Naše Kurzy
Prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17st. v Svätom Juri, Prostredná 17 (námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošiť s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach. V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink, nealkoholické nápoje a káva Ebenica podla ľubovôle a ku kvalitným jedlám snúbiace sa skvelé vínko od domáceho vinára.

Kurzy cez týždeň v prac. dni sú od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. Kurzy Školy varenia sa uskutočnia pri účasti minimálne 6 osôb. V opačnom prípade sa dohodne náhradný termín.

Kurzy na rok 2017 zverejníme v polovici decembra.
Darčekové poukazy nie sú na konkrétne kurzy varenia. Obdarovaný si môže sám vybrať, ktorý kurz chce absolvovať. Bližšie informácie a objednávka TU.


Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 59 €


» október 2016     » november 2016     » december 2016    

  január 2017
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
13.
piatok
Steaky II.
Jednoducho kurz o mäse.
Voľné pokračovanie úspešnej jednotky. Naučíme sa ako mäso správne vybrať, nakrájať a ako samotný steak dobre pripraviť. Ukážeme si ako pripraviť steak aj z iného mäsa ako hovädziny a dozviete sa aké prílohy sa k nim najviac hodia a ako ich kombinovať. Použijeme Striploin , bravčovú panenku, z diviny Jeleňa, kura a z rýb tuniaka.
17:00-21:00, cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
23.
pondelok
Japonská kuchyňa a sushi
Všetko, čo by ste mali o Sushi vedieť. Pripravíme si pod vedením Sushimajstra skvelé sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka Miso.
Alexander ÍLLEŠ - sushimajster, WABI SABI
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
24.
utorok
Ryby a mušle Stredomoria I.

 plná rýb , morských živočíchov , korenín a bylín Stredomoria. Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille ,Sicíliu až po Dubrovnik.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku 17:00-21:00, cena 69,- euro, Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %. Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku !! cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.



Ešte voľné miesta
26.
štvrtok
Minútky a rýchla moderná zdravá kuchyňa
V podaní Branislava Križana. Čo dokážete vykúzliť za okamih a naservírovať skvostné menu z dostupných surovín.
Branislav Križan – absolvent Thuries Academy, kapitán Slovenského národného tímu šéfkuchárov Hotel Matyšák Bratislava
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
27.
piatok
Deň Svätojurských pivníc
Pozývame Vás na Dni otvorených Svätojurských pivníc  27.1-28.1. 2017 do Kamenného dvora vo Svätom Jure na Prostrednej ul. 17. Pivnica v Kamennom dvore je jednou zo 129 zastávok Malokarpatskej vínnej cesty a budú v nej prezentovať svoje vína miestny svätojurský vinár Miro Miklovič. Naša Škola varenia pri tejto príležitosti pripravila pre Vás špeciality zo slovenských produktov v modernom zdravšom štýle podávané počas dňa v Piatok. Na zapitie sa bude servírovať kvalitné Jurské vínko a pre svetobežníkov aj nejaké tie vychytávky zo sveta.
Ukončite svoj degustačný pochod pivnicami Malých Karpát práve vo SV. Jure v krásnyh priestoroch našej školy varenia a môžte si čo to dokúpiť aj s rôznych delikates nášho kulinárskeho obchodíku. Tešíme sa na Vás v Škole varenia z Kamenného dvora!



Ešte voľné miesta
31.
utorok
Nezvyčajný svet chutí
Nezvyčajný kurz o tom, ako si už v dnešnej dobe vieme pripraviť tradične očakávané chute v úplne opačnom gardé. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si vykúzlite sladké dezerty. Toto zaujímavé miešanie chutí Vám predvedie Michal Škorec, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni.  17:00-21:00 69,- euro, NOVINKA, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
  február 2017
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
2.
štvrtok
SOUS VIDE
-technika budúcnosti už aj v Slovenskej gastronómii
-Moderná technika svetových šéfkuchárov
-Prevratná technika v gastronómii
-Budúcnosť prípravy pokrmov pri nízkych teplotách
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007, 2014
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
4.
sobota
Francúzska kuchyňa II
Úspešná Gurmánska cesta po regiónoch Francúzska so šéfkuchárom a známym protagonistom francúzskej kuchyne Igorom Čehym pokračuje úžasnými receptami z vidieka.
Igor Čehy -Executive Chef Grand Hotel River Park, držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007, 2014. Najlepší kurz podľa hodnotenia absolventov
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
7.
utorok
Domáci chlieb a syry
Základné suroviny stravy našich starých otcov a aj my ich dnes radi konzumujeme. Dlho pripravovaný kurz prinášame ako novinku v ponuke našej školy varenia. S Andreou /poznáte ju z kurzov pečenia/ si tento krát upečieme chrumkavý domáci chlebík a k nemu si urobíme vlastný syr hrudku, bryndzu a tvaroh. Ako na to sa dozviete práve na tomto zaujímavom kurze.
Andrea Bučeková - reštaurácia Albrecht
17:00-21:00, cena 59,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
9.
štvrtok
Tapas
Pripraviť skvelé jednohubky nie je až tak jednoduché. Tomáš Zapletal vám ukáže ako vyčarovať z bežných, ale typických surovín skvelé španielske Tapas pre vašu domácu oslavu. Ako jednoducho ohúriť svojich priateľov a pritom im pripraviť výbornú domácu párty s nádychom španielskej gastronómie. Tomáš Zapletal
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
11.
sobota
Talianska kuchyňa III.
so známym šéfkuchárom Marcelom Ihnačákom. Tento krát to budú recepty z jeho najnovšej kuchárskej knihy – Zelenina moja láska, venovanej receptom na tému zelenina, mäso a ich všakovaké kombinácie v talianskom štýle. Čo viac si priať ako chutné recepty, okorenené talianskym temperamentom, lahodnou súhrou všetkých ingrediencií a vždy dobre naladeným Marcelom Ihnačákom.
Marcel Ihnačák - známy slovenský šéfkuchár
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
13.
pondelok
Predvalentínska večera v Igorovej obyvačke
Igor nás pozýva do svojej obývačky, za ktorú už považuje práve priestory našej Školy varenia. Zažijeme príjemný večer v spoločnosti jedného z najlepších šéfkuchárov Slovenska / Gurmán AWARD- kuchár roka 2007 a 2014 /, ktorý pre nás pripraví viac chodové menu a bude našim hostiteľom raz štvrťročne. Každé bude venované inej téme a budeme mať možnosť si spolu s Igorom niektoré jedlá aj sami dokončiť či naservírovať. V nádherných priestoroch Školy varenia a v príjemnej atmosfére tak bude určite veľa priestoru na zaujímavé rozhovory a vaše otázky. 
Na večeru si môžte uplatniť aj darčekový poukaz na poldenný kurz varenia a k nemu dostanete ešte fľašku kvalitného Jurského vínka.
Začíname presne o 19:00, 59 € MENU/s vínom 69 €. (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)  Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
15.
streda
Domáca kuchyňa v modernom šate - špeciálny kurz Zimného festivalu jedla

