Naše Kurzy
Prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17st. v Svätom Juri, Prostredná 17 (námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošiť s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach. V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink, nealkoholické nápoje a káva Ebenica podla ľubovôle a ku kvalitným jedlám snúbiace sa skvelé vínko od domáceho vinára.

Kurzy cez týždeň v prac. dni sú od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. Kurzy Školy varenia sa uskutočnia pri účasti minimálne 6 osôb. V opačnom prípade sa dohodne náhradný termín.


Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 59 €


» marec 2016     » apríl 2016     » máj 2016    

  jún 2016
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
1.
streda
Minútky a rýchla moderná zdravá kuchyňa
V podaní Branislava Križana. Čo dokážete vykúzliť za okamih a naservírovať skvostné menu z dostupných surovín.
Branislav Križan – absolvent Thuries Academy, kapitán Slovenského národného tímu šéfkuchárov Hotel Matyšák Bratislava
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
4.
sobota
Thajská kuchyňa
Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne Vás naučí Thajská kuchárka Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food
16:00-20:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
4.
sobota
Grilujeme Ryby
Základy máte za sebou a chcete sa ukázať pred priateľmi aj niečím zaujímavejším? Ryby a morské živočíchy si ogrilujeme presne tak ako sa správne má. Pridáme k tomu zopár esencií stredomorských korenín a pár receptov na ľahký šalát. Ako parádnu bodku na záver každej správnej grilovačky si pripravíme lahodný dezert.
Tomáš Zapletal – šéfkuchár reštaurácie ZORNO
10:00-14:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
16.
štvrtok
Steaky II.
Jednoducho kurz o mäse.
Voľné pokračovanie úspešnej jednotky. Naučíme sa ako mäso správne vybrať, nakrájať a ako samotný steak dobre pripraviť. Ukážeme si ako pripraviť steak aj z iného mäsa ako hovädziny a dozviete sa aké prílohy sa k nim najviac hodia a ako ich kombinovať. Použijeme Striploin , bravčovú panenku, z diviny Jeleňa, kura a z rýb tuniaka.
17:00-21:00, cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
18.
sobota
Thajská kuchyňa
Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne Vás naučí Thajská kuchárka Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food
16:00-20:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
18.
sobota
Španielska kuchyňa
- úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Teraz pôsobí v reštaurácii Zorno.
10:00-14:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
22.
streda
Základy grilovania
Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Na učíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie, plyn či uhlie. Dozviete sa aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu a prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku.
Tomáš Zapletal, šéfkuchár reštaurácie ZORNO
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
25.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov
Zjemníme si filet steak, jahňacinu, entrecote, roast beef atď. Príprava rôznych druhov mias a skvelé omáčky k nim. Najznámejšie omáčky svetových kuchýň a ešte aj také, aké ste vôbec nevarili.
Marián HarciníkMedusa Group.
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
26.
nedeľa
JURSKÉ CHUTE

Obed s Violou Almássy Kováčovou a šéfkuchárom zo Školy varenia, ktorí pripravia „hadárske“ recepty. Tradičné recepty pripravý šéfkuchár Tomáš Zapletal už v troška modernejšom šate a pochutnať si k tomu môžme na vínkach z kamenného dvora. Obed sa bude podávať v čase od 11.30 do 14.00 
bližšie informácie o akcii na http://www.umenieavino.sk/program
Tešíme sa na Vás.



Ešte voľné miesta
28.
utorok
Klasické domáce zákusky, ale trochu inak
Pripravíme si a spoločne upečieme klasické zákusky ako ich poznáme zo známich kaviarní. Veterník, laskonka šamrole či punčový rez, všetci ich milujeme, ale skoro nikto ich už nevie robiť podla správnych receptúr! Ale naša nová cukrárk Andrea Bučeková vás to naučí. Pečenie je jej vášeň a učila sa od tých najlepších. Pracovala s Jaroslavom Žídekom v Camouflage a teraz v Albrechte, absolvovala Thuries academy.
17:00 - 21:00, cena 59,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
  júl 2016
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
1.
piatok
Stredomorská kuchyňa I.
Plná rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria. Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovník.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
2.
sobota
Francúzska kuchyňa III. - Provence
Gurmánska cesta po regiónoch Francúzska s Igorom Čehym. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov , ktoré preslávili tento kraj.
Igor Čehy - Executive Chef Grand Hotel River Park, držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007 a 2014
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta