Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie).
Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje.
Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu.
Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.
Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)
máj 2023 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
31. streda |
Ikonické recepty Škandinávie Chutná a jednoduchá, taká je škandinávska kuchyňa, ktorá využíva rôzne zaujímavé spôsoby úpravy a zachovania potravín, pretože severská zima je mrazivá a trvá veľmi dlho. Ryby a zeleninu si pripravíme podľa tradičných receptov a spôsobov s našim hviezdnym šéfkuchárom Martinom Novákom, oceneným Zlatou vidličkou, ktorý škandinávsku kuchyňu zbožňuje a rád sa ňou inšpiruje aj vo svojom varení. Typické škandinávske suroviny doplníme slovenskými a pripravíme si skutočné lahôdky, ktoré preslávili sever Európy. Fermentácia, čo to je a ktorá zelenina je najvhodnejšia na fermentáciu? Čo je Smorebrod a ako sa pripravuje Gravlax? Všetko vás naučíme. A ako darček si naloženú zeleninu v pekných pohároch vezmete domov. čas 17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10% |
Menu | Vypredané |
jún 2023 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
1. štvrtok |
Nezvyčajný svet chutí Tento kurz by sme kľudne mohli nazvať aj mágiou chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty. Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie Michal Škorec, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni. POSLEDNÉ 2 VOĽNÉ MIESTA!
čas: 17:00 – 21:00, cena: 82 € , zľava pre členov Gurmán klubu -10% |
Menu | Posledné voľné miesta | ||
3. sobota |
Francúzska kuchyňa - BURGUNDSKO Úspešná gurmánska cesta po regiónoch Francúzska pokračuje a zavedie nás k známym receptom z Burgundska, ktoré preslávili francúzsku kuchyňu po celom svete. Veď kto by nepoznal tradičný Boeuf bourguignon alebo terrine de foie gras, či Escargot Bourguignonne Naše putovanie naprieč francúzskou kuchyňou ukončíme dezertom, ktorý má snáď každý rád Créme brulée. Vašim spoločníkom bude šéfkuchár Jozef Masarovič, držiteľ zlatej vidličky a víťaz ankety Gurman AWARD 2020 - najlepší kuchár na Slovensku. Servírovať k týmto skvelým jedlám budeme, ako inak, výborné burgundské vína podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. POSLEDNÉ 2 VOĽNÉ MIESTA! čas 10:00 - 17:00, cena 139 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10% |
Menu | Posledné voľné miesta | ||
6. utorok |
Orientálna indická kuchyňa Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta. Varenie si už tradične spríjemníme degustáciou 3 vín od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. POSLEDNÉ 3 VOĽNÉ MIESTA! čas 17:00 – 21:00, cena 82 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10% |
Menu | Posledné voľné miesta | ||
8. štvrtok |
Sardínia - tajomstvá kuchyne dlhovekosti Predstavíme vám typické sardínske recepty a charakteristické jedlá z tohto krásneho ostrova, ktorý prináleží do Modrej zóny, teda miest na planéte, kde sa ľudia dožívajú úctyhodného veku v plnom zdraví a sile. Porozprávame sa o autentickej kuchyni a význame výživy prispievajúcej k dlhovekosti Sardínčanov. Tajomstvá ich kuchyne nám predstaví známa propagátorka a autorka množstva receptov pre zdravú a vyváženú stravu a veľká odborníčka práve na sardínsku kuchyňu - Silvia Horecká. Jej prednášky sú veľmi pútavé, akčné a plné zaujímavých príhod z jej života na Sardínii. Ingrediencie, ktoré budeme používať, sú dostupné aj v obchodoch na Slovensku. Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Talianska a Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas 17:00 – 21:00, cena 82 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%POSLEDNÉ 2 VOĽNÉ MIESTA! |
Menu | Posledné voľné miesta | ||
10. sobota |
Fantastické grilovanie Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Rady ako vybrať správny gril, vhodné mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec aj chutne ugrilovať. Tento kurz pre skúsených grilmajstrov je pod vedením nášho obľúbeného šéfkuchára Tomáša Zapleta. Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si spríjemníte 3 vínkami od vinárov z Malých Karpát a presvedčíte sa ako ľahko sa dá pripraviť domáci jarný raut. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas 10:00 - 17:00, cena 139 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
|
Menu | Ešte voľné miesta | ||
13. utorok |
Steaky ako ich nepoznáme Na tomto kurze Vám šéfkuchár Tomáš Zapletal rozšíri Vaše kulinárske obzory o nové možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si, v netradičním prevedení, pripravíme chutný a šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nielen pripravíte, ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov. K steakom budeme podávať svetoznáme rizlingy z Rakúska a Nemecka. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom. čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
|
Menu | Ešte voľné miesta | ||
14. streda |
Burgermánia Naučíme sa, nielen aké mäso je vhodné na mletie do burgrov, ale aj aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si recepty z viacerých druhov mias, pretože burger nemusí byť len z hovädzieho. Úžasnú chuť vášmu burgru totiž dodá výborná omáčka, ktorá ho vyzdvihne o ďalší stupeň vyššie. Nesmú chýbať ani domáce hranolky a ukážeme si aj vhodné kombinácie zeleniny do burgrov. Týmto kurzom vás bude sprevádzať šéfkuchár Michal Škorec. Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas: 17:00 – 21:00, cena 82 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10% |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
15. štvrtok |
Grilovanie - od základov Ideálny kurz pre začínajúcich grilmajstrov. Naučíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie či plyn alebo uhlie. Dozviete sa tiež aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu aj prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku. Kurzom vás prevedie odborník a náš obľúbený šéfkuchár Tomáš Zapletal.
Popri grilovaní budeme na dvore prechutnávať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas 17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10% |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
20. utorok |
Stredomorská kuchyňa - FIREMNÁ AKCIA S našou partiou gurmánov si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Gurmáni sa môžu tešiť na kuchyňu plnú vôní, korenín a bylín Stredomoria. Spoločne so šéfkuchárom Tomášom Zapletalom sa krok po kroku naučíme ako sa má uvariť pravé talianske rizoto. Vyrobíme si lososový tartar, upečieme pražmu alebo si zmajstrujeme populárny steak Saltimbocca alla romana a na záver si pomaškrtíme na lahodnej panna cotte s ovocím. |
Menu | Vypredané | ||
21. streda |
Nápadité minútky Romana Borovského Našim novým kurzom vás bude sprevádzať Roman Borovský, šéfkuchár, ktorý pochodil svet od Faerských ostrovov, Brusel a Kodaň. Kreuje modernú slovenskú kuchyňu, idálne z produktov od miestnych farmárov a pestovateľov. Svoje skúsenosti a nápady pretavil taktiež do nášho kurzu a ako môžete podľa jeho menu vidieť, pripravil si pre vás veľmi zaujímavý kurz plný nápaditých minútiek zo surovín naprieč našimi lesmi, farmami a riekmi. Počas varenia si už tradične prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas 17:00 - 21:00, cena 82 €, zľava 10% pre členov Gurman klubu
|
Menu | Ešte voľné miesta | ||
23. piatok |
Grilovanie - od základov - FIREMNÁ AKCIA Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov. Naučíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie či plyn alebo uhlie. Dozviete sa tiež aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu aj prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku. Kurzom vás prevedie odborník a náš obľúbený šéfkuchár Tomáš Zapletal.
Popri grilovaní budeme na dvore prechutnávať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
|
Menu | Vypredané | ||
27. utorok |
Svetové torty Spoločne s našou top cukrárkou, Andreou Bučekovou, si upečieme delikatesné svetoznáme torty. Pečenie je Andrejkina vášeň a cukrárskemu umeniu sa učila len od tých nejlepších. S Jaroslavom Žídekom pracovala v Camouflage a teraz jej výtvory môžete ochutnať v reštaurácii Albrecht. V minulosti, okrem iného, absolvovala prestížne odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinského šéfkuchára Damiena Thuriese z Francúzska. čas: 17:00 – 21:00, cena: 75 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
28. streda |
Thajská kuchyňa III Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkou Parichart. V tomto kurze sa naučíme okrem veľmi chutných receptov aj preslávené thajské Panang kari kuracie alebo s tofu a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart Bystriansky je populárna thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food a bistra s thajskou kuchyňou.
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas: 17:00 - 21:00, cena 85 €, pre členov Gurmán klubu -10% zľava
|
Menu | Ešte voľné miesta |
júl 2023 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
1. sobota |
Varíme a degustuje aj v lete! :) Milí gurmáni, počas letných prázdnin máme pre Vás pripravenú lákavú ponuku kurzov varenia, ktoré budeme postupne zverejňovať v priebehu najbližších týždňov.
Už teraz sa tešíme na leto plné čerstvej zeleninky, kvalitných surovín, našich špičkových šéfkuchárov a Vašej príjemnej spoločnosti! :) Spestrite si leto zážitkovým kurzom varenia a príďte medzi nás :) Váš tím Školy varenia |
Ešte voľné miesta |