Vyučujúci

Michal Konrád
Rodený Bratislavčan, ktorému zachutila vôňa diaľav. Pracoval na vedúcich pozíciách v prestížnych reštauráciách Cocoon, kyashii a Chino latino v Londýne. Michal Konrád šéfuje kuchyni reštaurácie Fou Zoo už viac ako päť rokov. Pravidelne chodí na stáže do rôznych krajín, aby doplnil svoje kulinárske vedomosti a zručnosti. Stážoval v kuchyni spolu s Reném Redzepim v Nome, jednej z najlepších reštaurácií sveta. Minulý rok získal veľmi cenné hodnotenie prestížneho bedekra Gault & millau, ktorý jeho zručnosť ocenil 16 bodmi a dvoma čapicami a Fou Zoo vyhodnotil ako najlepšiu reštauráciu Slovenska. FOU ZOO ako prvá reštaurácia na Slovensku dostala 3 Vidličky od gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku a Michal sa už dva roky umiestnil v rebríčku tohto bedekra „The 20 Best Chefs“ na prvom mieste a získal tak ocenenie Kuchár roka 2015 a 2016.

Martin Korbelič
Vyznáva modernú sofistikovanú gastronómiu. Jeho cieľom je posúvať hranice zaužívaných gastronomických postupov prípravy jedla, ale aj jeho servírovania. Martin inklinuje k tzv. Zážitkovej kuchyni, ktorá sa orientuje na hosťa a jeho vnímanie servisu v reštaurácii ako celku. Martin svoje bohaté skúsenosti zbieral ako doma tak aj na zahraničných stážach. Ako šéfkuchár pôsobil v bratislavskom hoteli Apollo, s talianom Antoniom Lacovellim rozbiehal Ufo, pokračoval u Jaroslava Žideka v Camouflage, od roku 2007 ako šéfkuchár. Martin sa v roku 2010 stal víťazom slovenského kola najprestížnejšej kuchárskej súťaže na svete Bocuse d`Or a zúčastnil sa jej európskeho kola. V tom istom roku absolvoval stáž vo Francúzsku v reštaurácii hotela Cordellian – Bages pod vedením Jean-Luc Rocha. Od roku 2011 bol šéfkuchárom v reštaurácii LeMonde, pre ktorú vyvaril 2 zlaté vidličky od Gurmána na Slovensku, titul – Prémiová reštaurácia roka 2013 a stal sa držiteľom prestížného ocenenia GURMÁN AWARDS – Kuchár roka 2013. V roku 2012 účinkoval ako jediný Slovenský porotca v kulinárskej TV show MasterChef Česko-Slovensko. Od septembra 2013 sa stal executive chefom gastronomickej skupiny MEDUSA GROUP. Aktuálne sa venuje príprave obľúbenej TV show v našej súkromnej televízii.

Marián Harcinik
je šéfkuchárom novej generácie s poznatkami tradičnej, aj modernej gastronómie. Prináša tvorivosť v sofistikovaných jedlách a vďaka rozsiahlym skúsenostiam dokáže pripraviť skutočné kulinárske vzrušenie. Je absolventom odbornej stáže v Le Grand Ecuyer vo Francúzsku v spolupráci so šéfkuchárom Damienom Thuriésom (s hviezdičkou od Michelinu), je absolventom 1. kulinárskej akadémie na Slovensku Yves Thuriés Culinary Academy, pripravoval catering pre pápeža Jána Pavla II., speváka Stinga a mnoho ďalších významných osobností. Pôsobil ako šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Alizé, predtým varil v hoteli Danube, v Meduse a Savojke. V roku sa stal Brand Chef Primi pre spoločnosť Medusa Group.

