Nové kurzy v ponuke




Naše Kurzy

Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.

Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 75 €

  február 2023
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
7.
utorok
Orientálna indická kuchyňa

Na našom kurze vás naučíme pravú indickú kuchyňu od autentického indického šéfkuchára, Akshaya Kumara Dixita.  Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.
Varenie si už tradične spríjemníme degustáciou 3 vín od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 82 €, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
9.
štvrtok
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína
 
Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára Tomáša Zapletala získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
15.
streda
Zážitkové varenie s Martinom Korbeličom

Exkluzívny kurz
s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenku, Martinom Korbeličom. Martin si pre nás pripravil hviezdne recepty, ktoré svojimi kombináciami chutí vo vás zanechajú nezabudnuteľný zážitok a zároveň ohromia svojou rafinovanosťou. A pritom sú tak jednoduché, že pod Martinovým vedením si tieto recepty pripravia aj skutoční gurmáni začiatočníci, ktorí vareniu len začínajú prichádzať na chuť. K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér mix vín od malých vinárov zo Sv. Jura, doplnených o jedno svetoznáme vinárstvo. Ako na všetkých našich kurzoch, aj tentokrát vám náš šéfkuchár prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 

VYPREDANÉ
 
17:00 - 21:00, cena 95 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%



Vypredané
16.
štvrtok
Nezvyčajný svet chutí
 
Tento kurz by sme kľudne mohli nazvať aj mágiou chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty. Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie Michal Škorec, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni.

POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO!
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00,  cena: 82 €, (zľava pre členov Gurmán klubu  -10%)


Posledné voľné miesta
21.
utorok
Talianska kuchyňa - ikonické recepty z Umbrie
 
 
Náš taliansky šéfkuchár Emanuele Fortini si pre milovníkov Cucina Italiana  pripravil špeciálny poldenný kurz zameraný na jedlá z regiónu Umbrie. Venovať sa budeme ich typickým pokrmom a prechutnáme si k nim talianske vínka podľa výberu nášho someliera. Viac info o jedlách nájdete v "Menu". 
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. 

POSLEDNÉ 3 VOĽNÉ MIESTA

čas: 17:00 - 21:00, cena:  82 eur, zľava pre členov Gurmán klubu 10%

Posledné voľné miesta
23.
štvrtok
Sardínia - tajomstvá kuchyne dlhovekosti


Predstavíme vám typické sardínske recepty a charakteristické jedlá z tohto krásneho ostrova, ktorý prináleží do 
Modrej zóny, teda miest na planéte, kde sa ľudia dožívajú úctyhodného veku v plnom zdraví a sile. Porozprávame sa o autentickej kuchyni a význame výživy prispievajúcej k dlhovekosti Sardínčanov. Tajomstvá ich kuchyne nám predstaví známa propagátorka a autorka množstva receptov pre zdravú a vyváženú stravu a veľká odborníčka práve na sardínsku kuchyňu - Silvia Horecká. Jej prednášky sú veľmi pútavé, akčné a plné zaujímavých príhod z jej života na Sardínii. Ingrediencie, ktoré budeme používať, sú dostupné aj  v obchodoch na Slovensku.
Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Talianska a Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 17:00 – 21:00, cena 82 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
25.
sobota
Francúzska kuchyňa - BURGUNDSKO


Úspešná gurmánska cesta po regiónoch Francúzska pokračuje a zavedie nás k známym receptom z Burgundska, ktoré preslávili francúzsku kuchyňu po celom svete. Veď kto by nepoznal tradičný Boeuf bourguignon alebo terrine de foie gras, či Escargot Bourguignonne Naše putovanie naprieč francúzskou kuchyňou ukončíme dezertom, ktorý má snáď každý rád Créme brulée. Vašim spoločníkom bude šéfkuchár Jozef Masarovič, držiteľ zlatej vidličky a víťaz ankety Gurman AWARD 2020 - najlepší kuchár na Slovensku.
Servírovať k týmto skvelým jedlám budeme, ako inak, výborné burgundské vína podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO!

čas: 10:00 - 17:00, cena: 139 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Posledné voľné miesta
27.
pondelok
Ázijská kuchyňa II s Michalom Konrádom

Voľné pokračovanie skvelého kurzu so šéfkuchárom Michalom Konrádom. Exotické chute Ázie v úplne nových receptoch. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
Už tradične na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 - 21:00, cena 95 eur, 10% zľava pre členov Gurmán klubu


Vypredané
  marec 2023
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
1.
streda
Španielska kuchyňa a tapas

Voľné pokračovanie úspešného kurzu s novými receptami z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v OC Retro. V tomto kurze sa zameriame viac na špeciality jednotlivých regiónov. 
Popri varení si predegustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas: 17:00 – 21:00, cena 82 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
7.
utorok
Steaky ako ich nepoznáme