Tento špeciálny kurz pripravil pre vás známy šéfkuchár Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD kuchár roka 2007 a 2014 ,1 Zlatá vidlička. Suroviny v týchto receptoch používame bežne a sú nám dobre známe , ako : hrášok, cvikla, fazulka, slanina, alebo čokoláda. Igor vám ukáže , ako si s nimi môžte vyčarovať jedno úžasné menu plné výživovej hodnoty a pri tom veľmi chutné. Tento kurz je výnimočný aj tým, že Igor , ktorý  robieva u nás iba celodenné kurzy v sobotu si pre nás našiel voľno aj v pracovný deň a ako súčasť Zimného festivalu jedla pripravil tento jedinečný kurz. začiatok 17:00.   

cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
16.
štvrtok
Teriny & CO
Kto by ich nemal rád. Teriny, peny, parfait a rôzne paštéty, po ktorých sa nám vždy zbiehajú slinky keď ich ochutnávame v tých najlepších reštauráciách. Ale urobiť si svoju vlastnú - to by bola bomba! Na našom novom kurze sa to naučíme pod vedením našich skvelých kuchárov za jeden večer. Použijeme ryby, krevety, divinu, hydinu a tiež populárnu jahňacinu.
Zoltán Baláž - šéfkuchár reštaurácie Cubes, Hotel Aston. 17:00-21:00 69,- euro
 (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
18.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov
Zjemníme si filet steak, jahňacinu, entrecote, roast beef atď. Príprava rôznych druhov mias a skvelé omáčky k nim. Najznámejšie omáčky svetových kuchýň a ešte aj také, aké ste vôbec nevarili.
Marián HarciníkMedusa Group.
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
25.
sobota
Thajská kuchyňa II.
Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkov Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food
16:00-20:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
28.
utorok
Pečieme Torty

Spoločne sa naučíme a upečieme si skvelé torty, ktoré vás naučí naša nová cukrárka Andrea Bučeková. Pečenie je jej vášeň a učila sa od tých najlepších. Pracovala s Jaroslavom Žídekom v Camouflage a teraz v reštaurácii Albrecht. Taktiež absolvovala odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinového šéfkuchára z francúzska.
17:00-21:00 59,- euro, Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10%. Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku !!



Ešte voľné miesta
  marec 2017
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
3.
piatok
Steaky
Jednoducho kurz o mäse.
Naučíme sa ako mäso správne vybrať, nakrájať a ako samotný steak dobre pripraviť. Dozviete sa aké prílohy sa k steaku najviac hodia a ako ich kombinovať. Použijeme najvhodnejšie mäsá z hovädziny na steaky : T-bone, flank, filet i rib eye steak.
17:00-21:00, cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
4.
sobota
Divina
Skvelé moderné recepty z diviny. Síce je len 2x do roka no vždy je naň poradovník. Nielen pre poľovníkov.
Marián Harciník – držiteľ zlatej vidličky od gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku - hotel GATE ONE
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
8.
streda
Domáce talianske cestoviny a pizza
Marcel Ihnačák nás naučí vo svojom originálnom kurze ako si pripraviť skvelé domáce cestoviny, tradičné omáčky k ním a samozrejme pravú taliansku pizzu.
Marcel Ihnačák - známy slovenský šéfkuchár.
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
9.
štvrtok
Orientálna Indická kuchyňa
Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
11.
sobota
Talianska kuchyňa
Najznámejšie talianske recepty si pripravíme pod vedením
Marcela Ihnačáka - známeho slovenského šéfkuchára, ktorý si otvoril hotel v Mikulove - Boutique hotel Tanzberg.
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.




Posledné voľné miesta