rovnako sa naučíte namiešať viacero lahodných krémov. A na záver si s kvalitnou kávičkou spoločne vychutnáte všetky pestrofarebné makrónky, ktoré ste si napiekli.

Čas: 17:00 - 21:00, cena: 69 €, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Ešte voľné miesta
20.
streda
Letná španielska kuchyňa a tapas

Voľné pokračovanie úspešného kurzu s novými receptami z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám, s láskou a nadšením jemu vlastným, pripraví Tomáš Zapletal, milovník a propagátor španielskej kuchyne, ktorý ako šéfkuchár pôsobí v Tower steak and salat. V minulosti rozbiehal známy Tapas bar v OC Retro a pôsobil v španielsky orientovanej reštaurácii Parcafé.
V tomto kurze sa pod jeho taktovkou zameriame viac na špeciality jednotlivých regiónov. 
Popri varení si predegustujeme, ako ináč, španielsku sangriu a lahodné vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

Čas: 17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
26.
utorok
Thajská kuchyňa II.

 
Obľúbená thajská kuchárka Parichart Bystriansky vás prevedie všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Ukáže vám zopár fígľov ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystriansky je populárna thajská šéfkuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou.
Už sa stalo tradíciou, že na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

Čas: 17:00 - 21:00, cena 79 €, pre členov Gurmán klubu -10% zľava 


 



Ešte voľné miesta
27.
streda
Grilovanie - od základov

Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Naučíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie či plyn alebo uhlie. Dozviete sa tiež aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu aj prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku. Kurzom vás prevedie odborník a známy šéfkuchár Tomáš Zapletal.
Grilovanie si spríjemníme degustáciou 3 vín od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta