Nové kurzy v ponuke




Naše Kurzy

Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.

Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 75 €

  marec 2023
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
15.
streda
Domáce talianske cestoviny a pizza

Tento kurz sa ponesie v duchu typických talianskych jedál. Pod dohľadom talianskeho šéfkuchára Emanuela Fortiniho sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. My si ju pripravíme v troch rôznych obmenách.  
Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 82 €, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
21.
utorok
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína
 
Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára Tomáša Zapletala získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

VYPREDANÉ
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
28.
utorok
Domáce talianske cestoviny a pizza

Tento kurz sa ponesie v duchu typických talianskych jedál. Pod dohľadom talianskeho šéfkuchára Emanuela Fortiniho sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. My si ju pripravíme v troch rôznych obmenách.  
Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

UVOĽNILO SA NÁM 1 MIESTO!

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 82 €, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Posledné voľné miesta
29.
streda
Japonská kuchyňa II

Voľné pokračovanie kurzu  japonskej kuchyne so skvelým 
sushi majstrom Alexandrom Illešom. Tentokrát nás ale naučí jedno kompletné japonské menu, ktoré japonci veľmi obľubujú a aj v reštauráciách po celej krjine servírujú. Volajú ho BentoBox. Čo to konkrétne je, ako sa servíruje a aké jedlá sa do neho pripravujú sa dozviete na tomto našom NOVOM kurze. 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

TOTO JE NÁHRADNÝ TERMÍN zo zrušeného kurzu 23.3.2023

čas 17:00 - 21:00, cena 82 €, zľava pre členov Gurmán klubu -10% 


Posledné voľné miesta
30.
štvrtok
Nezvyčajný svet chutí


Pre veľký úspech sme opäť zaradili Miškovu mágiu nezvyčajných chutí.
Tento kurz by sme kľudne mohli nazvať aj alchýmiou chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty. Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie Michal Škorec, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni.

čas kurzu: 17:00 – 21:00,  cena: 82 € , (zľava pre členov Gurmán klubu  -10%)



Vypredané
  apríl 2023
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
3.
pondelok
Veľkonočné pečenie

Márne hľadáte odvahu na prípravu vášho prvého veľkonočného barančeka? Vaše pokusy o chrumkavú pavlovku zlyhávajú na nesprávnom postupe? Tak príďte medzi nás, v príjemnej spoločnosti domácich cukrárok sa naučíte ako správne upiecť veľkonočného barančeka, tajné vychytávky na pavlovovu tortu a pripravíte si ďalšie dva moderné dezerty. Vašou mentorkou bude sympatická šéf cukrárka Aďka Bučeková, ktorá vie vykúzliť delikatesné zákusky pre náročnú klientelu bratislavských top reštaurácií. Svoje cukrárske umenie premenila na vášeň. Pracovala s Jaroslavom Židekom v Camouflage a je absolventkou aj známej Thuriés academy pre profesionálnych kuchárov.

čas: 17:00 - 21:00, cena 75 eur, zľava pre členov Gurman Clubu -10%


Ešte voľné miesta
4.
utorok
Steaky ako ich nepoznáme

Na tomto kurze Vám náš nový šéfkuchár Ivan Čurgali rozšíri Vaše kulinárske obzory o nové možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si, v netradičním prevedení, pripravíme chutný a šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nielen pripravíte, ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov. K steakom budeme podávať svetoznáme rizlingy z Rakúska a Nemecka. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom. 
Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Vypredané
5.
streda
Zážitkové varenie s Martinom Korbeličom

Exkluzívny kurz
s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenku, Martinom Korbeličom. Martin si pre nás pripravil hviezdne recepty, ktoré svojimi kombináciami chutí vo vás zanechajú nezabudnuteľný zážitok a zároveň ohromia svojou rafinovanosťou. A pritom sú tak jednoduché, že pod Martinovým vedením si tieto recepty pripravia aj skutoční gurmáni začiatočníci, ktorí vareniu len začínajú prichádzať na chuť. K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér mix vín od malých vinárov zo Sv. Jura, doplnených o jedno svetoznáme vinárstvo. Ako na všetkých našich kurzoch, aj tentokrát vám náš šéfkuchár prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 

čas
17:00 - 21:00, cena 95 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%



Vypredané
12.
streda
Stredomorská kuchyňa II
Voľné pokračovanie obľúbeného kurzu stredomorskej kuchyne. Vybrali sme pre vás známe recepty od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovník. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, darov mora a vôňu korenia a bylín Stredomoria. 
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár Tomáš Zapletal. Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom
 
čas: 17:00 - 21:00, cena 82 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava


Ešte voľné miesta
13.
štvrtok
Thajská kuchyňa I.


Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne vás naučí thajská kuchárka Parichart. Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle  a hlavne zdravé jedlo. Parichart Bystriansky je  thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou
Tradične budeme počas varenia degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas: 17:00 - 21:00, cena: 85 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava 

UVOĽNILO SA NÁM 1 MIESTO!



