Nové kurzy v ponuke




Naše Kurzy

Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.

S ohľadom na protipandemické opatrenia funguje naša Škola varenia v režime OTP, preto vás úctivo žiadame, aby ste sa nezabudli pri príchode preukázať potrebnými potvrdeniami či QR kódmi.
Ďakujeme Vám za pochopenie.





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 69 €

  november 2021
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
9.
utorok
Thajská kuchyňa III

Voľné pokračovanie obľúbeného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkou Parichart.
V tomto kurze sa naučíme okrem veľmi chutných receptov aj preslávené thajské Panang kari s tofu a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart Bystriansky je populárna thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food a bistra s thajskou kuchyňou. 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava
 


Vypredané
10.
streda
Ázijská kuchyňa s Michalom Konrádom

Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
13.
sobota
Čokoláda - afrodiziakum starých Mayov

Na našom sobotňajšom kurze sa budeme venovať dávnemu afrodiziaku a povzbudzujúcemu prostriedku starých Mayov - voňavej a jemnej čokoláde. Dozviete sa ako správne temperovať čokoládu, ako pripravovať ganache a niektoré základné polevy. Vytvoríte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty. Do tajov podmanivej a jemnej chuti čokolády vás vtiahne expertka  Jozefína  Zaukolcová, viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove a aktuálne aj porotkyňa v súťaži Pečie celé Slovensko.
Kto by odolal tejto lákavej kombinácii? :)
 
10:00 – 17:00, cena 119 €, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%


Vypredané
16.
utorok
Orientálna indická kuchyňa II

Vstúpte s nami do orientálnej indickej kuchyne plnej vôní tamarindu, kari a koriandru.  Svoje kuchárske umenie Vám predstaví majiteľ obľúbenej indickej reštaurácie Akshay Kumar Dixit. Pod jeho vedením si ľahko pripravíte recepty z originálnych indických ingrediencií. Už tradične na tomto kurze budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

 

17:00 – 21:00, cena 69 eur,  pre členov Gurmán klubu -10% zľava



Posledné voľné miesta
18.
štvrtok
Stredomorská kuchyňa II

Voľné pokračovanie obľúbeného kurzu stredomorskej kuchyne. Vybrali sme pre vás známe recepty od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovník. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, darov mora a vôňu korenia a bylín Stredomoria. Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom
 
17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava


Vypredané
20.
sobota
Francúzska kuchyňa - BURGUNDSKO

Úspešná gurmánska cesta po regiónoch Francúzska pokračuje a zavedie nás k známym receptom z Burgundska, ktoré preslávili francúzsku kuchyňu po celom svete. Veď kto by nepoznal tradičný Boeuf bourguignon alebo terrine de foie gras, či Escargot Bourguignonne Naše putovanie naprieč francúzskou kuchyňou ukončíme dezertom, ktorý má snáď každý rád Créme brulée. Vašim spoločníkom bude šéfkuchár Jozef Masarovič, držiteľ zlatej vidličky a víťaz ankety Gurman AWARD 2020 - najlepší kuchár na Slovensku.
Servírovať k týmto skvelým jedlám budeme, ako inak, výborné burgundské vína podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

10:00 - 17:00, 119 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Vypredané
23.
utorok
Steaky ako ich nepoznáme

Na tomto kurze Vám šéfkuchár Tomáš Zapletal rozšíri Vaše kulinárske obzory o nové možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si, v netradičním prevedení, pripravíme chutný a šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nielen pripravíte, ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov. K steakom budeme podávať svetoznáme rizlingy z Rakúska a Nemecka. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom. 
Varenie si spríjemníme degustáciou 3 vín od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 



Vypredané
27.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov

Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si pripravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 
Počas varenia budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 119 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
 


Vypredané
30.
utorok
Ikonické recepty Škandinávie

Chutná a jednoduchá, taká je škandinávska kuchyňa, ktorá využíva rôzne zaujímavé spôsoby úpravy  a zachovania potravín, pretože severská zima je mrazivá a trvá veľmi dlho. Ryby a zeleninu si pripravíme podľa tradičných receptov a spôsobov s našim šéfkuchárom Martinom Novákom, oceneným Zlatou vidličkou, ktorý škandinávsku kuchyňu zbožňuje a rád sa ňou inšpiruje aj vo svojom varení. Typické škandinávske  suroviny doplníme slovenskými a pripravíme si skutočné  lahôdky, ktoré preslávili sever Európy. Fermentácia, čo to je a ktorá zelenina je najvhodnejšia na fermentáciu? Čo je Smorebrod a ako sa pripravuje Gravlax? Všetko vás naučíme. A ako darček si naloženú zeleninu v pekných pohároch vezmete domov.

