Nové kurzy v ponuke




Naše Kurzy

Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.

Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 69 €

  máj 2022
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
10.
utorok
Luxusné steaky

Luxusné steaky sú voľným pokračovaním veľmi úspešnej série našich kurzov o príprave steakov. Tentokrát si pripravíme steaky, ktoré bežne nejedávte, nemajú ich ani v obchodoch a ani ich vo väčšine reštaurácií neponúkajú. Venujeme im preto v našej Škole varenia samostatný kurz a veríme, že sa vám bude páčiť. Steaky doladíme výbornými omáčkami a zaujímavými prílohami. Samozrejme k mäskám budeme servívrovať vínka. Na tomto špeciálnom kurze si VY sami vyskladáte vínnu kartu z celého sveta, tak ako ich ponúkame v našej vinotéke. 
Svetom luxusných steakov vás prevedie šéfkuchár Martin Novák.

17:00 – 21:00, cena 95 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
14.
sobota
Francúzska kuchyňa - PROVENCE

Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj. Kurz bude pod taktovkou šéfkuchára Jozefa Masaroviča, víťaza ocenenia Gurmán AWARD - najlepší kuchár na Slovensku pre rok 2020.
Aj na tomto kurze budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

10:00 - 17:00, cena 129 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

 



Ešte voľné miesta
18.
streda
Stredomorská kuchyňa II
Voľné pokračovanie obľúbeného kurzu stredomorskej kuchyne. Vybrali sme pre vás známe recepty od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovník. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, darov mora a vôňu korenia a bylín Stredomoria. 
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár Tomáš Zapletal. Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom
 
17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava


Ešte voľné miesta
19.
štvrtok
Svetové torty


Spoločne s našou top cukrárkou, Andreou Bučekovou, si upečieme delikatesné svetoznáme torty. Pečenie je Andrejkina vášeň a cukrárskemu umeniu sa učila len od tých nejlepších. S Jaroslavom Žídekom pracovala v Camouflage a teraz jej výtvory môžete ochutnať v reštaurácii Albrecht. V minulosti, okrem iného, absolvovala prestížne odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinského šéfkuchára Damiena Thuriese z Francúzska.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)

Ešte voľné miesta
23.
pondelok
Japonská kuchyňa a sushi

Všetko, čo by ste mali o základoch japonskej kuchyne vedieť, si pripravíme pod vedením sushi majstra Alexandra Ílleša. Naučíme sa profesionálne sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka miso, či jedno z najpopulárnejších japonských jedál - tempura. 
A pohodovo po slovensky budeme popri varení na kurze degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
24.
utorok
Moderná vegetariánska kuchyňa I

Túžite stravovať sa zdravšie a zmeniť váš životný štýl, ale neviete ako na to?  Náš šéfkuchár, Jaroslav Jára, sa téme zdravej výživy venuje už dlhé roky. Jeho recepty nie sú primárne zamerané len pre vegetariánov, ale ponúkajú vyváženú a plnohodnotnú stravu pre všetkých fit gurmánov. Pestrosť receptov, ktoré Jaro ponúka, je nielen bohatá na vitamíny, minerály a výživové prvky, ale je hlavne veľmi chutná! Naučte sa s Jarom variť aj bez mäsa a využiť rôzne "náhražky". 
Keďže zdravý pitný režim je alfou omegou každého gurmána, počas varenia si vychutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Ešte voľné miesta
25.
streda
Tradičná česká kuchyňa - NETRADIČNE a základy miešania zmesí korenia

Špeciality tradičnej českej kuchyne všetci poznáme, veď sme na nich vyrastali a boli súčasťou spoločného jedálnička za Československa. Veď taký moravský vrabec z dusenou kapustou a karlovarskou knedlou je doteraz ikonické jedlo. A nesmieme zabudnúť na tak populárnu sekanú či známe české chlupaté knedlíky. Upečieme si mäská na tri spôsoby, k nim si pripravíme 3 rôzne dusené kapusty a spárujeme ich s knedlou taktiež na 3 rôzne spôsoby. Nevšednym doplnkom budú ZÁKLADY MIEŠANIA zmesí korenia. Celým kurzom nás prevedie David Jurásek, kuchár a hlavne tvorca značky Davídkovo koření, ktorý si už dlhé roky mieša svoje vlastné zmesi korenia. Jeho obchod s korením - Davídkovo koření - je známe po celom Slovensku. Naviac si pre vás pripravil darček v hodnote 25 eur vo forme setu z namiešaným korením a e-knihu z recaptami z kurzu. 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 - 21:00, cena 75 €, zľava pre členov Gurmán klubu -10% 


