Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie).
Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje.
Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu.
Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.
Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)
máj 2025 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
20. utorok |
Japonská kuchyňa II Voľné pokračovanie kurzu japonskej kuchyne so skvelým sushi majstrom - ALEXANDROM ILLÉŠOM. Tentokrát nás naučí jedno kompletné japonské menu, ktoré Japonci veľmi obľubujú a v reštauráciách po celej krajine servírujú. Volajú ho BentoBox. Čo to konkrétne je, ako sa servíruje a aké jedlá sa do neho pripravujú, sa dozviete na tomto našom kurze. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Počas varenia budeme ale pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev podľa výberu nášho someliéra.
A na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu 17:00 - 21:00, cena 92 € s DPH (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
21. streda |
Svetové torty Spoločne s našou top cukrárkou, Andreou Bučekovou, si upečieme delikatesné svetoznáme torty. Pečenie je Andrejkina vášeň a cukrárskemu umeniu sa učila len od tých nejlepších. S Jaroslavom Žídekom pracovala v Camouflage a teraz jej výtvory môžete ochutnať v reštaurácii Albrecht. V minulosti, okrem iného, absolvovala prestížne odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinského šéfkuchára Damiena Thuriesa z Francúzska. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 82 eur s DPH (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) |
Menu | Posledné voľné miesta | ||
22. štvrtok |
Nezvyčajný svet chutí II Voľné pokračovanie kurzu plného mágie chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty. Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie MICHAL ŠKOREC, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 92 eur s DPH (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
27. utorok |
Steaky ako ich nepoznáme
Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur s DPH (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) |
Menu | Vypredané | ||
28. streda |
Thajská kuchyňa I.
(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur |
Menu | Posledné voľné miesta |
jún 2025 | |||||
dátum | názov kurzu / meno šéfkuchára / cena | stav | |||
---|---|---|---|---|---|
3. utorok |
Grilovanie od základov Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov. Naučíme sa ako grilovať a zistíme, čo je lepšie, či plyn alebo uhlie. Dozviete sa tiež, aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si, ako grilovať zeleninu aj prílohy k mäsu a prezradíme vám, čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku.
Kurzom vás prevedie odborník a náš obľúbený šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL. POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO! (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri grilovaní na dvore si budeme prechutnávať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas 17:00 – 21:00, cena 92 eur s DPH |
Menu | Posledné voľné miesta | ||
5. štvrtok |
Francúzska kuchyňa – špeciál Ikonické recepty s JOZEFOM MASAROVIČOM. Francúzsko je kolískou kulinárskej kultúry a my sme si v našej Škole varenia už prešli svetoznáme recepty z oblasti Provence či Burgundska. V tomto špeciálnom kurze sme pre vás vybrali ikonické recepty, ktoré nesmú chýbať v repertoári správneho gurmána. Jozef Masarovič, šéfkuchár reštaurácie UFO a Kuchár roka 2020, vás naučí, ako si pripraviť tieto francúzske klasiky. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) K jedlám si prechutnáme 3 francúzske vína z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si pravým Champagne.
Čas kurzu: 17:00 - 21:00, CENA: 149 € s DPH Cena pre členov Falstaff Gourmet Clubu: 129 € (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete 2 osoby, zvoľte spôsob platby prevodom a uhraďte 298 €) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
7. sobota |
FANTASTICKÉ GRILOVANIE II Voľné pokračovanie nášho populárneho letného kurzu pre fanúšikov grilovania. Nové, nápadité recepty, ktorými si pripravíte famózny letný raut pre priateľov. Aj tento kurz bude o mäse, zelenine a omáčkach. Dozviete sa ako vybrať správny gril, vhodné mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec aj chutne ugrilovať. Kurz, pre skúsených aj menej skúsených grilmajstrov, je pod vedením nášho obľúbeného šéfkuchára Tomáša Zapletala. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)
Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si spríjemníte 3 vínkami od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra, a presvedčíte sa, ako ľahko sa dá pripraviť domáci letný raut. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas kurzu 10:00 - 17:00, cena 153 eur s DPH (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 306 €) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
10. utorok |
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára TOMÁŠA ZAPLETALA získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena kurzu pre 1 osobu: 92 eur s DPH INFORMÁCIA K PLATBE: (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Vypredané | ||
12. štvrtok |
Orientálna indická kuchyňa Je veľa napodobenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vaším učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.