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
  december 2021
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
1.
streda
Tradičná česká kuchyňa - NETRADIČNE a základy miešania zmesí korenia

Špeciality tradičnej českej kuchyne všetci poznáme, veď sme na nich vyrastali a boli súčasťou spoločného jedálnička za Československa. Veď taký moravský vrabec z dusenou kapustou a karlovarskou knedlou je doteraz ikonické jedlo. A nesmieme zabudnúť na tak populárnu sekanú či známe české chlupaté knedlíky. Upečieme si mäská na tri spôsoby, k nim si pripravíme 3 rôzne dusené kapusty a spárujeme ich s knedlou taktiež na 3 rôzne spôsoby. Nevšednym doplnkom budú ZÁKLADY MIEŠANIA zmesí korenia. Celým kurzom nás prevedie David Jurásek, kuchár a hlavne tvorca značky Davídkovo koření, ktorý si už dlhé roky mieša svoje vlastné zmesi korenia. Jeho obchod s korením - Davídkovo koření - je známe po celom Slovensku. Naviac si pre vás pripravil darček v hodnote 25 eur vo forme setu z namiešaným korením a e-knihu z recaptami z kurzu. 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 - 21:00, cena 75 €, zľava pre členov Gurmán klubu -10% 
 
 


Ešte voľné miesta

NOVINKA
2.
štvrtok
Thajská kuchyňa IV

Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkou Parichart.
V tomto kurze sa naučíme, okrem veľmi chutných receptov variť aj, Pad Kra Pao Moo Khai Dow - korenisté bravčové mäsko s jazmínovou ryžou. Tiež sa dozviete veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart Bystriansky je populárna thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food a bistra s thajskou kuchyňou. 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava
 


Ešte voľné miesta

NOVINKA
7.
utorok
Vianočné pečenie

Už ste u nás zažili výborné kurzy Svetové torty, Legendárne makrónky či Klasické zákusky, no tentokrát sme si pre vás pripravili špeciál - Vianočné pečenie. S našou skvelou cukrárkou Aďou Bučekovou si upečieme známe, ale aj menej známe vianočné koláčiky a dezerty. Ukážeme vám niektoré nové nápady ako si oživiť ponuku vianočných lakociniek o ďalšie veľmi chutné recepty. Určite sa vám budú páčiť a prekvapíte nimi vašich priateľov, rodinu aj susedov.
Už tradične budeme počas kurzu degustvať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra a naviac si pripravíme aj sviatočný vianočný punč! Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 - 21:00, cena 69 eur, 10% zľava pre členov Gurmán klubu
 



Ešte voľné miesta

NOVINKA
9.
štvrtok
Neobyčajná vianočná večera

Vianočné menu bez mäsa je určené nielen pre tých, ktorí sú vegetariáni, ale aj pre tých, ktorí majú intoleranciu na lepok a laktózu.  Aj počas vianočných sviatkov sa môžeme stravovať zdravo. Náš šéfkuchár Jaro Jára pre vás pripravil toto skvelé vianočné menu. Jaroslav Jára sa téme zdravej výživy venuje už dlhé roky. Jeho recepty nie sú primárne zamerané len pre vegetariánov, ale ponúkajú vyváženú a plnohodnotnú stravu pre všetkých konzumentov. Pestrosť receptov, ktoré Jaro ponúka, je nielen bohatá na vitamíny, minerály a výživové prvky, ale je hlavne veľmi chutná. Netreba sa teda báť variť bez mäsa ako aj používať rôzne náhražky. Ako na to vás naučí šéfkuchár Jaroslav Jara.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta

NOVINKA
14.
utorok
Zážitkové varenie s Martinom Korbeličom - SVIANOČNÝ ŠPECIÁL

Zažite Vianoce trochu inak so známym šéfkuchárom Martinom Korbeličom, držiteľom Zlatej vidličky a víťazom prestížnej kuchárskej súťaže Bocuse d´Or Slovensko. Martin tentokrát pre Vás pripravil špeciálne menu, ktoré vo Vás rozihrá a prebudí všetky chuťové zmysly. Ním pripravené jedlá sú vždy veľmi kreatívne s použitím tých najkvalitnejších surovín. Veríme, že bude pre Vás veľkým zážitkom navariť si ich spoločne s ním a prežiť príjemné a pohodové chvíle v spoločnosti ďalších gurmánov.  K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér viacero vín od malých vinárov zo Sv.Jura doplnených o svetové vinárstva.  Ako na všetkých svojich kurzoch, aj tentokrát Vám Martin prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 
 
17:00 - 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta

NOVINKA