 


Ešte voľné miesta

NOVINKA
26.
štvrtok
Terra gustus - príbehy plodov z lesa, farmy, lúky a záhrady
 
Terra Gustus znamená krajina chuti. Je radosťou z objavovania, prekvapením, výzvou a dobrodružstvom, ktoré treba zažiť.
Tento kurz vychádza z myšlienky, ktorú prezentuje náš šéfkuchár Jozef Riska a ktorá nás naučí pracovať so surovinami z lúk a záhrad a to čo nám ponúka les na jar a začiatkom leta. Dozviete sa užitočné rady o lúčnych a jedlých kvetoch, lesných bylinách a hubách a prvých jarných plodoch. 
Kráčame s trendom svetovej gastronómie - veríme, že jesť a variť treba sezónne, a preto sa vraciame ku koreňom. Navaríme si dômyselné, veľmi chutné a zdravé jedlá zo surovín typických pre náš terroir.
Počas varenia si už tradične prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 - 21:00, cena 75 eur, zľava 10% pre členov Gurman klubu


Ešte voľné miesta

NOVINKA!
27.
piatok
Luxusné steaky - FIREMNÁ AKCIA

Luxusné steaky sú voľným pokračovaním veľmi úspešnej série našich kurzov o príprave steakov. Tentokrát si pripravíme steaky, ktoré bežne nejedávte, nemajú ich ani v obchodoch a ani ich vo väčšine reštaurácií neponúkajú. Venujeme im preto v našej Škole varenia samostatný kurz a veríme, že sa vám bude páčiť. Steaky doladíme výbornými omáčkami a zaujímavými prílohami. Samozrejme k mäskám budeme servívrovať vínka. Na tomto špeciálnom kurze si VY sami vyskladáte vínnu kartu z celého sveta, tak ako ich ponúkame v našej vinotéke. 
Svetom luxusných steakov vás prevedie šéfkuchár Martin Novák.

17:00 – 21:00, cena 95 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
28.
sobota
Fantastické grilovanie

Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Rady ako vybrať správny gril, vhodné mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec aj chutne ugrilovať. Tento kurz pre skúsených grilmajstrov je pod vedením populárneho šéfkuchára Igora Čehy. Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si spríjemníte 3 vínkami od vinárov z Malých Karpát a presvedčíte sa ako ľahko sa dá pripraviť domáci jarný raut.  
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

10:00 - 17:00, 129 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

 



Vypredané
30.
pondelok
Talianska kuchyňa – špeciál - FIREMNÁ AKCIA
 
Ikonické recepty regiónu Emilia Romagna s Emanuelem Fortinim. Talianska kuchyňa je známa množstvom famóznych jedál bohatých na zeleninu, morské živočíchy a samozrejme preslávené cestoviny. Málokto vie, že táto oblasť je aj kolískou vzniku takých delikates ako je svetoznámy syr Parmigiano reggiano alebo Aceto Balsamico di Modena či parmská šunka. My si v tomto špeciálnom kurze ukážeme zopár ikonických receptov z oblasti Emilia Romagna, ako je preslávené ragú Bolognese, či kurča Pollo alla Cacciatora. 
K jedlám si prechutnáme 3 známe talianske vína z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas: 17:00 - 21:00, CENA: 79 €, pre členov Gurmán klubu 10% zľava


Vypredané
  jún 2022
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
1.
streda
Thajská kuchyňa I.


Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne vás naučí thajská kuchárka Parichart. Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle  a hlavne zdravé jedlo. Parichart Bystriansky je  thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou
Tradične budeme počas varenia degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

Čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava 

 



Ešte voľné miesta
2.
štvrtok
Zážitkové varenie s Martinom Korbeličom II

Zažite pokračovanie exkluzívneho kurzu s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenk a víťazom prestížnej kuchárskej súťaže Bocuse d´Or Slovensko, Martinom Korbeličom. Martin tentokrát pre Vás pripravil špeciálne menu, ktoré vo Vás rozihrá a prebudí všetky chuťové zmysly. Ním pripravené jedlá sú vždy veľmi kreatívne s použitím tých najkvalitnejších surovín. Veríme, že bude pre Vás veľkým zážitkom navariť si ich spoločne s ním a prežiť príjemné a pohodové chvíle v spoločnosti ďalších gurmánov.  K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér viacero vín od malých vinárov zo Sv.Jura doplnených o svetové vinárstva.  Ako na všetkých svojich kurzoch, aj tentokrát Vám Martin prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 
 
17:00 - 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%




Ešte voľné miesta

NOVINKA!
3.
piatok
Stredomorská kuchyňa - FIREMNÁ AKCIA


Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžete sa tešiť na kuchyňu plnú vôní, korenín a bylín Stredomoria. Naučíme sa správne pripraviť talianske rizoto, panna cotu a pochutíme si na pečenej pražme či teľacom steaku. 

Čas: 17:00 - 21:00, cena: 75 €


Vypredané
7.
utorok
Francúzska kuchyňa – špeciál

Ikonické recepty s Jozefom Masarovičom.
Francúzsko je kolískou kulinárskej kultúry a my sme si v našej Škole varenia už prešli svetoznáme recepty z oblasti Provence či Burgundska. V tomto špeciálnom kurze sme pre vás vybrali ikonické recepty, ktoré nesmú chýbať v repertoári správneho gurmána. Jozef Masarovič, šéfkuchár reštaurácie UFO a Kuchár roka 2020, vás naučí ako si pripraviť tieto francúzske klasiky.
K jedlám si prechutnáme 2 známe francúzske vína z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra a 1 vínko z Malých Karpát. 
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
Čas kurzu: 17:00 - 21:00, CENA: 89 €, pre členov Gurmán klubu 10% zľava


Ešte voľné miesta

NOVINKA!
9.
štvrtok
Domáce talianske cestoviny a pizza

Tento kurz sa ponesie v duchu typických talianskych jedál. Pod dohľadom talianskeho šéfkuchára Emanuela Fortiniho sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. My si ju pripravíme v troch rôznych obmenách.  
Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
11.
sobota
Talianska kuchyňa - ikonické recepty Toskánska a Emilia-Romagna

Tak ako známe Giro d´Itália, aj my sa prejdeme regiónmi Talianska,  tentokrát nahliadneme pod pokrievku kuchárom v Ríme, Murgii, Ambruzze a na Sicílii a naučíme sa variť  ich špeciality. Náš taliansky šéfkuchár Emanuele Fortini vybral pre vás skutočne zaujímavé regionálne recepty s použitím typických a aj málo známych surovín. K nim si prechutnáme 3 známe talianske vína z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

Čas: 10:00 - 17:00, CENA: 129 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

 


Ešte voľné miesta
14.
utorok
Uhorská kuchyňa


Tradičná a chutná kuchyňa našich starých mám.
Spoločne so šéfkuchárom Jozefom Riskom si navaríme zopár skvelých tradičných receptov v trochu modernejšom stýle. Tradičná "monarchálna" kuchyňa bola prierezom maďarskej, rakúskej, chorvátskej, tirolskej a bavorskej kuchyne. Vrátime sa ku koreňom a naučíme sa  správne pripravovať klasiky ako je rybacia polievka, dozvieme sa aký je rozdiel medzi paprikášom a perkeltom,  a ako vznikol známy desert "Kaiserschmarrn".

Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas: 17:00 - 21:00, cena: 75 €, členovia Gurmánskeho klubu majú 10% zľavu


Ešte voľné miesta

NOVINKA!
17.
piatok
Thajská kuchyňa I. - SÚKROMNÁ AKCIA


Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne vás naučí thajská kuchárka Parichart. Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle  a hlavne zdravé jedlo. Parichart Bystriansky je  thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou
Tradične budeme počas varenia degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 - 21:00, cena 79 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava 

 



Vypredané
18.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov

Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si pripravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 
Počas varenia budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
Čas kurzu: 10:00 - 17:00, cena: 129 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
 


Ešte voľné miesta