Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie).
Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje.
Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu.
Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.
Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)
február 2025 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
15.2.2025 sobota |
Divina Kurz je veľmi zaujímavý nielen pre poľovníkov, ale aj pre všetkých milovníkov mäsa, pretože ako všetci dobre vieme, najkvalitnejšie mäso je z voľne žijúcich divých zvierat. Môžete sa tešiť na veľmi chutné a moderné recepty z diviny. Keďže tento kurz robíme iba 2x do roka, dlho neváhajte - je naň vždy poradovník. Počas kurzu si predegustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Kurzom Vás bude prevádzať jeden z TOP šéfkuchárov Slovenska, držiteľ ocenenia Zlatá vidlička, MARIÁN HARCINÍK.
Uvoľnilo sa 1 MIESTO! čas kurzu: 10:00 - 17:00, cena: 153 € s DPH |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
18. utorok |
Základy moderných mousse dezertov od Asheri Ako upiecť Korunovačný dezert Bratislavy 2024 Náš nový kurz pečenia bude zameraný na špeciálne techniky a prípravu mousse dezertov známej cukrárky YANY ASHERSON - zakladateľky cukrárne Asheri, ktora sa stala víťazom prvého ročníka súťaže o Korunovačny dezert Bratislavy 2024.
Počas posledných piatich rokov Yana študovala cukrárstvo v rôznych cukrárskych školách. (Pastry school by Vera Nikandrova, Pastry Campus by Maria Selanina, škola cukrárskej teórie by Yulia Bakova, Modern Pastry Academy KICA, Pastry school by Ludmila Bukina, pastry kurz by Garuharu, atd'.)
"Pečenie som milovala už od detstva. Po krátkom čase sa táto vášeň zmenila na malý biznis. Na Slovensko som doviezla dezert s názvom "Čokoládový zemiak" a "Oriešky s karamelovou plnkou".
Už tradične na tomto kurze budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 16:00 – 21:30, cena 82 € s DPH
Začiatok kurzu je mimoriadne posunutý o hodinu skôr, aby stihli všetky dezerty riadne stuhnúť. Na kurz si prosím prineste aj dózičky, aby ste si dezertíky, ktoré sa vám nezmestia do bruška, mohli odniesť domov a podeliť sa aj so svojimi miláčikmi :) INFORMÁCIA K PLATBE: (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 164 €) |
Menu | Vypredané | ||
20. štvrtok |
Thajská kuchyňa II. S veľkou radosťou zverejňujeme ďalší kurz našej obľúbenej thajskej kuchárky PARICHART BYSTRIANSKY, ktorá vás prevedie všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Ukáže vám zopár fígľov ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystriansky je populárna thajská šéfkuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou.
Už sa stalo tradíciou, že na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) čas 17:00 - 21:00, cena pre 1 osobu: 92 eur(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)
|
Menu | Vypredané | ||
25. utorok |
Domáca pizza z Neapola a cestoviny Jeden z našich najžiadanejších kurzov je opäť tu! V novom šate, s novými receptami a hlavne s novým talianskym šéfkuchárom. MASSIMO ATTANASIO je sympatický Talian, rodák z Neapola. Od roku 2015 žije v Bratislave, kde najskôr prevádzkoval úspešnú reštauráciu La Lanterna. Špičkovú kvalitu a vysokú úroveň gastronómie už niekoľko rokov prezentuje v River Parku vo svojej ďalšej reštaurácii Massimo Ristorante. Hostil v nej aj také celebrity ako je Catherine-Zeta Jones a Michael Douglas, či Sting.
Na kurze vás Massimo naučí recept na pravú neapolskú pizzu v 3 prevedeniach, ako aj 2 recepty na skvelé cestoviny.
(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)
Popri príprave cesta a varení cestovín si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Vypredané | ||
27. štvrtok |
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára TOMÁŠA ZAPLETALA získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena kurzu pre 1 osobu: 92 eur INFORMÁCIA K PLATBE: (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Vypredané |
marec 2025 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
4. utorok |
Mexická kuchyňa Mexická kuchyňa - to je extravagancia chutí a farieb. Je veľmi bohatá, pestrá a čerpá zo svojich domorodých tradícií a čiastočne z európskych prvkov. Miešajú sa v nej mayské, aztécke a španielske prvky. Typickými ingrediencie tejto kuchyne sú kukurica, fazuľa prakticky všetkých farieb od bielej cez červenú až po čiernu, chilli papričky, kuracie, morčacie a bravčové mäso. Medzi bežné ochucovadlá každej domácnosti potom patria: koriander, cesnak, rasca, limetky, paradajky a avokádo. Všetky tieto chute a ingrediencie použijeme aj v pestrých receptoch s kuchárom Davidom Juráskom, ktorý v Čechách prevádzkoval autentickú mexickú reštauráciu. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení mexických špecialitiek si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO!
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Posledné voľné miesta | ||
6. štvrtok |
Nezvyčajný svet chutí I Tento kurz by sme kľudne mohli nazvať aj mágiou chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty. Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie MICHAL ŠKOREC, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
8. sobota |
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si pripravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. Kurzom vás bude sprevádzať šéfkuchár MARIÁN HARCINÍK, ktorý pripravoval catering aj pre pápeža Jána Pavla II. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. |
Menu | Vypredané | ||
11. utorok |
Recepty rakúsko-uhorskej kuchyne Tento pútavý kurz tradičných jedál z čias monarchie pre vás pripravil náš nový šéfkuchár: PATRIK ANDREJČÁK - Head Chef À la carte reštaurácie Hostinec Palatín v Kaštieli Pálffy. A práve tam je kuchyňa zameraná na tradičné jedlá z čias monarchie ako sú: Taffelspitz, zemiaky, špenát, špik a vývar, či kurací perkelt s tekvicovými haluškami, alebo tradičné lokše s netradičkou úpravou kačacej pečienky a ako dezert málo známe Salzburské noky. O všetky tieto recepty sa s vami podelí náš nový šéfkuchár Patrik. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)
Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
13. štvrtok |
Stredomorská kuchyňa I Ako vábničku na vašu letnú dovolenku si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria.
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár MARIÁN HARCINÍK.
POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO!!!
(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)
Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas kurzu 17:00 – 21:00, cena 92 eur
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)
|
Menu | Posledné voľné miesta | ||
18. utorok |
LUXUSNÉ STEAKY Luxusné steaky sú voľným pokračovaním veľmi úspešnej série našich kurzov o príprave steakov. Tentokrát si pripravíme steaky, ktoré bežne nejedávte, nemajú ich ani v obchodoch a ani ich vo väčšine reštaurácií neponúkajú. Venujeme im preto v našej Škole varenia samostatný kurz a veríme, že sa vám bude páčiť. Steaky doladíme výbornými omáčkami a zaujímavými prílohami. Samozrejme k mäskám budeme servívrovať vínka. Na tomto špeciálnom kurze si VY sami vyskladáte vínnu kartu z celého sveta, tak ako ich ponúkame v našej vinotéke. Svetom luxusných steakov vás prevedie šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. čas kurzu 17:00 – 21:00, cena 121 eur
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 242 €) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
20. štvrtok |
Thajská kuchyňa III Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkou PARICHART BYSTRIANSKY. V tomto kurze sa naučíme okrem veľmi chutných receptov aj preslávené thajské Panang kari kuracie alebo s tofu a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart Bystriansky je populárna thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food a bistra s thajskou kuchyňou.
(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Vypredané | ||
25. utorok |
Veľkonočné pečenie Márne hľadáte odvahu na prípravu vášho prvého veľkonočného barančeka? Vaše pokusy o chrumkavú pavlovku zlyhávajú na nesprávnom postupe? Tak príďte medzi nás, v príjemnej spoločnosti domácich cukrárok sa naučíte ako správne upiecť veľkonočného barančeka, tajné vychytávky na pavlovovu tortu a pripravíte si ďalšie dva moderné dezerty. Vašou mentorkou bude sympatická CUKRÁRKA ANDREA BUČEKOVÁ, ktorá vie vykúzliť delikatesné zákusky pre náročnú klientelu bratislavských top reštaurácií. Svoje cukrárske umenie premenila na vášeň. Pracovala s Jaroslavom Židekom v Camouflage a je absolventkou aj známej Thuriés academy pre profesionálnych kuchárov. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
27. štvrtok |
Japonská kuchyňa a sushi Všetko, čo by ste mali o základoch japonskej kuchyne vedieť, si pripravíme pod vedením sushi majstra ALEXANDRA ILLÉŠA. Naučíme sa profesionálne sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka miso. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
29. sobota |
Divina Kurz je veľmi zaujímavý nielen pre poľovníkov, ale aj pre všetkých milovníkov mäsa, pretože ako všetci dobre vieme, najkvalitnejšie mäso je z voľne žijúcich divých zvierat. Môžete sa tešiť na veľmi chutné a moderné recepty z diviny. Keďže tento kurz robíme iba 2x do roka, dlho neváhajte - je naň vždy poradovník. Kurzom Vás bude prevádzať jeden z TOP šéfkuchárov Slovenska , držiteľ ocenenia Zlatá vidlička, MARIÁN HARCINÍK.
(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri pečení mäska si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 10:00 - 17:00, cena: 153 € s DPH |
Menu | Ešte voľné miesta |
apríl 2025 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
1. utorok |
BURGERMÁNIA Naučíme sa, nielen aké mäso je vhodné na mletie do burgrov, ale aj aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si recepty z viacerých druhov mias, pretože burger nemusí byť len z hovädzieho. Úžasnú chuť vášmu burgru totiž dodá aj výborná omáčka, ktorá ho vyzdvihne o ďalší stupeň vyššie. Nesmú chýbať ani domáce hranolky a ukážeme si aj vhodné kombinácie zeleniny do burgrov. A samozrejme si vlastnoručne upečieme burgrové žemle! Majstrovstvo prípravy burgrov vám predvedie MICHAL ŠKOREC, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur |
Menu | Vypredané | ||
2. streda |
INFO - termín zverejnenia nových kurzov Milí gurmáni, v PIATOK 28.2.2025 zverejníme kurzy varenia
na APRÍL a začiatok MÁJA 2025. Tešíme sa na Vás :) riaditeľ Školy varenia
Radoslav Nackin |
Vypredané |