Posledné voľné miesta
15.
sobota
Francúzska kuchyňa - PROVENCE

Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj. Kurz bude pod taktovkou šéfkuchára Jozefa Masaroviča, víťaza ocenenia Gurmán AWARD - najlepší kuchár na Slovensku pre rok 2020.
Aj na tomto kurze budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 10:00 - 17:00, cena 139 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

 



Ešte voľné miesta
17.
pondelok
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína
 
Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára Tomáša Zapletala získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO

čas kurzu
: 17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Posledné voľné miesta
20.
štvrtok
Legendárne makrónky
Príďte si vychutnať chute a vône parížskej kaviarničky minulého storočia. Tento kurz je určený pre delikatesných maškrtníkov špecializovaných na makrónky. Makrónky pôvodne vykreoval známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. Naša šéfcukrárka Aďka Bučková vás naučí, ako si makrónky môžte pripraviť aj vy vo svojej kuchyni. Ukáže vám všetky fígle ako si správne pripraviť základný korpus, ako ho zaujímavo ochutiť a zdravo prifarbiť. Rovnako sa naučíte namiešať viacero lahodných krémov. A na záver si s kvalitnou kávičkou spoločne vychutnáte všetky pestrofarebné makrónky, ktoré ste si napiekli.
 
čas: 17:00 - 21:00, cena: 75 eur,  pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Ešte voľné miesta
22.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov

Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si pripravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 
Počas varenia budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 10:00 - 17:00, cena 139 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
 


Vypredané
  máj 2023
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
2.
utorok
Burgermánia

S našim šéfkuchárom Michalom Škorcom sa naučíme nielen aké mäso je vhodné na mletie do burgrov, ale aj aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si recepty z viacerých druhov mias, pretože burger nemusí byť len z hovädzieho. Úžasnú chuť vášmu burgru totiž dodá výborná omáčka, ktorá ho vyzdvihne o ďalší stupeň vyššie. Nesmú chýbať ani domáce hranolky a ukážeme si aj vhodné kombinácie zeleniny do burgrov. 
Počas kurzu budeme ako vždy degustovať vždy 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas:
17:00 – 21:00, cena 82 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
3.
streda
Ázijská kuchyňa I s Michalom Konrádom

Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
Už tradične na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 17:00 – 21:00, cena 95 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
4.
štvrtok
Pečieme s Gabikou


Ťahaná gocnocká štrúdla a kysnuté koláče

Po dvojročnej pauze potešíme všetkých, ktorí sa chcú naučiť piecť domáce kysnuté koláče a tradičnú ťahanú štrúdlu. Do tajov správnej prípravy kysnutého cesta, ťahanej štrúdle a nadýchaných lokší Vás zasvätí známa pekárka a ešte známejšia distribútorka maku "Mak z Jarnej", Gabriela Čechovičová.
Doprajte si s nami sladký večer plný vlastnoručne upečených dobrôt. Poľahko sa naučíte pripraviť kysnuté cesto, hravo zvládnete prípravu ťahanej štrúdle a dozviete sa aj ako ju správne upiecť. Vyrobíte si chutné sladké aj slané plnky do kysnutých koláčov a ako bonus sa naučíte pripraviť aj výborné domáce lokše.
Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 17:00 – 21:00, cena 75 eur, (pre členov Gurmán klubu -10% zľava


Ešte voľné miesta
11.
štvrtok
Tradičná česká kuchyňa - NETRADIČNE a základy miešania zmesí korenia

Špeciality tradičnej českej kuchyne všetci poznáme, veď sme na nich vyrastali a boli súčasťou spoločného jedálnička za Československa. Veď taký moravský vrabec z dusenou kapustou a karlovarskou knedlou je doteraz ikonické jedlo. A nesmieme zabudnúť na tak populárnu sekanú či známe české chlupaté knedlíky. Upečieme si mäská na tri spôsoby, k nim si pripravíme 3 rôzne dusené kapusty a spárujeme ich s knedlou taktiež na 3 rôzne spôsoby. Nevšednym doplnkom budú ZÁKLADY MIEŠANIA zmesí korenia. Celým kurzom nás prevedie David Jurásek, kuchár a hlavne tvorca značky Davídkovo koření, ktorý si už dlhé roky mieša svoje vlastné zmesi korenia. Jeho obchod s korením - Davídkovo koření - je známe po celom Slovensku. Naviac si pre vás pripravil darček v hodnote 25 eur vo forme setu z namiešaným korením a e-knihu z recaptami z kurzu. 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 17:00 - 21:00, cena 82 €, zľava pre členov Gurmán klubu -10% 
 
 


Ešte voľné miesta
18.
štvrtok
Varíme deťom, tak aby im chutilo

Tento kurz je určený pre všetkých láskyplných rodičov, ktorí so svojimi deťmi neustále bojujú o každú zjedenú lyžičku jedla. ..veď to všetci dobre poznáme :)
Náš šéfkuchár, David Jurásek a sympatická lektorka "Varila myšička - Kamila Metzová, vás naučia, ako dochutiť jedlá tak, aby boli nielen zdravé, ale aj chutné a vaše deti vás prosili o duplu :)
Naučíte sa ako rýchlo navariť 3 druhy polievok, 4 rôzne omáčky a obľúbené cestovinky. Naviac vám ukážu ako používať a upravovať klasické cestoviny, ale aj atypické, bezlepkové, strukovinové či inak ochutené. Počas celého kurzu si budete všetky jedlá dochucovať bylinnými zmesami namiešanými zo spoločnosti Davídkovo koření a inšpirovať sa ich skúsenosťami a radami.

Ako darček navyše si pre vás David pripravil BALÍČEK 10 druhov jeho  špeciálne namiešaného korenia pre deti v hodnote 25 € a E-BOOK "Varíte deťom?" s desiatkami receptov a postupov.

čas: 17:00 - 21:00, cena 85 eur, zľava pre členov Gurmán klubu 10%



Ešte voľné miesta