Nové kurzy v ponuke




Naše Kurzy

Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.

Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 75 €

  jún 2024
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
17.
pondelok
Ázijská kuchyňa I s Michalom Konrádom

Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa.
Kurzom vás bude sprevádzať MICHAL KONRÁD, ktorý je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu.

Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku, je držiteľom 3 Zlatých vidličiek a dlhé roky pôsobil ako šéfkuchár v ikonickej 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom

čas 17:00 – 21:00, cena 119 eur


Vypredané
20.
štvrtok
Stredomorská kuchyňa I

Ako predprípravu na vašu letnú dovolenku si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžete sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria.
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL.

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom
  
čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Vypredané
22.
sobota
FANTASTICKÉ GRILOVANIE I
 

Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Rady ako vybrať správny gril, vhodné mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec aj chutne ugrilovať. Tento kurz pre skúsených grilmajstrov je pod vedením nášho obľúbeného šéfkuchára MARIÁNA HARCINÍKA.
Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si spríjemníte 3 vínkami od vinárov z Malých Karpát a presvedčíte sa ako ľahko sa dá pripraviť domáci letný raut.  

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 10:00 - 17:00, cena 149 eur

 



Ešte voľné miesta
25.
utorok
Thajská kuchyňa III

Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkou PARICHART BYSTRIANSKY.
V tomto kurze sa naučíme okrem veľmi chutných receptov aj preslávené thajské Panang kari kuracie alebo s tofu a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart Bystriansky je populárna thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food a bistra s thajskou kuchyňou. 
(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 17:00 - 21:00, cena 89 eur
 


Ešte voľné miesta
26.
streda
Orientálna indická kuchyňa

Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán AKSHAY KUMAR DIXIT. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.
Varenie si už tradične spríjemníme degustáciou 3 vín od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Ešte voľné miesta
24.
pondelok
DOMÁCE syry & domáce chleby a BEZLEPKOVÉ pečivo

V čase "májovej bryndze" opäť zaraďujeme do našej ponuky veľmi zaujímavý kurz nielen pre  nadšencov domácej výroby syrov a chrumkavého chlebíka, ale aj pre všetkých tých, ktorí majú intoleranciu na lepok a chcú mať prehľad, čo ich jedlo naozaj obsahuje a prípadne tak aj ušetriť na drahých potravinách zo supermarketov. 

Kurz pre vás pripravila ANDREA BUČEKOVÁ (poznáte ju z našich cukrárskych kurzov) a pod jej dohľadom sa naučíte ako si pripraviť rôzne druhy chlebového cesta a ako správne upiecť chrumkavý domáci chlebík či bezlepkové pečivo. 
Ďalej sa spoločne naučíte ako si doma vyrobiť syrovú hrudku, bryndzu aj tvaroh. 

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom

 
čas 17:00 – 21:00, cena 79 eur


Ešte voľné miesta
  júl 2024
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
3.
streda
Japonská kuchyňa a sushi

Všetko, čo by ste mali o základoch japonskej kuchyne vedieť, si pripravíme pod vedením sushi majstra ALEXANDRA ILLÉŠA. Naučíme sa profesionálne sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka miso. 

A popri varení budeme pekne po slovensky degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Ešte voľné miesta
9.
utorok
Steaky ako ich nepoznáme


Na tomto kurze vám šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL rozšíri vaše kulinárske obzory o nové možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si, v netradičním prevedení, pripravíme chutný a šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nielen pripravíte, ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.


čas
17:00 – 21:00, cena 89 eur

 



Vypredané
11.
štvrtok
Recepty Ajurvédskej kuchyne pre zdravý život


Náš nový kurz je zameraný na fanúšikov jógy, AJURVÉDY a hlavne vyváženej zdravej stravy. Známa autorka projektu Ajurvéda Online - JANA GURNÍKOVÁ spojila sily s našim šéfkuchárom DAVIDOM JURÁSKOM - majiteľom eshopu Davídkovo koření a pripravili pre vás veľmi zaujímavý a pestrý kurz varenia. 

Jana vám počas prípravy jedál poskytne tiež svoje rady ako žiť vďaka poznaniu ajurvédy, jógy a aromaterapie zdravý, šťastný a plnohodnotný život. Pretože len zdravý a spokojný človek má dostatok energie na uskutočnenie všetkých svojich snov a ambícií. Táto všestranná mladá dáma je tiež úspešnou autorkou knihy "Ajurvéda pre moderné ženy".

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Neboli by sme to ale my, gurmáni, ak by sme k zdravej strave a užitočným  radám o zdravom stravovaní vyvážene nepopíjali aj dobré vínko ;) 
Nebojte sa, počas kurzu, kto si bude želať, bude môcť degustovať klasicky 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom

 
čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur
 


Ešte voľné miesta
13.
sobota
FANTASTICKÉ GRILOVANIE II

Voľné pokračovanie nášho populárneho letného kurzu pre fanúšikov grilovania. Nové, nápadité recepty, ktorými si pripravíte famózny letný raut pre priateľov.  Aj tento kurz bude o mäse, zelenine a omáčkach. Dozviete sa ako vybrať správny gril, vhodné mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec aj chutne ugrilovať. Kurz, pre skúsených aj menej skúsených grilmajstrov, je pod vedením nášho obľúbeného šéfkuchára TOMÁŠA ZAPLETALA.

Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si spríjemníte 3 vínkami od vinárov z Malých Karpát.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 10:00 - 17:00, cena 149 eur


Ešte voľné miesta
16.
utorok
Letná španielska kuchyňa

Úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví TOMÁŠ ZAPLETAL, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Veď naučiť sa takú klasiku ako je gaspacho či paella Valenciana je snom každého milovníka španielskej kuchyne. 

POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO!
 
čas 17:00 - 21:00, cena 89 eur


Posledné voľné miesta
18.
štvrtok
Stredomorská kuchyňa II

Voľné pokračovanie obľúbeného kurzu stredomorskej kuchyne. Vybrali sme pre vás známe recepty od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovník. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, darov mora a vôňu korenia a bylín Stredomoria. 
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár MARIÁN HARCINÍK.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom

POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO!
 
17:00 - 21:00, cena 89 eur


Posledné voľné miesta
23.
utorok
Grilovanie od základov

Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Naučíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie či plyn alebo uhlie. Dozviete sa tiež aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu aj prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku.
Kurzom vás prevedie odborník a náš obľúbený šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Popri grilovaní na dvore si budeme prechutnávať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Ešte voľné miesta