Na tomto kurze Vám šéfkuchár Ivan Čurgali rozšíri Vaše kulinárske obzory o nové možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si, v netradičním prevedení, pripravíme chutný a šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nielen pripravíte, ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov. K steakom budeme podávať svetoznáme rizlingy z Rakúska a Nemecka. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom. 
Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas: 17:00 – 21:00, cena: 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 



Vypredané
8.
streda
Tradičná česká kuchyňa - NETRADIČNE a základy miešania zmesí korenia

Špeciality tradičnej českej kuchyne všetci poznáme, veď sme na nich vyrastali a boli súčasťou spoločného jedálnička za Československa. Veď taký moravský vrabec z dusenou kapustou a karlovarskou knedlou je doteraz ikonické jedlo. A nesmieme zabudnúť na tak populárnu sekanú či známe české chlupaté knedlíky. Upečieme si mäská na tri spôsoby, k nim si pripravíme 3 rôzne dusené kapusty a spárujeme ich s knedlou taktiež na 3 rôzne spôsoby. Nevšednym doplnkom budú ZÁKLADY MIEŠANIA zmesí korenia. Celým kurzom nás prevedie David Jurásek, kuchár a hlavne tvorca značky Davídkovo koření, ktorý si už dlhé roky mieša svoje vlastné zmesi korenia. Jeho obchod s korením - Davídkovo koření - je známe po celom Slovensku. Naviac si pre vás pripravil darček v hodnote 25 eur vo forme setu z namiešaným korením a e-knihu z recaptami z kurzu. 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas: 17:00 - 21:00, cena 82 €, zľava pre členov Gurmán klubu -10% 
 
 


Ešte voľné miesta
9.
štvrtok
Svetové torty

Spoločne s našou top cukrárkou, Andreou Bučekovou, si upečieme delikatesné svetoznáme torty. Pečenie je Andrejkina vášeň a cukrárskemu umeniu sa učila len od tých nejlepších. S Jaroslavom Žídekom pracovala v Camouflage a teraz jej výtvory môžete ochutnať v reštaurácii Albrecht. V minulosti, okrem iného, absolvovala prestížne odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinského šéfkuchára Damiena Thuriese z Francúzska.
 
čas: 17:00 – 21:00, cena: 75 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)


Ešte voľné miesta
11.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov

Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si pripravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 
Počas varenia budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 10:00 - 17:00, cena 139 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
 


Ešte voľné miesta
15.
streda
Domáce talianske cestoviny a pizza

Tento kurz sa ponesie v duchu typických talianskych jedál. Pod dohľadom talianskeho šéfkuchára Emanuela Fortiniho sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. My si ju pripravíme v troch rôznych obmenách.  
Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 82 €, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
16.
štvrtok
Orientálna indická kuchyňa II


Vstúpte s nami do orientálnej indickej kuchyne plnej vôní tamarindu, kari a koriandru.  Svoje kuchárske umenie Vám predstaví majiteľ obľúbenej indickej reštaurácie Akshay Kumar Dixit. Pod jeho vedením si ľahko pripravíte recepty z originálnych indických ingrediencií. 
Už tradične na tomto kurze budeme degustovať 4 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

 

čas 17:00 – 21:00, cena 82 eur, (pre členov Gurmán klubu -10% zľava)



Ešte voľné miesta
18.
sobota
Pralinky a dezerty z čokolády

ČOKOLÁDA - AFRODIZIAKUM STARÝCH MAYOV

Do tajov podmanivej a jemnej chuti čokolády vás vtiahne expertka na slovo vzatá: Jozefína Šebáková – Zaukolcová, majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove a súčasne porotkyňa z populárnej cukrárskej show "Pečie celé Slovensko".
Na našom sobotňajšom kurze sa budeme venovať dávnemu afrodiziaku a povzbudzujúcemu prostriedku starých Mayov - voňavej a jemnej čokoláde. Dozviete sa ako správne temperovať čokoládu, ako pripravovať ganache a niektoré základné polevy. Vytvoríte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty. 
Kto by odolal tejto lákavej kombinácii? :)
 
čas 10:00 – 17:00, cena 139 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%


Ešte voľné miesta
21.
utorok
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína
 
Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára Tomáša Zapletala získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
23.
štvrtok
Japonská kuchyňa II

Voľné pokračovanie kurzu  japonskej kuchyne so skvelým 
sushi majstrom Alexandrom Illešom. Tentokrát nás ale naučí jedno kompletné japonské menu, ktoré japonci veľmi obľubujú a aj v reštauráciách po celej krjine servírujú. Volajú ho BentoBox. Čo to konkrétne je, ako sa servíruje a aké jedlá sa do neho pripravujú sa dozviete na tomto našom NOVOM kurze. 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 17:00 - 21:00, cena 82 €, zľava pre členov Gurmán klubu -10% 


Ešte voľné miesta