Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie).
Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje.
Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu.
Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.
Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)
september 2023 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
21. štvrtok |
Japonská kuchyňa a sushi Všetko, čo by ste mali o základoch japonskej kuchyne vedieť, si pripravíme pod vedením sushi majstra ALEXANDRA ILLÉŠA. Naučíme sa profesionálne sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka miso. A popri varení budeme pekne po slovensky degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas 17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10% |
Menu | Vypredané | ||
23. sobota |
FANTASTICKÉ GRILOVANIE II Voľné pokračovanie nášho populárneho letného kurzu pre fanúšikov grilovania. Nové, nápadité recepty, ktorými si pripravíte famózny letný raut pre priateľov. Aj tento kurz bude o mäse, zelenine a omáčkach. Dozviete sa ako vybrať správny gril, vhodné mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec aj chutne ugrilovať. Kurz, pre skúsených aj menej skúsených grilmajstrov, je pod vedením nášho obľúbeného šéfkuchára TOMÁŠA ZAPLETALA. Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si spríjemníte 3 vínkami od vinárov z Malých Karpát. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas 10:00 - 17:00, cena 139 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10% |
Menu | Vypredané NOVINKA |
||
26. utorok |
Ázijská kuchyňa I s Michalom Konrádom Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Kurzom vás bude sprevádzať MICHAL KONRÁD, ktorý je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku, je držiteľom 3 Zlatých vidličiek a dlhé roky pôsobil ako šéfkuchár v ikonickej 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom. čas 17:00 – 21:00, cena 95 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10% |
Menu | Vypredané | ||
27. streda |
Orientálna indická kuchyňa II Jedinečná príležitosť absolvovať tento kurz, kým pán Dixit neodstestuje do Indie!
Vstúpte s nami do orientálnej indickej kuchyne plnej vôní tamarindu, kari a koriandru. Svoje kuchárske umenie Vám predstaví majiteľ obľúbenej indickej reštaurácie AKSHAY KHUMAR DIXIT.
Pod jeho vedením si ľahko pripravíte recepty z originálnych indických ingrediencií. Už tradične na tomto kurze budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. 17:00 – 21:00, cena 85 eur, (pre členov Gurmán klubu -10% zľava) |
Menu | Vypredané | ||
28. štvrtok |
Grilovanie od základov Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov. Naučíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie či plyn alebo uhlie. Dozviete sa tiež aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu aj prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku.
Kurzom vás prevedie odborník a náš obľúbený šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL. Popri grilovaní na dvore si budeme prechutnávať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10% |
Menu | Vypredané | ||
30. sobota |
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si pripravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. Kurzom vás bude sprevádzať MARIÁN HARCINÍK, kuchár ocenený 2 Zlatými vidličkami. Počas varenia budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas 10:00 - 17:00, cena 139 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
|
Menu | Vypredané |
október 2023 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
3. utorok |
Grilovanie od základov Pre veľký počet záujemcov, ktorí sa nestihli prihlásiť na naše septembrové kurzy grilovania, zaraďujeme v rámci babieho leta ešte jeden bonusový grilovací kurz :) Naučíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie či plyn alebo uhlie. Dozviete sa tiež aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu aj prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku.
Kurzom vás prevedie odborník a náš obľúbený šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL. Popri grilovaní na dvore si budeme prechutnávať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas 17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10% |
Menu | Vypredané | ||
5. štvrtok |
Thajská kuchyňa II. S veľkou radosťou zverejňujeme ďalší kurz našej obľúbenej thajskej kuchárky PARICHART BYSTRIANSKY, ktorá vás prevedie všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Ukáže vám zopár fígľov ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystriansky je populárna thajská šéfkuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou.
