Nové kurzy v ponuke




Naše Kurzy

Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.

Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 75 €

  november 2024
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
13.
streda
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína
 
Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára TOMÁŠA ZAPLETALA získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Vypredané
19.
utorok
Recepty rakúsko-uhorskej kuchyne

Tento pútavý kurz tradičných jedál z čias monarchie pre vás pripravil náš nový šéfkuchár: 
PATRIK ANDREJČÁK - Head Chef À la carte reštaurácie Hostinec Palatín v Kaštieli Pálffy v Svätom Jure. A práve tam je kuchyňa zameraná na tradičné jedlá z čias monarchie ako sú: Taffelspitz, zemiaky, špenát, špik a vývar, či kurací perkelt s tekvicovými haluškami, alebo tradičné lokše s netradičkou úpravou kačacej pečienky a ako dezert málo známe  Salzburské noky. O všetky tieto recepty sa s vami podelí náš nový šéfkuchár Patrik. 

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Počas kurzu budeme prechutnávať vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurz 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Vypredané
21.
štvrtok
Stredomorská kuchyňa I

Ako pripomienku na vašu letnú dovolenku si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria.
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár MARIÁN HARCINÍK.

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom

POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO
  
čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Posledné voľné miesta
23.
sobota
Pralinky a dezerty z čokolády

ČOKOLÁDA - AFRODIZIAKUM STARÝCH MAYOV

Do tajov podmanivej a jemnej chuti čokolády vás vtiahne expertka na slovo vzatá: JOZEFÍNA ZAUKOLCOVÁ, majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove a súčasne porotkyňa z populárnej cukrárskej show "Pečie celé Slovensko".
Na našom sobotňajšom kurze sa budeme venovať dávnemu afrodiziaku a povzbudzujúcemu prostriedku starých Mayov - voňavej a jemnej čokoláde. Dozviete sa ako správne temperovať čokoládu, ako pripravovať ganache a niektoré základné polevy. Vytvoríte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty. 
Kto by odolal tejto lákavej kombinácii? :)

POSLEDNÉ 3 VOĽNÉ MIESTA!

čas kurzu:
9:00 - 16:00, cena 149 eur


Posledné voľné miesta
25.
pondelok
Svetové torty

Spoločne s našou top cukrárkou, ANDREOU BUČEKOVOU, si upečieme delikatesné svetoznáme torty. Pečenie je Andrejkina vášeň a cukrárskemu umeniu sa učila len od tých nejlepších. S Jaroslavom Žídekom pracovala v Camouflage a teraz jej výtvory môžete ochutnať v reštaurácii Albrecht. V minulosti, okrem iného, absolvovala prestížne odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinského šéfkuchára Damiena Thuriese z Francúzska.

POSLEDNÉ 3 VOĽNÉ MIESTA!
 
čas: 17:00 – 21:00, cena: 79 eur


Ešte voľné miesta
28.
štvrtok
INFO - termín zverejnenia nových kurzov

Milí gurmáni,

vo ŠTVRTOK 28.11.2024 zránka zverejníme kurzy varenia
na JANUÁR a začiatok FEBRUÁRA 2025.


V týchto jesenných dňoch Vám želáme najmä veľa zdravia!
Do navarenia v novom roku :)

riaditeľ Školy varenia
Radoslav Nackin


Vypredané
28.
štvrtok
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína
 
Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára TOMÁŠA ZAPLETALA získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.


POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Posledné voľné miesta
  december 2024
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
1.
nedeľa
DECEMBER 2024 - iba firemné a súkromné akcie

Milí gurmáni,

je nám veľmi ľúto, ale celý december máme vyhradený na firemné a súkromné vianočné teambuildingy.
Radi sa s Vami stretneme v novom roku.

Ďakujeme Vám za pochopenie.

Radoslav Nackin
riaditeľ Školy varenia


Vypredané
  január 2025
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
22.
streda
Tradičná česká kuchyňa - NETRADIČNE a základy miešania zmesí korenia

Špeciality tradičnej českej kuchyne všetci poznáme, veď sme na nich vyrastali a boli súčasťou spoločného jedálnička za Československa. Veď taký moravský vrabec s dusenou kapustou a karlovarskou knedlou je doteraz ikonické jedlo.  Upečieme si mäská na tri spôsoby, k nim si pripravíme rôzne dusené kapusty, ktoré spárujeme s knedľami.
Nevšednym doplnkom budú ZÁKLADY MIEŠANIA zmesí korenia. Celým kurzom nás prevedie DAVID JURÁSEK, kuchár a hlavne tvorca značky Davídkovo koření, ktorý si už dlhé roky mieša svoje vlastné zmesi korenia. Jeho obchod s korením - Davídkovo koření - je známe po celom Slovensku. David si pre vás pripravil darček v hodnote 25 eur vo forme setu z namiešaným korením a e-knihu z recaptami z kurzu. 
 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena 89 eur
 


Ešte voľné miesta
24.
piatok
Recepty ajurvédskej kuchyne pre zdravý život


Náš nový kurz je zameraný na fanúšikov jógy, AJURVÉDY a hlavne vyváženej zdravej stravy. Známa autorka projektu Ajurvéda Online - JANA GURNÍKOVÁ spojila sily s našim šéfkuchárom DAVIDOM JURÁSKOM - majiteľom eshopu Davídkovo koření a pripravili pre vás veľmi zaujímavý a pestrý kurz varenia. 

Jana vám počas prípravy jedál poskytne tiež svoje rady ako žiť vďaka poznaniu ajurvédy, jógy a aromaterapie zdravý, šťastný a plnohodnotný život. Pretože len zdravý a spokojný človek má dostatok energie na uskutočnenie všetkých svojich snov a ambícií. Táto všestranná mladá dáma je tiež úspešnou autorkou knihy "Ajurvéda pre moderné ženy".

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Neboli by sme to ale my, gurmáni, ak by sme k zdravej strave a užitočným  radám o zdravom stravovaní vyvážene nepopíjali aj dobré vínko ;) 
Nebojte sa, počas kurzu, kto si bude želať, bude môcť degustovať klasicky 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom

 
čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur
 


Vypredané