Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie).
Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje.
Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu.
Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.
Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)
január 2025 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
14. utorok |
Steaky ako ich nepoznáme
Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
|
Menu | Vypredané | ||
21. utorok |
Nápadité minútky Romana Borovského Týmto zaujímavým kurzom vás bude sprevádzať ROMAN BOROVSKÝ, šéfkuchár, ktorý pochodil svet od Faerských ostrovov, Bruselu až po Kodaň. Kreuje modernú slovenskú kuchyňu, idálne z produktov od miestnych farmárov a pestovateľov. Svoje skúsenosti a nápady pretavil taktiež do nášho kurzu a ako môžete podľa jeho menu vidieť, pripravil si pre vas veľmi zaujímavý kurz plný nápaditých minútiek zo surovín naprieč našich lesov, lúk a riek. (viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Počas varenia si už tradične prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena pre 1 osobu: 92 eur(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
22. streda |
Tradičná česká kuchyňa - NETRADIČNE a základy miešania zmesí korenia Špeciality tradičnej českej kuchyne všetci poznáme, veď sme na nich vyrastali a boli súčasťou spoločného jedálnička za Československa. Veď taký moravský vrabec s dusenou kapustou a karlovarskou knedlou je doteraz ikonické jedlo. Upečieme si mäská na tri spôsoby, k nim si pripravíme rôzne dusené kapusty, ktoré spárujeme s knedľami. Nevšednym doplnkom budú ZÁKLADY MIEŠANIA zmesí korenia. Celým kurzom nás prevedie DAVID JURÁSEK, kuchár a hlavne tvorca značky Davídkovo koření, ktorý si už dlhé roky mieša svoje vlastné zmesi korenia. Jeho obchod s korením - Davídkovo koření - je známe po celom Slovensku. David si pre vás pripravil darček e-knihu s recaptami z kurzu. (viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena 92 eur |
Menu | Vypredané | ||
28. utorok |
Thajská kuchyňa I.
|
Menu | Vypredané | ||
30. štvrtok |
Orientálna indická kuchyňa II Vstúpte s nami do orientálnej indickej kuchyne plnej vôní tamarindu, kari a koriandru. Svoje kuchárske umenie Vám predstaví indický kuchár AKSHAY KUMAR DIXIT. Pod jeho vedením si ľahko pripravíte recepty z originálnych indických ingrediencií. (viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Už tradične na tomto kurze budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO!!! čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena pre 1 osobu: 92 eur (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Posledné voľné miesta |
február 2025 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
1. sobota |
Recepty ajurvédskej kuchyne pre zdravý život Náš nový kurz je zameraný na fanúšikov jógy, AJURVÉDY a hlavne vyváženej zdravej stravy. Známa autorka projektu Ajurvéda Online JANA GURNÍKOVÁ spojila sily s našim šéfkuchárom DAVIDOM JURÁSKOM - majiteľom eshopu Davídkovo koření a pripravili pre vás veľmi zaujímavý a pestrý kurz varenia. Jana vám počas prípravy jedál poskytne tiež svoje rady ako žiť vďaka poznaniu ajurvédy, jógy a aromaterapie zdravý, šťastný a plnohodnotný život. Pretože len zdravý a spokojný človek má dostatok energie na uskutočnenie všetkých svojich snov a ambícií. Táto všestranná mladá dáma je tiež úspešnou autorkou knihy "Ajurvéda pre moderné ženy". (viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Neboli by sme to ale my, gurmáni, ak by sme k zdravej strave a užitočným radám o zdravom stravovaní vyvážene nepopíjali aj dobré vínko ;)
Nebojte sa, počas kurzu, kto si bude želať, bude môcť degustovať klasicky 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom. mimoriadny čas kurzu: 10:00 – 14:00, cena 92 eur
|
Menu | Vypredané | ||
4. utorok |
Ázijská kuchyňa II s Michalom Konrádom Voľné pokračovanie skvelého kurzu so šéfkuchárom Michalom Konrádom. Exotické chute Ázie v úplne nových receptoch. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. (viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Už tradične na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena: 121 € s DPH |
Menu | Vypredané | ||
6. štvrtok |
Talianska kuchyňa s Massimom Jeden z našich najžiadanejších kurzov je opäť tu! V novom šate, s novými receptami a hlavne s novým talianskym šéfkuchárom. MASSIMO ATTANASIO je sympatický Talian, rodák z Neapola. Od roku 2015 žije v Bratislave, kde najskôr prevádzkoval úspešnú reštauráciu La Lanterna. Špičkovú kvalitu a vysokú úroveň gastronómie už niekoľko rokov prezentuje v River Parku vo svojej ďalšej reštaurácii Massimo Ristorante. Hostil v nej aj také celebrity ako je Catherine-Zeta Jones a Michael Douglas, či Sting.
Na kurze vás Massimo naučí delikatesné talianske recepty.