Už sa stalo tradíciou, že na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. 17:00 - 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava
|
Menu | Vypredané | ||
10. utorok |
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára TOMÁŠA ZAPLETALA získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10% |
Menu | Vypredané | ||
12. štvrtok |
Nezvyčajný svet chutí Tento kurz by sme kľudne mohli nazvať aj mágiou chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty. Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie MICHAL ŠKOREC, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni. 17:00 – 21:00, cena: 85 eur , (zľava pre členov Gurmán klubu -10%) |
Menu | Vypredané | ||
14. sobota |
Francúzska kuchyňa - PROVENCE Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj. Kurz bude pod taktovkou šéfkuchára JOZEFA MASAROVIČA, víťaza ocenenia Gurmán AWARD - najlepší kuchár na Slovensku pre rok 2020. Aj na tomto kurze budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
10:00 - 17:00, cena 139 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
|
Menu | Vypredané | ||
17. utorok |
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína Keďže máme pretlak záujemcov o tento kurz, pridávame nový termín :)
Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína. Kurzom vás bude sprevádzať šéfkuchár IVAN ČURGALI. Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO! čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10% |
Menu | Posledné voľné miesta | ||
19. štvrtok |
Prešporská kuchyňa - gurmánska história Bratislavy Prešporská kuchyňa je vlastne mixom maďarskej a rakúskej kuchyne s drobnými vplyvmi chorvátskej kuchyne. Samozrejme ale prevažujú recepty tej maďarskej, ako sú rôzne perkelty, paprikáše, či prívarky, ale aj pokrmy z rýb a zeleniny. Naopak z rakúskej kuchyne to sú skôr mäsité pokrmy a zákusky. Už v roku 1870 napísal prešporský mešťan a kuchársky majster Ján Babilon 1. kuchársku knihu v slovenskom jazyku a vydal ju v Pešti. V r.1873 už vyšla v Prešporku „Biblia pre gazdinky“. V jednej i druhej knihe boli čarokrásne rady o tom, ako si zariadiť domácnosť i kuchyňu, ako múdro a zároveň lacno variť pre celú rodinu. Z týchto dvoch vzácnych kuchárskych kníh sme pre vás vybrali ikonické recepty Prešporka, ktoré si spolu vytvoríte pod taktovkou nášho TOP šéfkuchára, TOMÁŠA ZAPLETALA. Počas kurzu si budeme prechutnávať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. POSLEDNÉ 3 VOĽNÉ MIESTA! čas 17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
|
Menu | Ešte voľné miesta NOVINKA |
||
24. utorok |
Burgermánia Naučíme sa, nielen aké mäso je vhodné na mletie do burgrov, ale aj aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si recepty z viacerých druhov mias, pretože burger nemusí byť len z hovädzieho. Úžasnú chuť vášmu burgru totiž dodá aj výborná omáčka, ktorá ho vyzdvihne o ďalší stupeň vyššie. Nesmú chýbať ani domáce hranolky a ukážeme si aj vhodné kombinácie zeleniny do burgrov. A samozrejme si vlastnoručne upečieme burgrové žemle! Majstrovstvo prípravy burgrov vám predvedie MICHAL ŠKOREC, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni. Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na úvod vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas: 17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10% |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
26. štvrtok |
Legendárne makrónky Príďte si vychutnať chute a vône parížskej kaviarničky minulého storočia. Tento kurz je určený pre delikatesných maškrtníkov špecializovaných na makrónky. Makrónky pôvodne vykreoval známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. Naša šéfcukrárka ANDREA BUČEKOVÁ vás naučí, ako si makrónky môžete pripraviť aj vy vo svojej kuchyni. Ukáže vám všetky fígle ako si správne pripraviť základný korpus tak, aby sa neroztiekol, ako ho zaujímavo ochutiť a zdravo prifarbiť. Rovnako sa naučíte namiešať viacero lahodných krémov. A na záver si s kvalitnou kávičkou spoločne vychutnáte všetky pestrofarebné makrónky, ktoré ste si napiekli :) 17:00 - 21:00, cena 79 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10% |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
28. sobota |
Divina Tento kurz je veľmi zaujímavý nielen pre poľovníkov, ale aj pre všetkých milovníkov mäsa, pretože ako všetci dobre vieme, najkvalitnejšie mäso je z voľne žijúcich divých zvierat. Môžete sa tešiť na veľmi chutné a moderné recepty z diviny. Keďže tento kurz robíme iba 2x do roka, dlho neváhajte - je naň vždy poradovník. Kurzom Vás bude prevádzať jeden z TOP šéfkuchárov Slovenska , držiteľ ocenenia Zlatá vidlička, MARIÁN HARCINÍK. Počas kurzu si predegustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. 10:00 - 17:00, cena 139 eur, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
31. utorok |
Japonská kuchyňa II Voľné pokračovanie kurzu japonskej kuchyne so skvelým sushi majstrom - ALEXANDROM ILLÉŠOM. Tentokrát nás naučí jedno kompletné japonské menu, ktoré Japonci veľmi obľubujú a servírujú v reštauráciách po celej krajine. Volajú ho BentoBox. Čo to konkrétne je, ako sa servíruje a aké jedlá sa do neho pripravujú, sa dozviete práve tu :) Počas varenia budeme ale pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra.
A na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas 17:00 - 21:00, cena 85 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10% |
Menu | Ešte voľné miesta |