Nové kurzy v ponuke




Naše Kurzy

Milí priatelia, gurmáni, súčasná situácia nám, žiaľ umožňuje stretávať sa s vami na našich zážitkových kurzoch varenia v obmedzenom režime a za prísnych hygienických a epidemiologických opatrení.
Sme však stále optimistický, pozitívne naladení a tešíme sa na vás.

Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 69 €

  apríl 2021
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
7.
streda
Ázijská kuchyňa s Michalom Konrádom

Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
Už tradične na našich kurzoch degustuje 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
8.
štvrtok
Škandinávska kuchyňa a základy fermentovania

Chutná a jednoduchá, taká je škandinávska kuchyňa, ktorá využíva rôzne zaujímavé spôsoby úpravy  a zachovania potravín, pretože severská zima je mrazivá a trvá veľmi dlho. Ryby a zeleninu si pripravíme podľa tradičných receptov a spôsobov s našim šéfkuchárom Martinom Novákom, ktorý škandinávsku kuchyňu zbožňuje a rád sa ňou inšpiruje aj vo svojom varení. Typické škandinávske  suroviny doplníme slovenskými a pripravíme si skutočné  lahôdky, ktoré preslávili sever Európy. Fermentácia, čo to je a ktorá zelenina je najvhodnejšia na fermentáciu? Čo je Smorebrod a ako sa pripravuje Gravlax? Všetko vás naučíme. A ako darček si naloženú zeleninu v pekných pohároch vezmete domov.

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
10.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov

Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si prapravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 
Už tradične, okrem varenia, budeme aj degustovať výborné vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 119 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
 


Ešte voľné miesta
13.
utorok
Steaky ako ich nepoznáme

Na tomto kurze Vám šéfkuchár Tomáš Zapletal rozšíri Vaše kulinárske obzory o nové možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si, v netradičním prevedení, pripravíme chutný a šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nielen pripravíte, ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov. K steakom budeme podávať svetoznáme rizlingy z Rakúska a Nemecka. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom. 
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 



Ešte voľné miesta
14.
streda
Zážitkové varenie s Martinom Korbeličom

Exkluzívny kurz
s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenku, Martinom Korbeličom. Martin si pre nás pripravil hviezdne recepty, ktoré svojimi kombináciami chutí vo vás zanechajú nezabudnuteľný zážitok a zároveň ohromia svojou rafinovanosťou. A pritom sú tak jednoduché, že pod Martinovým vedením si tieto recepty pripravia aj skutoční gurmáni začiatočníci, ktorí vareniu len začínajú prichádzať na chuť. K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér mix vín od malých vinárov zo Sv. Jura, doplnených o jedno svetoznáme vinárstvo. Ako na všetkých našich kurzoch, aj tentokrát vám náš šéfkuchár prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 
  
17:00 - 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%




Posledné voľné miesta
16.
piatok
Orientálna indická kuchyňa

Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.
Už tradične na našich kurzoch budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
17.
sobota
Francúzska kuchyňa - PROVENCE

Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj. Vašim spoločníkom bude šéfkuchár Jozef Masarovič, držiteľ zlatej vidličky a víťaz ankety Gurman AWARD 2020 - najlepší kuchár na Slovensku. 
Aj počas tohto kurzu budeme tematicky degustovať 3 francúzske vínka podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

10:00 - 17:00, 119 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

 



Ešte voľné miesta
20.
utorok
Thajská kuchyňa I.

Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne vás naučí thajská kuchárka Parichart. Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle  a hlavne zdravé jedlo. Parichart Bystriansky je  thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou
Už sa stalo tradíciou, že na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Ešte voľné miesta
21.
streda
Domáce talianske cestoviny a pizza

Tento kurz sa ponesie v duchu typických talianskych jedál. Pod dohľadom šéfkuchára Daniela Karasa sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. My si ju pripravíme v troch rôznych obmenách.  
Ako vždy, aj na tomto kurze budeme už tradične nielen variť, ale aj degustovať, a to 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
22.
štvrtok
Stredomorská kuchyňa

Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria. Kurzom vás bude sprevádzať excelentný kuchár Marián Harciník  - držiteľ ocenennia Zlatá vidlička od Gurmána na Slovensku.
Už tradične na kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
  
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
27.
utorok
Klasické domáce zákusky, ale trochu inak

Spoločne si pripravíme a upečieme klasické zákusky ako ich poznáme zo známych kaviarní. Veterník, laskonka šamrole či punčový rez, všetci ich milujeme, no skoro nikto ich už nevie pripraviť podľa správnych receptúr! Ale naša šéfcukrárka Andrea Bučeková vás to naučí. Pečenie je jej vášeň a učila sa od tých najlepších. Pracovala s Jaroslavom Žídekom v Camouflage, absolvovala Thuries academy a momentálne pôsobí v Albrechte.
 
