Nové kurzy v ponuke




Naše Kurzy

Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.

Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 69 €

  september 2022
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
6.
utorok
Stredomorská kuchyňa I

Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria.
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár Marián Harciník. Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom

  
17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
7.
streda
Stredomorská kuchyňa - SÚKROMNÁ AKCIA

S našou partiou gurmánov si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Gurmáni sa môžu tešiť na kuchyňu plnú vôní, korenín a bylín Stredomoria. Spoločne so šéfkuchárom Tomášom Zapletalom sa krok po kroku naučíme ako sa má uvariť pravé talianske rizoto. Vyrobíme si lososový tartar, upečieme pražmu alebo si zmajstrujeme populárny steak Saltimbocca alla romana a na záver si pomaškrtíme na lahodnej panna cotte s ovocím.  

Čas: 17:00 - 21:00, cena: 75 €


Vypredané
14.
streda
Steaky ako ich nepoznáme


Na tomto kurze Vám šéfkuchár Tomáš Zapletal rozšíri Vaše kulinárske obzory o nové možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si, v netradičním prevedení, pripravíme chutný a šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nielen pripravíte, ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov. K steakom budeme podávať svetoznáme rizlingy z Rakúska a Nemecka. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom. 
Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.


17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 



Vypredané
20.
utorok
Ázijská kuchyňa II s Michalom Konrádom

Voľné pokračovanie skvelého kurzu so šéfkuchárom Michalom Konrádom. Exotické chute Ázie v úplne nových receptoch. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
Už tradične na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.


17:00 - 21:00, cena 89 eur, 10% zľava pre členov Gurmán klubu


Vypredané
21.
streda
Domáce talianske cestoviny a pizza

Tento kurz sa ponesie v duchu typických talianskych jedál. Pod dohľadom talianskeho šéfkuchára Emanuela Fortiniho sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. My si ju pripravíme v troch rôznych obmenách.  
Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
22.
štvrtok
Terra gustus - príbehy plodov z lesa, farmy a lúky - FIREMNÁ AKCIA
 
Terra Gustus znamená krajina chuti. Je radosťou z objavovania, prekvapením, výzvou a dobrodružstvom, ktoré treba zažiť.
Tento kurz vychádza z myšlienky, ktorú prezentuje náš šéfkuchár Jozef Riska a ktorá nás naučí pracovať so surovinami z lúk a záhrad a to čo nám ponúka les na jar a začiatkom leta. Dozviete sa užitočné rady o lúčnych a jedlých kvetoch, lesných bylinách a hubách a prvých jarných plodoch. 
Kráčame s trendom svetovej gastronómie - veríme, že jesť a variť treba sezónne, a preto sa vraciame ku koreňom. Navaríme si dômyselné, veľmi chutné a zdravé jedlá zo surovín typických pre náš terroir.
Počas varenia si už tradične prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 - 21:00, cena 75 eur, zľava 10% pre členov Gurman klubu


Vypredané
24.
sobota
Fantastické jesenné grilovanie

Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Rady ako vybrať správny gril, vhodné mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec aj chutne ugrilovať. Tento kurz pre nadšených grilmajstrov je pod vedením nášho obľúbeného šéfkuchára Tomáša Zapleta. Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si spríjemníte 3 vínkami od vinárov z Malých Karpát a presvedčíte sa ako ľahko sa dá pripraviť domáci raut :) 
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

10:00 - 17:00, 129 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

 



Ešte voľné miesta
26.
pondelok
Zážitkové varenie s Martinom Korbeličom

Exkluzívny kurz
s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenku, Martinom Korbeličom. Martin si pre nás pripravil hviezdne recepty, ktoré svojimi kombináciami chutí vo vás zanechajú nezabudnuteľný zážitok a zároveň ohromia svojou rafinovanosťou. A pritom sú tak jednoduché, že pod Martinovým vedením si tieto recepty pripravia aj skutoční gurmáni začiatočníci, ktorí vareniu len začínajú prichádzať na chuť. K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér mix vín od malých vinárov zo Sv. Jura, doplnených o jedno svetoznáme vinárstvo. Ako na všetkých našich kurzoch, aj tentokrát vám náš šéfkuchár prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 

