Nové kurzy v ponuke




Naše Kurzy

Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.

Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 75 €

  júl 2025
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
8.
utorok
Stredomorská kuchyňa I

Ako vábničku na vašu letnú dovolenku si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria.
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL. 

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.

POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO !

Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu 17:00 – 21:00, cena 92 eur

(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)


Posledné voľné miesta
10.
štvrtok
BURGERMÁNIA

Naučíme sa nielen aké mäso je vhodné na mletie do burgrov, ale aj aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si recepty z viacerých druhov mias, pretože burger nemusí byť len z hovädzieho.
Úžasnú chuť vášmu burgru totiž dodá aj výborná omáčka, ktorá ho vyzdvihne o ďalší stupeň vyššie. Nesmú chýbať ani domáce hranolky a ukážeme si aj vhodné kombinácie zeleniny do burgrov. A samozrejme si vlastnoručne upečieme burgrové žemle! 
Majstrovstvo prípravy burgrov vám predvedie MICHAL ŠKOREC, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni.

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur

(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)



Posledné voľné miesta
14.
pondelok
Ázijská kuchyňa I s Michalom Konrádom

Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa.
Kurzom vás bude sprevádzať MICHAL KONRÁD, ktorý je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu.

Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku, je držiteľom 3 Zlatých vidličiek a dlhé roky pôsobil ako šéfkuchár v ikonickej 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom


čas 17:00 – 21:00, cena 121 eur s DPH

(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 242 €)


Vypredané
17.
štvrtok
Mexická kuchyňa

Mexická kuchyňa - to je extravagancia chutí a farieb. Je veľmi bohatá, pestrá a čerpá zo svojich domorodých tradícií a čiastočne z európskych prvkov. Miešajú sa v nej mayské, aztécke a španielske prvky.Typickými ingredienciami tejto kuchyne sú kukurica, fazuľa prakticky všetkých farieb od bielej cez červenú až po čiernu, chilli papričky, kuracie, morčacie a bravčové mäso. Medzi bežné ochucovadlá každej domácnosti potom patria: koriander, cesnak, rasca, limetky, paradajky a avokádo. Všetky tieto chute a ingrediencie použijeme aj v pestrých receptoch s kuchárom Davidom Juráskom, ktorý v Čechách prevádzkoval autentickú mexickú reštauráciu. 

(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Popri varení mexických špecialitiek si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur s DPH
 
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)

 



Ešte voľné miesta
19.
sobota
GURMÁNSKE PRÁZDNINY


Milí gurmáni, 

radi by sme Vám oznámili, že celý august bude Škola varenia zatvorená, aby sme pre Vás vo svete načerpali nové gurmánske inšpirácie :)
Nové kurzy varenia zverejníme 15.8.2025.
Všetky novinky nájdete tiež na našom facebooku a instagrame.

V prípade záujmu o súkromnú alebo firemnú akciu nám napíšte email. V rámci našich možností Vám radi vyjdeme v ústrety. 

Budeme sa na vás tešiť opäť v septembri.
Užite si krásne leto v plnom zdraví!

Za celý gurmánsky tím

Radoslav Nackin 
riaditeľ Školy varenia

Vypredané