(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Varenie si už tradične spríjemníme degustáciou 3 vín od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 92 € s DPH |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
13. piatok |
Steaky ako ich nepoznáme - SÚKROMNÁ AKCIA
Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur s DPH (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) |
Menu | Vypredané | ||
18. streda |
Recepty Ajurvédskej kuchyne pre zdravý život Náš nový kurz je zameraný na fanúšikov jógy, AJURVÉDY a hlavne vyváženej zdravej stravy. Známa autorka projektu Ajurvéda Online - JANA GURNÍKOVÁ spojila sily s našim šéfkuchárom DAVIDOM JURÁSKOM - majiteľom eshopu Davídkovo koření a pripravili pre vás veľmi zaujímavý a pestrý kurz varenia. Jana vám počas prípravy jedál poskytne tiež svoje rady ako žiť vďaka poznaniu ajurvédy, jógy a aromaterapie zdravý, šťastný a plnohodnotný život. Pretože len zdravý a spokojný človek má dostatok energie na uskutočnenie všetkých svojich snov a ambícií. Táto všestranná mladá dáma je tiež úspešnou autorkou knihy "Ajurvéda pre moderné ženy". (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Neboli by sme to ale my, gurmáni, ak by sme k zdravej strave a užitočným radám o zdravom stravovaní vyvážene nepopíjali aj dobré vínko ;)
Nebojte sa, počas kurzu, kto si bude želať, bude môcť degustovať klasicky 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur s DPH
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
19. štvrtok |
Mexická kuchyňa Mexická kuchyňa - to je extravagancia chutí a farieb. Je veľmi bohatá, pestrá a čerpá zo svojich domorodých tradícií a čiastočne z európskych prvkov. Miešajú sa v nej mayské, aztécke a španielske prvky.Typickými ingredienciami tejto kuchyne sú kukurica, fazuľa prakticky všetkých farieb od bielej cez červenú až po čiernu, chilli papričky, kuracie, morčacie a bravčové mäso. Medzi bežné ochucovadlá každej domácnosti potom patria: koriander, cesnak, rasca, limetky, paradajky a avokádo. Všetky tieto chute a ingrediencie použijeme aj v pestrých receptoch s kuchárom Davidom Juráskom, ktorý v Čechách prevádzkoval autentickú mexickú reštauráciu. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení mexických špecialitiek si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur s DPH
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby)
(ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €)
|
Menu | Ešte voľné miesta | ||
21. sobota |
Francúzska kuchyňa - PROVENCE Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj. Tento kurz je pod taktovkou TOP šéfkuchára JOZEFA MASAROVIČA, víťaza ocenenia Gurmán AWARD - najlepší kuchár na Slovensku pre rok 2020 a šéfkuchára reštaurácie UFO. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Aj na tomto kurze sa počas varenia osviežime 3 vínkami od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas kurzu: 10:00 - 17:00, cena: 153 € s DPH (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
24. utorok |
Stredomorská kuchyňa I Ako vábničku na vašu letnú dovolenku si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria. Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár MARIÁN HARCINÍK. (viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri varení si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. čas kurzu 17:00 – 21:00, cena 92 eur
(platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Ešte voľné miesta | ||
25. streda |
Talianska kuchyňa s Massimom Jeden z našich najžiadanejších kurzov je opäť tu! V novom šate, s novými receptami a hlavne s novým talianskym šéfkuchárom. MASSIMO ATTANASIO je sympatický Talian, rodák z Neapola. Od roku 2015 žije v Bratislave, kde najskôr prevádzkoval úspešnú reštauráciu La Lanterna. Špičkovú kvalitu a vysokú úroveň gastronómie už niekoľko rokov prezentuje v River Parku vo svojej ďalšej reštaurácii Massimo Ristorante. Hostil v nej aj také celebrity ako je Catherine-Zeta Jones a Michael Douglas, či Sting.
Na kurze vás Massimo naučí pravé talianske recepty.
(viac o konkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU) Popri príprave chutných jedál si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 92 € s DPH (platba kartou je možná iba v prípade registrácie 1 osoby) (ak registrujete dve osoby, zvoľte prosím spôsob platby prevodom a uhraďte 184 €) |
Menu | Vypredané |