Popri príprave chutných jedál si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 92 € s DPH |
Menu | Vypredané NOVINKA |
||
8. sobota |
Francúzska kuchyňa - PROVENCE Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj. Tento kurz je pod taktovkou TOP šéfkuchára JOZEFA MASAROVIČA, víťaza ocenenia Gurmán AWARD - najlepší kuchár na Slovensku pre rok 2020 a šéfkuchára reštaurácie UFO. (viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Aj na tomto kurze sa počas varenia osviežime 3 vínkami od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 10:00 - 17:00, cena: 153 € s DPH |
Menu | Vypredané | ||
10. pondelok |
Prešporská kuchyňa - špeciality cisárov Tradičná a chutná kuchyňa našich starých mám. Spoločne so šéfkuchárom Hotela Devín ****, JOZEFOM RISKOM, si navaríme zopár skvelých tradičných receptov v trošku modernejšom stýle. Tradičná "Monarchálna" kuchyňa bola prierezom maďarskej, rakúskej, chorvátskej, tirolskej a bavorskej kuchyne. Vrátime sa ku koreňom a naučíme sa správne pripravovať klasiky, ako rybacia polievka, dozvieme sa aký je rozdiel medzi paprikášom a perkeltom, a ako vznikol známy desert “ Kaiserschmarrn”. Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kruzu: 17:00 - 21:00, cena kurzu pre 1 osobu: 92 eur (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
11. utorok |
Španielska kuchyňa s Tomášom Zapletalom Úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví TOMÁŠ ZAPLETAL, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Veď naučiť sa takú klasiku ako je gaspacho či paella Valenciana je snom každého milovníka španielskej kuchyne. čas 17:00 - 21:00, cena kurzu pre 1 osobu: 92 eur (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Vypredané | ||
15.2.2025 sobota |
Divina Kurz je veľmi zaujímavý nielen pre poľovníkov, ale aj pre všetkých milovníkov mäsa, pretože ako všetci dobre vieme, najkvalitnejšie mäso je z voľne žijúcich divých zvierat. Môžete sa tešiť na veľmi chutné a moderné recepty z diviny. Keďže tento kurz robíme iba 2x do roka, dlho neváhajte - je naň vždy poradovník. Počas kurzu si predegustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. (viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Kurzom Vás bude prevádzať jeden z TOP šéfkuchárov Slovenska , držiteľ ocenenia Zlatá vidlička, MARIÁN HARCINÍK.
čas kurzu: 10:00 - 17:00, cena: 153 € s DPH |
Menu | Vypredané | ||
18. utorok |
Základy moderných mousse dezertov od Asheri Ako upiecť Korunovačný dezert Bratislavy 2024 Náš nový kurz pečenia bude zameraný na špeciálne techniky a prípravu mousse dezertov známej cukrárky YANY ASHERSON - zakladateľky cukrárne Asheri, ktora sa stala víťazom prvého ročníka súťaže o Korunovačny dezert Bratislavy 2024.
Počas posledných piatich rokov Yana študovala cukrárstvo v rôznych cukrárskych školách. (Pastry school by Vera Nikandrova, Pastry Campus by Maria Selanina, škola cukrárskej teórie by Yulia Bakova, Modern Pastry Academy KICA, Pastry school by Ludmila Bukina, pastry kurz by Garuharu, atd'.)
"Pečenie som milovala už od detstva. Po krátkom čase sa táto vášeň zmenila na malý biznis. Na Slovensko som doviezla dezert s názvom "Čokoládový zemiak" a "Oriešky s karamelovou plnkou".
Už tradične na tomto kurze budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 16:00 – 21:30, cena 82 € s DPH
Začiatok kurzu je mimoriadne posunutý o hodinu skôr, aby stihli všetky dezerty riadne stuhnúť. Na kurz si prosím prineste aj dózičky, aby ste si dezertíky, ktoré sa vám nezmestia do bruška, mohli odniesť domov a podeliť sa aj so svojimi miláčikmi :) INFORMÁCIA K PLATBE: (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 164 €) |
Menu | Vypredané | ||
20. štvrtok |
Thajská kuchyňa II. S veľkou radosťou zverejňujeme ďalší kurz našej obľúbenej thajskej kuchárky PARICHART BYSTRIANSKY, ktorá vás prevedie všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Ukáže vám zopár fígľov ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystriansky je populárna thajská šéfkuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou.
Už sa stalo tradíciou, že na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas 17:00 - 21:00, cena pre 1 osobu: 92 eur (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)
|
Menu | Vypredané | ||
25. utorok |
Domáca pizza z Neapola a cestoviny Jeden z našich najžiadanejších kurzov je opäť tu! V novom šate, s novými receptami a hlavne s novým talianskym šéfkuchárom. MASSIMO ATTANASIO je sympatický Talian, rodák z Neapola. Od roku 2015 žije v Bratislave, kde najskôr prevádzkoval úspešnú reštauráciu La Lanterna. Špičkovú kvalitu a vysokú úroveň gastronómie už niekoľko rokov prezentuje v River Parku vo svojej ďalšej reštaurácii Massimo Ristorante. Hostil v nej aj také celebrity ako je Catherine-Zeta Jones a Michael Douglas, či Sting.
Na kurze vás Massimo naučí recept na pravú neapolskú pizzu v 3 prevedeniach, ako aj 2 recepty na skvelé cestoviny.
(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)
Popri príprave cesta a varení cestovín si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Vypredané | ||
27. štvrtok |
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára TOMÁŠA ZAPLETALA získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena kurzu pre 1 osobu: 92 eur INFORMÁCIA K PLATBE: (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Vypredané | ||
28. piatok |
INFO - termín zverejnenia nových kurzov Milí gurmáni, v PIATOK 31.1.2025 zránka zverejníme kurzy varenia
na MAREC a začiatok APRÍLA 2025. V týchto zimných dňoch Vám želáme veľa zdravia a tešíme sa na Vás :) riaditeľ Školy varenia
Radoslav Nackin |
Vypredané |