Jožko Masarovič
Svoje profesionálne pôsobenie vo svete gastronómie začal na luxusných výletných lodiach pod vedením najvychýrenejších šéfkuchárov. Po návrate naspäť na Slovensko začal pracovať v prominentnej reštaurácii Papparazzi, odkiaľ sa mu otvorila cesta a dostal príležitosť viesť jednu z najlepších reštaurácii na Slovensku, UFO, kde pôsobí už 10 rokov. UFO pod vedením Jožka Masaroviča v minulom roku získalo ocenenie Najlepšia prémiová reštaurácia na Slovensku od nezávislých Gurmán award hodnotiteľov a v rebríčku TREND reštaurácii sa už po tretí krát umiestnila na prvom mieste medzi slovenskými reštauráciami.
Jožko zároveň pôsobí ako Executive Chef pre Red Monkey Catering, kde pripravuje eventy pre najznámejšie osobnosti svetového a slovenského formátu: anglická kráľovná, monacký princ, Beyoncé, Depeche Mode, prezident Slovenskej republiky, a od roku 2011 sa podieľa na tvorbe a realizácii menu Plesu v opere. Svoje kulinárske umenie zdokonaľuje na stážach v zahraničných michellinských reštauráciách a často si do UFA pozýva na hosťovanie svetových šéfkuchárov. Veľkým prínosom pre neho bola minuloročná kooperácia v UFE s najlepšou šéfkuchárkou sveta, Anou Roš.
Jožko Masarovič, kreatívny šéfkuchár, ktorý nepozná slová „Nie, nedá sa.“
Jožko zároveň pôsobí ako Executive Chef pre Red Monkey Catering, kde pripravuje eventy pre najznámejšie osobnosti svetového a slovenského formátu: anglická kráľovná, monacký princ, Beyoncé, Depeche Mode, prezident Slovenskej republiky, a od roku 2011 sa podieľa na tvorbe a realizácii menu Plesu v opere. Svoje kulinárske umenie zdokonaľuje na stážach v zahraničných michellinských reštauráciách a často si do UFA pozýva na hosťovanie svetových šéfkuchárov. Veľkým prínosom pre neho bola minuloročná kooperácia v UFE s najlepšou šéfkuchárkou sveta, Anou Roš.
Jožko Masarovič, kreatívny šéfkuchár, ktorý nepozná slová „Nie, nedá sa.“

Tomáš Zapletal
Začal som variť od môjho útleho veku, Ked prišiel správny okamih na zvolenie zamestnania, tak som s tím nemal problém! Bol som pravou rukou Jarovi Žídekovi a Martinovi Korbeličovi a nabral od nich dostatok skúseností, odbornej praxe ako aj určitého životného postoja ku gastronómii ako takej. Ked prišla ponuka otvoriť pod mojou taktovkou španielsku reštauráciu Parcafe, neváhal som. Odmenou mojej kvalitnej práce bolo získané ocenenie Tematická reštaurácia roka od gastronomického bedekra Gurmán na Slovensku. Po piatich rokoch som prešiel do reštaurácie Zorno v Lozorne, ktorej sme, spolu s kolegami, vdýchli jasný stredomorský duch. Stredomorská kuchyňa mi prirástla k srdcu, nakoľko mojou vášňou bolo, je a vždy bude, variť chutne a zdravo, a práve v jej receptoch a surovinách nachádzam tie správne ingrediencie pre zdravý životný štýl. Po určitom čase ma cesta zaviala opäť do Bratislavy, kde vediem renomovaný Steakhouse TOWERS STEAK AND SALAD RESTAURANT, aby som našim klientom ponúkol vyžadovanú kvalitu aj v príprave samotných, lahodných steakov z celého sveta. V Škole varenia vediem kurzy Španielska a Stredomorská kuchyňa, Steaky na rôzne spôsoby a Grilovačky.

Massimo Attanasio
Tento rodák z Neapola, sympatický, čerstvý päťdesiatnik, už od útleho detstva pričuchol ku kuchárskemu remeslu, kedy pomáhal svojmu otcovi v jeho mnohých gastronomických podnikoch. „Otec bol prísny a nechcel, aby sme sa s bratom túlali po neapolských uliciach“. Bola to poctivá škola života, tvrdá práca a disciplína. Po skončení hotelovej školy zbieral skúsenosti po talianskych reštauráciách, pokým ho v roku 2015 nezavial vietor do Bratislavy, kde si otvoril reštauráciu La Lanterna priamo pod Bratislavským hradom. Po piatich rokoch využil ponuku otvoriť v River Parku reštauráciu Massimo Ristorante. Toto luxusné zariadenie s kapacitou 160 miest patrí medzi vyhľadávané miesta Bratislavy a každý rok si udržiava svoju vysokú kvalitu. Hostil aj také celebrity ako je Catherine-Zeta Jones a Michael Douglas, či Sting.

Parichart Bystriansky
Narodila sa v Thajsku a už od detstva ju sprevádza vášeň pre varenie. Jej život je úzko spätý s gastronómiou, najmä s tradičnými ázijskými receptmi, chuťami a surovinami. Vo Fresh Markete má vlastné bistro a thajský obchod. Na Slovensku žije už vyše 17 rokov, slovenský manžel a dcéra sú jej životnou oporou. Parichart je častým hosťom Telerána a Dámskeho klubu, v ktorých šíri povedomie o autentickej thajskej a ázijskej kuchyni aj prostredníctvom úžasných zeleninových dekorácií, ktoré s láskou vytvára na každý kurz varenia.