17:00 - 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%



Vypredané
27.
utorok
Svetové torty

Spoločne s našou top cukrárkou, Andreou Bučekovou, si upečieme delikatesné svetoznáme torty. Pečenie je Andrejkina vášeň a cukrárskemu umeniu sa učila len od tých nejlepších. S Jaroslavom Žídekom pracovala v Camouflage či v Palace Art Hotel Zámok v Pezinku. V minulosti, okrem iného, absolvovala prestížne odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinského šéfkuchára Damiena Thuriese z Francúzska.

čas 17:00 – 21:00, cena 69 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)


Vypredané
28.
streda
Tradičné grobské husacie hody
 
 
Husacie hody si pripravíme podľa tradičných rodinných receptov, ktoré si v Slovenskom Grobe odovzdávajú už 4 generácie v rodine Anny Jaycajovej, známej propagátorky husacích špecialít a vychýrenej kuchárky, uznávanej po celom svete. Svoju reštauráciu Pivnica u zlatej husi v Sl.Grobe povýšila na miesto, kde sa radi stretávajú nielen slovenskí gurmáni, ale aj významné osobnosti z celého sveta, aj vďaka tomu spolu s dcérou, Dankou Kisslingovou, reštauráciu prezentujú ako „Kráľovstvo husaciny". Obe dámy, ako Vaše lektorky, Vás naučia ako si   správne prichystať a upiecť hus, upiecť zemiakové lokše,  akú kapustu si k nej uvariť a na záver nebude chýbať ani typický dezert z Pivnice u zlatej husi.
Tento výnimočný kurz budeme organizovať iba v obmedzenom počte a preto neváhajte využiť jedinečnú možnosť naučiť sa tradičné recepty od tých najlepších husacinárok v Grobe.
Samozrejme k husacinke si vychutnáme aj 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 79 €, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Vypredané

NOVINKA
29.
štvrtok
Orientálna indická kuchyňa

Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.
Varenie si už tradične spríjemníme degustáciou 3 vín od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
  október 2022
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
1.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov

Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si pripravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 
Počas varenia budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, cena 129 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
 


Ešte voľné miesta
4.
utorok
Nezvyčajný svet chutí


Tento kurz by sme kľudne mohli nazvať aj mágiou chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty. Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie Michal Škorec, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni.

17:00 – 21:00,  cena 75 eur,  zľava pre členov Gurmán klubu  -10%



Vypredané
6.
štvrtok
Domáce talianske cestoviny a pizza

Vzhľadom na obratom vypredaný kurz a množstvo čakateľov servírujeme duplu pre všetkých, ktorým sa v septembri neušlo miesto :)

Tento kurz sa ponesie v duchu typických talianskych jedál. Pod dohľadom talianskeho šéfkuchára Emanuela Fortiniho sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. My si ju pripravíme v troch rôznych obmenách.  
Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

VYPREDANÉ

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
11.
utorok
Terra gustus - jesenný špeciál
 
Terra Gustus znamená krajina chuti. Je radosťou z objavovania, prekvapením, výzvou a dobrodružstvom, ktoré treba zažiť.
Tento kurz vychádza z myšlienky, ktorú prezentuje náš šéfkuchár Jozef Riska a ktorá nás naučí pracovať so surovinami z lúk a záhrad a to čo nám ponúkajú lesy Malých Karpát na jeseň. Dozviete sa užitočné rady o lesných bylinách, hubách a jesenných plodoch. 
Kráčame s trendom svetovej gastronómie - veríme, že jesť a variť treba sezónne, a preto sa vraciame ku koreňom. Navaríme si dômyselné, veľmi chutné a zdravé jedlá zo surovín typických pre náš terroir.
Počas varenia si už tradične prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 - 21:00, cena 75 eur, zľava 10% pre členov Gurman klubu


