Nové kurzy v ponuke




Naše Kurzy

Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.

Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 69 €

  november 2022
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
10.
štvrtok
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína
 
Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára Tomáša Zapletala získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
12.
sobota
Francúzska kuchyňa - PROVENCE

Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj. Kurz bude pod taktovkou šéfkuchára Jozefa Masaroviča, víťaza ocenenia Gurmán AWARD - najlepší kuchár na Slovensku pre rok 2020.
Aj na tomto kurze budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 10:00 - 17:00, cena 129 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

 



Ešte voľné miesta
15.
utorok
Ázijská kuchyňa I s Michalom Konrádom

Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
Už tradične na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

VYPREDANÉ

čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
16.
streda
Legendárne makrónky - VYPREDANÉ

Príďte si vychutnať chute a vône parížskej kaviarničky minulého storočia. Tento kurz je určený pre delikatesných maškrtníkov špecializovaných na makrónky. Makrónky pôvodne vykreoval známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. Naša šéfcukrárka Aďka Bučková vás naučí, ako si makrónky môžte pripraviť aj vy vo svojej kuchyni. Ukáže vám všetky fígle ako si správne pripraviť základný korpus, ako ho zaujímavo ochutiť a zdravo prifarbiť. Rovnako sa naučíte namiešať viacero lahodných krémov. A na záver si s kvalitnou kávičkou spoločne vychutnáte všetky pestrofarebné makrónky, ktoré ste si napiekli.
 
čas 17:00 - 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Vypredané
18.
piatok
Orientálna indická kuchyňa

Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.
Varenie si už tradične spríjemníme degustáciou 3 vín od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
21.
pondelok
Ázijská kuchyňa II s Michalom Konrádom

Voľné pokračovanie skvelého kurzu so šéfkuchárom Michalom Konrádom. Exotické chute Ázie v úplne nových receptoch. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
Už tradične na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.


17:00 - 21:00, cena 89 eur, 10% zľava pre členov Gurmán klubu


Vypredané
22.
utorok
Stredomorská kuchyňa II

Voľné pokračovanie obľúbeného kurzu stredomorskej kuchyne. Vybrali sme pre vás známe recepty od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovník. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, darov mora a vôňu korenia a bylín Stredomoria. 
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár Tomáš Zapletal. Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom


čas 17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava


Vypredané
24.
štvrtok
Orientálna indická kuchyňa II


Vstúpte s nami do orientálnej indickej kuchyne plnej vôní tamarindu, kari a koriandru.  Svoje kuchárske umenie Vám predstaví majiteľ obľúbenej indickej reštaurácie Akshay Kumar Dixit. Pod jeho vedením si ľahko pripravíte recepty z originálnych indických ingrediencií. 
Už tradične na tomto kurze budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 17:00 – 21:00, cena 75 eur, (pre členov Gurmán klubu -10% zľava)



Vypredané
25.
piatok
Tradičné slovenské recepty I – chute regiónov - FIREMNÁ AKCIA

Najznámejšie recepty slovenskej kuchyne si pripravíme s našimi šéfkuchármi presne podľa tradičných receptov z rôznych regiónov Slovenska. Tento kurz nám pomôže spoznať rôznorodosť slovenskej kuchyne a odlišnosti  jednotlivých regiónov. Myslíte si, že ich viete uvariť správne? Tak sa o tom neváhajte presvedčiť v našej škole varenia. Vybrali sme pre vás to najlepšie z regiónov a veríme, že sa vám  budú páčiť. Dnes budeme variť tieto výborné recepty a k nim degustovať 3 vína od vinárov z Malých Karpát. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
26.
sobota
Talianska kuchyňa - ikonické recepty - I

Náš taliansky šéfkuchár Emanuele Fortini pre náš celodenný kurz vybral najznámejšie talianske recepty z rôznych regiónov Talianska na základe surovín, ktoré sú pre tieto regióny typické. Spoločne zažijete chute Campanie, Sicílie, Toskánska, Ligúrie, Piemontu a Valle d´Aosta. Všetky jedlá si v dobrej pohode vychutnáte spolu s lahodnými talianskymi vínami.
A aby že nám celý deň ozaj dobre bolo,  predugustujeme si 3  talianske vínka podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 10:00 - 17:00, cena 129 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Vypredané
28.
pondelok
Rakúsko-uhorská kuchyňa - špeciality cisárov

Tradičná a chutná kuchyňa našich starých mám.
Spoločne so šéfkuchárom Jozefom Riskom si navaríme zopár skvelých tradičných receptov  v trošku modernejšom stýle. Tradičná “ Monarchálna “ kuchyňa bola prierezom maďarskej, rakúskej, chorvátskej, tirolskej a bavorskej kuchyne. Vrátime sa ku koreňom a naučíme sa  správne pripravovať klasiky, ako rybacia polievka, dozvieme sa aký je rozdiel medzi paprikášom a perkeltom,  a ako vznikol známy desert “  Kaiserschmarrn”.  

Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas: 17:00 - 21:00, cena: 75 €, členovia Gurmánskeho klubu majú 10% zľavu


Ešte voľné miesta
29.
utorok
Sardínia - tajomstvá kuchyne dlhovekosti


Predstavíme vám typické sardínske recepty a charakteristické jedlá z tohto krásneho ostrova, ktorý prináleží do 
Modrej zóny, teda miest na planéte, kde sa ľudia dožívajú úctyhodného veku v plnom zdraví a sile. Porozprávame sa o autentickej kuchyni a význame výživy prispievajúcej k dlhovekosti Sardínčanov. Tajomstvá ich kuchyne nám predstaví známa propagátorka a autorka množstva receptov pre zdravú a vyváženú stravu a veľká odborníčka práve na sardínsku kuchyňu - Silvia Horecká. Jej prednášky sú veľmi pútavé, akčné a plné zaujímavých príhod z jej života na Sardínii. Ingrediencie, ktoré budeme používať, sú dostupné aj  v obchodoch na Slovensku.
Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Talianska a Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

Vypredané
30.
streda
Stredomorská kuchyňa I

Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria.
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár Tomáš Zapletal. Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom
  
 


Vypredané
  december 2022
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
1.
štvrtok
Španielska kuchyňa s Tomášom Zapletalom

Lákavé recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám pripraví šéfkuchár Tomáš Zapletal, známy kuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Veď naučiť sa takú klasiku ako je gaspacho či paella Valenciana je snom každého milovníka španielskej kuchyne. Navyše si pre nás chystá tradičnú vianočnú špecialitu ako prekvapenie. 
Varenie si určite spríjemníme lahodným vínkom :)
Degustovať budeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

POSLEDNÉ VOĽNÉ MIESTO!
 
čas 17:00 - 21:00, cena 75 €, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)


Posledné voľné miesta
6.
utorok
Vianočné pečenie s Aďkou Bučekovou

Už ste si u nás užili kurzy Svetové torty, Legendárne makrónky či Klasické zákusky, no tentokrát sme si pre vás pripravili voňavý špeciál - Vianočné pečenie. S našou profesionálnou cukrárkou Aďou Bučekovou si upečieme dva tradičné a dva moderné vianočné dezerty.
Ukážeme vám nápady ako si oživiť ponuku vianočných lakociniek o ďalšie veľmi chutné recepty. Určite sa vám budú páčiť a prekvapíte nimi vašich priateľov, rodinu aj susedov.
Už tradične budeme počas kurzu degustvať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a naviac si pripravíme aj sviatočný vianočný punč! Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 17:00 - 21:00, cena 69 eur, 10% zľava pre členov Gurmán klubu
 



Vypredané
7.
streda
Najslávnejšie parížske Bistrot - FIREMNÁ AKCIA

Už aj Bistrá vo svete dostávajú michelinské hviezdy. Prvým bolo Bistro Chateaubriand v Paríži a my si takéto jednoduché, ale kvalitné recepty z parížskych bistier pripravíme spoločne so šéfkuchárom Školy varenia. Všakovaké triky a tajné rady sa dozviete v našej Škole varenia iba od tých najlepších, dokonca aj to ako typický parížsky Bistrot vlastne vznikol.
Už tradične budeme degustovať 4 vínka z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
 


Vypredané
7.
streda
Stredomorská kuchyňa - FIREMNÁ AKCIA

S našou partiou gurmánov si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Gurmáni sa môžu tešiť na kuchyňu plnú vôní, korenín a bylín Stredomoria. Spoločne so šéfkuchárom Tomášom Zapletalom sa krok po kroku naučíme ako sa má uvariť pravé talianske rizoto. Vyrobíme si lososový tartar, upečieme pražmu alebo si zmajstrujeme populárny steak Saltimbocca alla romana a na záver si pomaškrtíme na lahodnej panna cotte s ovocím.  

VYPREDANÉ

Čas: 17:00 - 21:00, cena: 75 €
 


Vypredané
8.
štvrtok
Steaky a argentínske vína - vianočný špeciál
 
Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára Tomáša Zapletala získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
9.
piatok
Stredomorská kuchyňa - FIREMNÁ AKCIA


S našou partiou gurmánov si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Gurmáni sa môžu tešiť na kuchyňu plnú vôní, korenín a bylín Stredomoria. Spoločne so šéfkuchárom Tomášom Zapletalom sa krok po kroku naučíme ako sa má uvariť pravé talianske rizoto. Vyrobíme si lososový tartar, upečieme pražmu alebo si zmajstrujeme populárny steak Saltimbocca alla romana a na záver si pomaškrtíme na lahodnej panna cotte s ovocím.  
 


Vypredané
12.
pondelok
Legendárne makrónky

Pre veľký úspech pridávame ešte jeden vianočný termín Vašich obľúbených makroniek :)

Príďte si vychutnať chute a vône parížskej kaviarničky minulého storočia. Tento kurz je určený pre delikatesných maškrtníkov špecializovaných na makrónky. Makrónky pôvodne vykreoval známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. Naša šéfcukrárka Aďka Bučková vás naučí, ako si makrónky môžte pripraviť aj vy vo svojej kuchyni. Ukáže vám všetky fígle ako si správne pripraviť základný korpus, ako ho zaujímavo ochutiť a zdravo prifarbiť. Rovnako sa naučíte namiešať viacero lahodných krémov. A na záver si s kvalitnou kávičkou spoločne vychutnáte všetky pestrofarebné makrónky, ktoré ste si napiekli.
 
čas 17:00 - 21:00, cena: 69 €, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Vypredané
16.
piatok
Talianska kuchyňa – FIREMNÁ AKCIA
 
Ikonické recepty regiónu Emilia Romagna s Emanuelem Fortinim. Talianska kuchyňa je známa množstvom famóznych jedál bohatých na zeleninu, morské živočíchy a samozrejme preslávené cestoviny. Málokto vie, že táto oblasť je aj kolískou vzniku takých delikates ako je svetoznámy syr Parmigiano reggiano alebo Aceto Balsamico di Modena či parmská šunka. My si v tomto špeciálnom kurze ukážeme zopár ikonických receptov z oblasti Emilia Romagna, ako je preslávené ragú Bolognese, či kurča Pollo alla Cacciatora. 
K jedlám si prechutnáme 3 známe talianske vína z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

VYPREDANÉ

čas: 17:00 - 21:00, CENA: 79 €, pre členov Gurmán klubu 10% zľava


Vypredané