Michal Škorec
Medzi moje obľúbené témy v gastronómii patrí hlavne slovenská a poctivá domáca kuchyňa. Tradičné jedlá varím moderným spôsobom a snažím sa z každej suroviny vyžmýkať maximum. Najradšej varím z mäsa no viem sa vyhrať aj z polievkami a raz za čas sa ponorím aj do dezertov. Moja profesionálna kariéra sa odohrávala iba na Slovensku. Spomedzi známejších reštaurácií môžem spomenúť hlavne reštauráciu Dedinka v Trenčianskych Tepliciach, Hotel Zlatý Kľúčik v Nitre no hlavne reštaurácia Gašperov mlyn v Batizovciach, kde som najviac rozvíjal svoje schopnosti a zručnosti. V Gašperovom mlyne sme dosiahli aj ocenenie Nováčik roka 2014 v Gurmáne na Slovensku a ja som sa umiestnil v prvej 10tke Best 20 Chefs 2015.

Alexander Illéš
Jeden z najväčších odborníkov na japonskú kuchyňu u nás. V kuchárskom umení sa zdokonaľoval pod vedením najlepších šéfkuchárov a špecialistov na sushi v Prahe či v Bratislave. Najväčšie skúsenosti však získal počas niekoľkomesačného pobytu v Japonsku, kde sa učil od významných sushi majstrov a mal možnosť spoznávať kultúru a špeciality domácej kuchyne. Všetky svoje kuchárske skúsenosti zúročil otvorením vlastnej reštaurácie Kazumi a bistra Kazumi. Táto reštaurácia sa navyše už za krátky čas pôsobenia dostala aj medzi top reštaurácie na Slovensku, vďaka získaniu ocenenia Gurmán Awards 2022.

Andrea Bučeková
Moje začiatky sa dajú považovať za úplne laické, keďže som sa nevyučila v tomto obore, Pracovala som v hoteloch HOLIDAY IN, Devín, DANUBIUS, no mojim takým úplným prevratom sa stal rok 2007, keď som spoznala Jaroslava ŽÍDEKA, pri ktorom som nazbierala množstvo skúsenosti a poznatkov. Absolvovalo som aj Thuries Academy, čo bol pre mňa nezabudnuteľný zážitok a veľmi ma to profesne obohatilo. V Camouflage som mala možnosť prezentovať svoje cukrárske nápady aj pred množstvom zahraničných hostí a osobností. Veľmi rada sa podelím s vami o svoje skúsenosti a recepty, pretože ma pečenie veľmi baví a ako som už spomínala tiež som začínala ako laik a fanúšik. Teším sa na vás.

Mgr. Jozefína Zaukolcová
Mgr. Jozefína Zaukolcová sa zúčastnila viacerých prestížnych celosvetových súťaží IKA 2000, Expogast Luxembursko 2002 a tak isto aj domácich súťaží Poézia v gastronómii, Gastro Hradec Kráľové. Z týchto súťaží si priniesla aj niekoľko medailí. Jožka Zaukolcová v súčasnosti pracuje ako majsterka odborného výcviku Združená stredná škola hotelových služieb a obchodu Púchov a učí technológiu cukrárov.
Je viceprezidentkou SZKC Bratislava a členkou reprezentačného tímu Slovenska.
Aktuálne pôsobí aj ako porotkyňa v úspešnej TV súťaži „Pečie celé Slovensko“, kde svojimi odbornými postrehmi posúva súťažiacich bližšie k ich vysnívanej cukrárskej dokonalosti.
Je viceprezidentkou SZKC Bratislava a členkou reprezentačného tímu Slovenska.
Aktuálne pôsobí aj ako porotkyňa v úspešnej TV súťaži „Pečie celé Slovensko“, kde svojimi odbornými postrehmi posúva súťažiacich bližšie k ich vysnívanej cukrárskej dokonalosti.