Ešte voľné miesta
12.
streda
Ázijská kuchyňa II s Michalom Konrádom

Pre veľký úspech a obratom "rozobrané" prihlášky zaraďujeme opäť Áziu II pre všetkých, ktorým sa v septembri neušlo miesto :)

Voľné pokračovanie skvelého kurzu so šéfkuchárom Michalom Konrádom. Exotické chute Ázie v úplne nových receptoch. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
Už tradične na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

Čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena 89 eur, 10% zľava pre členov Gurmán klubu


Vypredané
15.
sobota
Francúzska kuchyňa - BURGUNDSKO


Úspešná gurmánska cesta po regiónoch Francúzska pokračuje a zavedie nás k známym receptom z Burgundska, ktoré preslávili francúzsku kuchyňu po celom svete. Veď kto by nepoznal tradičný Boeuf bourguignon alebo terrine de foie gras, či Escargot Bourguignonne Naše putovanie naprieč francúzskou kuchyňou ukončíme dezertom, ktorý má snáď každý rád Créme brulée. Vašim spoločníkom bude šéfkuchár Jozef Masarovič, držiteľ Zlatej vidličky a víťaz ankety Gurman AWARD 2020 - najlepší kuchár na Slovensku.
Servírovať k týmto skvelým jedlám budeme, ako inak, výborné burgundské vína podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.


10:00 - 17:00, cena 129 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Vypredané
18.
utorok
Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína
 
Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára Tomáša Zapletala získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
19.
streda
Thajská kuchyňa I.


Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne vás naučí thajská kuchárka Parichart. Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle  a hlavne zdravé jedlo. Parichart Bystriansky je  thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou
Tradične budeme počas varenia degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.


čas 17:00 - 21:00, cena 79 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava 

 



Vypredané
20.
štvrtok
Japonská kuchyňa a sushi

Všetko, čo by ste mali o základoch japonskej kuchyne vedieť, si pripravíme pod vedením sushi majstra Alexandra Illéša. Naučíme sa profesionálne sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka miso, či jedno z najpopulárnejších japonských jedál - tempura. 
A pohodovo po slovensky budeme popri varení na kurze degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ešte voľné miesta
22.
sobota
Talianska kuchyňa - ikonické recepty Toskánska a Emilia-Romagna

Tak ako známe Giro d´Itália, aj my sa prejdeme regiónmi Talianska,  tentokrát nahliadneme pod pokrievku kuchárom v Toskánsku a v regióne Emilia Romagna a naučíme sa variť  ich špeciality.
Náš taliansky šéfkuchár Emanuele Fortini vybral pre vás skutočne zaujímavé regionálne recepty s použitím typických a aj málo známych surovín. K nim si prechutnáme 3 známe talianske vína z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu 10:00 - 17:00, cena 129 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

 


Vypredané
25.
utorok
Sardínia - tajomstvá kuchyne dlhovekosti

Predstavíme vám typické sardínske recepty a charakteristické jedlá z tohto krásneho ostrova, ktorý prináleží do Modrej zóny, teda miest na planéte, kde sa ľudia dožívajú úctyhodného veku v plnom zdraví a sile. Porozprávame sa o autentickej kuchyni a význame výživy prispievajúcej k dlhovekosti Sardínčanov. Tajomstvá ich kuchyne nám predstaví známa propagátorka a autorka množstva receptov pre zdravú a vyváženú stravu a veľká odborníčka práve na sardínsku kuchyňu - Silvia Horecká. Jej prednášky sú veľmi pútavé, akčné a plné zaujímavých príhod z jej života na Sardínii. Ingrediencie, ktoré budeme používať, sú dostupné aj  v obchodoch na Slovensku.

Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Talianska a Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

Niečo navyše:
Špeciálny chutný darček zo Sardínie dostane každý účastník kurzu.

čas 17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 
 
 
 


Ešte voľné miesta

NOVINKA