17:00 - 21:00, cena 69,- €, pre členov Gurmán clubu zľava -10 %

Ešte voľné miesta
29.
štvrtok
Najslávnejšie parížske Bistrot - recepty od A po Z

Už aj Bistrá vo svete dostávajú michelinské hviezdy. Prvým bolo Bistro Chateaubriand v Paríži a my si takéto jednoduché, ale kvalitné recepty z parížskych bistier pripravíme spoločne so šéfkuchárom Školy varenia. Všakovaké triky a tajné rady sa dozviete v našej Škole varenia iba od tých najlepších, dokonca aj to ako typický parížsky Bistrot vlastne vznikol.
Už tradične budeme degustovať 4 vínka z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
  máj 2021
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
1.
sobota
Talianska kuchyňa - ikonické recepty

Na populárny celodenný kurz sme pre vás vybrali najznámejšie talianske recepty z rôznych regiónov Talianska na základe surovín, ktoré sú pre tieto regióny typické. Spoločne zažijete chute Campanie, Sicílie, Toskánska, Ligúrie, Piemontu a Valle d´Aosta. Všetky jedlá si v dobrej pohode vychutnáte spolu s lahodnými talianskymi vínami.
Ako máme zvykom, aj na tomto kurze si predegustujem 3 vínka od talianskych vinárov podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 119 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Ešte voľné miesta
4.
utorok
Thajská kuchyňa II.

Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkou Parichart. Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo. Recepty nájdete v "Menu". 

Parichart Bystriansky - thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food a bistra s thajskou kuchyňou 

Ako sa už u nás stalo zvykom, aj na tomto kurze budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom. 

 

 

17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 



Ešte voľné miesta
5.
streda
Legendárne makrónky

Príďte si vychutnať chute a vône parížskej kaviarničky minulého storočia. Tento kurz je určený pre delikatesných maškrtníkov špecializovaných na makrónky. Makrónky pôvodne vykreoval známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. Naša šéf cukrárka Aďka Bučková vás naučí, ako si makrónky môžte pripraviť aj vy vo svojej kuchyni. Ukáže vám všetky fígle ako si správne pripraviť základný korpus, ako ho zaujímavo ochutiť a zdravo prifarbiť. Rovnako sa naučíte namiešať viacero lahodných krémov. A na záver si s kvalitnou kávičkou spoločne vychutnáte všetky pestrofarebné makrónky, ktoré ste si napiekli.
 
cena 69 eur, 17:00 - 21:00, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Ešte voľné miesta
6.
štvrtok
Španielska kuchyňa s Tomášom Zapletalom


Máme pre vás úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne. Veď naučiť sa takú klasiku ako je gaspacho či paella Valenciana je snom každého milovníka španielskej kuchyne. Známe recepty vás naučí pripravovať Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retru. 
Ako tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vína od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijete si Proseccom.  

17:00 - 21:00, 69 €, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)

Ešte voľné miesta
8.
sobota
Fantastické grilovanie
 
 
Niečo pre skúsených gril majstrov pod vedením skúseného šéfkuchára. Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Rady ako vybrať správne mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec chutne ugrilovať. Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si počas celého dňa spríjemníme vínkom zo Svätého Jura a presvedčíte sa ako ľahko sa dá pripraviť taký domáci letný raut.  
Počas kurzu bude degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 119 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Ešte voľné miesta
11.
utorok
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína
Dobre pripravený steak z kvalitného mäsa je bezosporu  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať starostlivo vybrané Argentínske vínko našim someliero. Ako bonus naviac od nášho šéfkurćhára získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
Na tomto kurze budeme degustovať kvalitné 4 argentínske vína podľa výberu nášho someliéra a na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
 
17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
13.
štvrtok
Zážitkové varenie s Martinom Korebličom
Exkluzívny kurz s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenku, Martinom Korbeličom. Martin si pre nás pripravil hviezdne recepty, ktoré svojimi kombináciami chutí vo vás zanechajú nezabudnuteľný zážitok a zároveň ohromia svojou rafinovanosťou. A pritom sú tak jednoduché, že pod Martinovým vedením si tieto recepty pripravia aj skutoční gurmáni začiatočníci, ktorí vareniu len začínajú prichádzať na chuť. K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér mix vín od malých vinárov zo Sv. Jura, doplnených o jedno svetoznáme vinárstvo. Ako na všetkých našich kurzoch, aj tentokrát vám náš šéfkuchár prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 
 
17:00 - 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%



Ešte voľné miesta
18.
utorok
Talianska kuchyňa - špeciality regiónov

Tak ako známe Giro d´Itália, aj my sa prejdeme regiónmi Talianska,  tentokrát nahliadneme pod pokrievku kuchárom v Ríme, Murgii, Ambruzze a na Sicílii a naučíme sa variť  ich špeciality. Šéfkuchár Dano Karas prejazdil celé Taliansko a vybral pre vás skutočne zaujímavé regionálne recepty s použitím typických a aj málo známych surovín. K nim si prechutnáme aj niektoré zo známých talianskych vín. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch vždy degustovať 4 vínka z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 



Ešte voľné miesta