David Jurásek
Ako kuchár má 25 ročnú prax a v Čechách aj na Slovensku vybudoval niekoľko vlastných reštaurácií. Rád varí tradične aj netradične, používa veľa vlastných postupov a trikov. Školí dochucovanie jedál profesionálnych kuchárov v reštauráciách a v školských jedálňach. Je absolventom Thuries Academy a častým lektorom na dochucovanie jedál v najväčšej profesionálnej škole varenia v českom MAKRU (Metro).
Okrem varenia sa už viac ako 17 rokov venuje aj tvorbe a budovaniu známej značky Davidkovo korenie, ktorá je obľúbená v Česku, na Slovensku aj v Maďarsku.
Jeho koreninové zmesi sú úplne originálne a neobsahujú soľ, glutamán, GMO ani lepok – sú teda ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú poctivú chuť bez kompromisov.
Ak neviete ako uvariť a hlavne skvelo dochutiť jedlo, príďte na jeho kurz Českej alebo Mexickej kuchyne.
Jana Gurníková
Známa autorka projektu Ajurvéda Online – Ajurvéda pre moderné ženy. Janka poskytuje návody, ako žiť podľa poznania ajurvédy, jógy a aromaterapie zdravý, šťastný a plnohodnotný život. V Škole varenia spojila sily so šéfkuchárom DAVIDOM JURÁSKOM – majiteľom eshopu Davídkovo koření a pripravili pre vás veľmi zaujímavý a pestrý kurz varenia.

Akshay Kumar Dixit
Je Ind, ktorý viac ako 30 rokov žije striedavo v Indii a na Slovensku, kde vyštudoval Potravinársko-chemickú vysokú školu. Zameral sa na výrobu potravín so zameraním na mliečne výrobky a syry. Keďže je gurmán a rád je, chýbali mu v Bratislave pravé indické reštaurácie. Spoločne s jeho ženou sa preto rozhodli otvoriť si reštauráciu Ashoka, ktorá varila autentické indické jedlá z originálnych surovín, ktoré si sám dovážal. Zamestnával indických kuchárov a aj sám spoločne s nimi varil vo svojej reštaurácii. Jeho kurzy indickej kuchyne sú preto plné autentických receptov z originálnych surovín a korení Indie.

Martin Novák
Martin pochádza z Bratislavy, kde aj žije so svojou manželkou a synom. Vyštudoval Hotelovú akadémiu, postupne pôsobil vo vychytených reštauráciách ako sú UFO watch.taste.groove, Paparazzi, Sky Bar, Fach, ako Executive Chef pôsobil v hoteli Šimák Zámok Pezinok. Otvoril dokonca vlastnú reštauráciu, no v súčastnosti sa venuje skôr individuálnym gastro projektom a poradenstvu. Varil pre členov holandskej aj britskej kráľovskej rodiny, získal množstvo prestížnych ocenení a v roku 2022 sa umiestnil na druhom mieste rebríčka Best Chefs. Jeho úspechy vrátane ocenenia Hotelová reštaurácia roka a Zlatých vidličiek v rokoch 2020, 2022 a 2023 sú pre neho nielen uznaním, ale aj motiváciou naďalej rásť a posúvať hranice svojho umenia. V roku 2024 získal ocenenie Best Chefs, pričom sa umiestnil na treťom mieste.

Roman Borovský
Roman začínal ako kuchár v Prahe v jednej z prvých európskych fine diningových reštaurácií Kampa Park pod vedením Mareka Radischa. Svoje medzinárodné skúsenosti rokmi zbieral v mnoha ďalších krajinách ako je Veľká Británia, Dánsko, Belgicko. Asi najviac si cenní spoluprácu s Poulom Ziskom, ktorý ho oslovil pri kreovaní dnes už legendárnej reštaurácie KOKS na Faerských ostrovoch ocenenou dvoma michelinskými hviezdami. „Práve v nich som nazbieral skúsenosti, ktoré sa teraz snažím zúročiť vo Vrábľoch, v reštaurácii Semillon.“

Yana Asherson .... (doplníme)
…

Jaroslav Hladík
Svoje kuchárske začiatky prežil v klasických bratislavských reštauráciách svojej doby pod vedením uznávaných kulinárskych majstrov ako je Igor Čehy, či František Janata a mohol tak rozvíjať svoju zručnosť, vedomosti a pohľad na gastronómiu. Tým to získal množstvo neoceniteľných skúseností z novej i starej školy gastronómie. Vlastná profesionálna cesta ďalej pokračovala vedením kuchyne reštaurácie l’olive v 5* hoteli Arcadia, kde sa mu spoločne so skvelým tímom kolegov podaril mimoriadny úspech a získali výbornú kulinársku reputáciu a niekoľko ocenení.
Precítenie atmosféry pravej francúzskej kuchyne, kde nie je nič ponechané na náhodu ho stretlo vo Francúzsku v michelinovej reštaurácii pána Thuriesa.
Precítenie atmosféry pravej francúzskej kuchyne, kde nie je nič ponechané na náhodu ho stretlo vo Francúzsku v michelinovej reštaurácii pána Thuriesa.