Nové kurzy v ponuke




Naše Kurzy

Naše zážitkové kurzy varenia prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17 st. vo Svätom Jure pri Bratislave (Prostredná 17, námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošit s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach.
V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink Prosecco, nealkoholické nápoje a káva podľa vlastného výberu. Ku kvalitným jedlám servírujeme snúbiace sa skvelé vínka z Malých Karpát a vybraných svetových vinárstiev.

Naša Škola varenia opäť funguje v bežnom režime, bez obmedzení.
Tešíme sa na Vás :)





Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 75 €

  november 2023
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
14.
utorok
Nápadité minútky Romana Borovského - FIREMNÁ AKCIA

Našim novým kurzom vás bude sprevádzať ROMAN BOROVSKÝ, šéfkuchár, ktorý pochodil svet od Faerských ostrovov, Brusel a Kodaň. Kreuje modernú slovenskú kuchyňu, idálne z produktov od miestnych farmárov a pestovateľov. Svoje skúsenosti a nápady pretavil taktiež do nášho kurzu a ako môžete podľa jeho menu vidieť, pripravil si pre vas veľmi zaujímavý kurz plný nápaditých minútiek zo surovín naprieč našich lesov, lúk a riek.
Počas varenia si už tradične prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 17:00 - 21:00, cena 85 €, zľava 10% pre členov Gurman klubu


Vypredané
20.
pondelok
Ázijská kuchyňa II s Michalom Konrádom

Voľné pokračovanie skvelého kurzu so šéfkuchárom Michalom Konrádom. Exotické chute Ázie v úplne nových receptoch. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
Už tradične na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

VYPREDANÉ

17:00 - 21:00, cena 95 eur, 10% zľava pre členov Gurmán klubu


Vypredané
21.
utorok
Domáci chlieb, bryndza, tvaroh a syr

Po dvoch rokoch opäť zaraďujeme do našej ponuky veľmi zaujímavý kurz nielen pre  nadšencov domácej výroby syrov a voňavého chlebíka, ale aj pre všetkých tých, ktorí chcú mať prehľad, čo ich jedlo naozaj obsahuje a prípadne tak aj ušetriť na drahých potravinách zo supermarketov. 

Kurz pre vás pripravila ANDREA BUČEKOVÁ (poznáte ju z našich kurzov pečenia) a pod jej dohľadom sa naučíte ako si pripraviť rôzne druhy chlebového cesta a ako správne upiecť chrumkavý domáci chlebík.
Ďalej sa spoločne naučíte ako si doma vyrobiť syrovú hrudku, bryndzu aj tvaroh. 

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom

 
čas 17:00 – 21:00, cena 79 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Vypredané
27.
pondelok
Zážitkové varenie s Martinom Korbeličom

Exkluzívny kurz
s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenku, Martinom Korbeličom. Martin si pre nás pripravil hviezdne recepty, ktoré svojimi kombináciami chutí vo vás zanechajú nezabudnuteľný zážitok a zároveň ohromia svojou rafinovanosťou. A pritom sú tak jednoduché, že pod Martinovým vedením si tieto recepty pripravia aj skutoční gurmáni začiatočníci, ktorí vareniu len začínajú prichádzať na chuť. K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér mix vín od malých vinárov zo Sv. Jura, doplnených o jedno svetoznáme vinárstvo. Ako na všetkých našich kurzoch, aj tentokrát vám náš šéfkuchár prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 

17:00 - 21:00, cena 95 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%



Vypredané
28.
utorok
Sardínia - tajomstvá kuchyne dlhovekosti

Predstavíme vám typické sardínske recepty a charakteristické jedlá z tohto krásneho ostrova, ktorý prináleží do 
Modrej zóny, teda miest na planéte, kde sa ľudia dožívajú úctyhodného veku v plnom zdraví a sile.
Porozprávame sa o autentickej kuchyni a význame výživy prispievajúcej k dlhovekosti Sardínčanov.
Tajomstvá ich kuchyne nám predstaví známa propagátorka a autorka množstva receptov pre zdravú a vyváženú stravu a 
veľká odborníčka práve na sardínsku kuchyňu - SILVIA HORECKÁ. Jej prednášky sú veľmi pútavé, akčné a plné zaujímavých príhod z jej života na Sardínii. Ingrediencie, ktoré budeme používať, sú dostupné aj  v obchodoch na Slovensku.

Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Talianska a Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

Vypredané
29.
streda
Stredomorská kuchyňa II

Voľné pokračovanie obľúbeného kurzu stredomorskej kuchyne. Vybrali sme pre vás známe recepty od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovník. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, darov mora a vôňu korenia a bylín Stredomoria. 
Kurzom vás bude sprevádzať šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL.

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom

čas 17:00 - 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava


Vypredané
  december 2023
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
2.
sobota
Pralinky a dezerty z čokolády

ČOKOLÁDA - AFRODIZIAKUM STARÝCH MAYOV

Do tajov podmanivej a jemnej chuti čokolády vás vtiahne expertka na slovo vzatá: JOZEFÍNA ZAUKOLCOVÁ, majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove a súčasne porotkyňa z populárnej cukrárskej show "Pečie celé Slovensko".
Na našom sobotňajšom kurze sa budeme venovať dávnemu afrodiziaku a povzbudzujúcemu prostriedku starých Mayov - voňavej a jemnej čokoláde. Dozviete sa ako správne temperovať čokoládu, ako pripravovať ganache a niektoré základné polevy. Vytvoríte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty. 
Kto by odolal tejto lákavej kombinácii? :)

čas 10:00 – 17:00, cena 139 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%


Vypredané
4.
pondelok
Nezvyčajný svet chutí II

Voľné pokračovanie kurzu plného mágie chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty.
Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie MICHAL ŠKOREC, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni.

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom

POSLEDNÉ 1 VOĽNÉ MIESTO
 
17:00 – 21:00,  cena: 85 eur , (zľava pre členov Gurmán klubu  -10%)


Posledné voľné miesta

NOVINKA
14.
štvrtok
Thajská kuchyňa I.


Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne vás naučí naša prominentná thajská šéfkuchárka PARICHART BYSTRIANSKY - Naam. 
Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle  a hlavne zdravé jedlo.

Parichart Bystriansky
je  thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou. 

Tradične budeme počas varenia degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 17:00 - 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava 

 



Vypredané
19.
utorok
Ázijská kuchyňa II s Michalom Konrádom

Voľné pokračovanie skvelého kurzu so šéfkuchárom Michalom Konrádom. Exotické chute Ázie v úplne nových receptoch. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
Už tradične na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 - 21:00, cena 95 eur, 10% zľava pre členov Gurmán klubu


Vypredané
21.
štvrtok
INFO - termín zverejnenia januárových kurzov


Milý držitelia darčekovýh poukazov, 

je nám ľúto, že Vám tento rok nevyšiel čas uplatniť si Váš minuloročný vianočný darček.

Kurzy na január - február 2024 budeme zverejňovať 21.12.2023.

Máte tak poslednú príležitosť využiť Váš darčekový poukaz. 

Tešíme sa na Vás všetkých v novom roku :)

Ešte voľné miesta