Naše Kurzy

V súvislosti so vzniknutou situáciou na Slovensku a v okolitcých krajinách ohladne šírenia Koronavirusu sme zaujali zodpovedné stanovisko. I napriek maximálnym hygienickým a bezpečnostným opatreniam, ktoré v našej Škole varenia máme by bolo asi nerozumné v tejto situácií, kedy musíme byť hlavne rozvážni a opatrní organizovať plánované kurzy. Preto od 11.marca rušíme všetky kurzy. Nešírime žiadnu paniku a ani nechceme profitovať zo vzniknutej situácie a preto vás uisťujeme, že kurzy,ktoré boli naplánované na marec a apríl presunieme ak to situácia dovolí na máj a vy si tak budete môcť vychutnať plnohodnotne vašu zážitkovú Školu varenia bez obáv z následkov.
Odpočinte si priatelia Gurmáni a vidíme sa čoskoro.

Prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17st. v Svätom Juri, Prostredná 17 (námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošiť s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach. V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink, nealkoholické nápoje a káva Ebenica podla ľubovôle a ku kvalitným jedlám snúbiace sa skvelé vínko od domáceho vinára.

Kurzy cez týždeň v prac. dni sú od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. Kurzy Školy varenia sa uskutočnia pri účasti minimálne 6 osôb. V opačnom prípade sa dohodne náhradný termín.

Darčekové poukazy nie sú na konkrétne kurzy varenia. Obdarovaný si môže sám vybrať, ktorý kurz chce absolvovať. Bližšie informácie a objednávka TU.



Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 69 €


  marec 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
17.
utorok
Orientálna indická kuchyňa II

Vstúpte s nami do orientálnej indickej kuchyne plnej vôní tamarindu, kari a koriandru.  Svoje kuchárske umenie Vám predstaví majiteľ obľúbenej indickej reštaurácie Akshay Kumar Dixit. Pod jeho vedením si ľahko pripravíte recepty z originálnych indických ingrediencií.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, (pre členov Gurmán klubu -10% zľava)

Ešte voľné miesta
18.
streda
MINÚTKY z hovädzieho mäsa

Minútky z mäsa v zaujímavých chuťových kombináciách, z ktorých si pod vedením šéfkuchára Zoltána Baláža, rýchlo pripravíme vynikajúce jedlá. Recepty tohto kurzu vychádzajú z 3 základných surovín a ich príprava by nám nemala zabrať veľa času. Tento kurz je určený pre všetkých gurmánov, ktorí nemajú času nazvyš. 

17:00 – 21:00, 69 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)














Ešte voľné miesta
25.
streda
Pečieme torty

Spoločne s našou cukrárkou, Andreou Bučekovou, si upečieme chutné a zdravé torty. Pečenie je jej vášeň a cukrárskemu umeniu sa učila len od tých nejlepších. S Jaroslavom Žídekom pracovala v Camouflage a teraz jej výtvory môžete ochutnať v reštaurácii Albrecht. V minulosti, okrem iného, absolvovala prestížne odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinského šéfkuchára Damiena Thuriese z Francúzska.

17:00 – 21:00, 69 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)

Ešte voľné miesta
28.
sobota
Francúzska kuchyňa - PROVENCE

Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj.

10:00 - 17:00, cena 115 eur, (zľava pre členov Gurmán klubu -10%)



Posledné voľné miesta
31.
streda
Thajská kuchyňa - vegetariánske recepty

Recepty ostrej thajskej kuchyne, určené všetkým vegetariánom, vás naučí thajská kuchárka Parichart Bystriansky. Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. 
Parichart Bystriansky - thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou

17:00 - 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu -10 % zľava

Ešte voľné miesta
  apríl 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
7.
utorok
Kačacie a husacie hody

Tradičné domáce recepty zo západného Slovenska z obce Slovenský Grob, ktorá je známa svojimi Husacími hodami. Naučíte sa pripravovať nielen husacinu a kačacinu, ale aj tradičné lokše a povestnú červenú kapustu na sladko. Lokše sa tu podávajú aj na sladko ako dezert. Všetko to budeme zapíjať svätojurskými vínkami - ako ináč!

 

17:00 – 21:00, 69 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

Ešte voľné miesta
16.
štvrtok
Zdravé jedlá trochu inak

Chcete sa stravovať zdravšie a zmeniť váš životný štýl, ale neviete ako na to? Tento kurz je nielen pre vegetariánov.  Náš šéfkuchár, Jaroslav Jára, sa téme zdravej výživy venuje už dlhé roky. Jeho recepty nie sú primárne zamerané len pre vegetariánov, ale ponúkajú vyváženú a plnohodnotnú stravu pre všetkých konzumentov. Pestrosť receptov, ktoré Jaro ponúka, je nielen bohatá na vitamíny, minerály a výživové prvky, ale je hlavne veľmi chutná. Netreba sa teda báť variť bez mäsa ako aj používať rôzne náhražky. Ako na to vás naučí šéfkuchár Jaroslav Jara.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 


Ešte voľné miesta
18.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov

Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si s šéfkuchárom, Mariánom Harciníkom, prapravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 

10:00 – 17:00, cena 115 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava



Ešte voľné miesta
21.
utorok
Fit minútky zo zeleniny

Ako zeleninu upraviť a s čím ju vhodne kombinovať? Zeleninu netreba brať  len ako chutný šalát či malú prílohu, vieme k jej rôznym tepelným úpravám vhodne párovať nielen mäso, ale aj ryby. Dokonca z nej vieme pripraviť aj chutné dezerty. Náš šéfkuchár Daniel Karas sa dlhé roky priúčal od špičkových európskych šéfkuchárov ako zeleninu čo najlepšie pripraviť a vyzdvihnúť jej úžasné chuťové a nutričné vlastnosti v kombináciách hlavne s rybami. A o tom všetkom je náš nový kurz s Danielom Karasom. 

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Ešte voľné miesta
22.
streda
Burgermánia

Naučíme sa, nielen aké mäso je vhodné na mletie do burgrov, ale aj aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si recepty z viacerých druhov mäsa, pretože burger nemusí byť len z hovädzieho. Úžasnú chuť vášmu burgru totiž dodá výborná omáčka, ktorá ho vyzdvihne o ďalší stupeň vyššie. Nesmú chýbať ani domáce hranolky a ukážeme si aj vhodné kombinácie zeleniny do burgrov. 

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Ešte voľné miesta
23.
štvrtok
Stredomorská kuchyňa I

Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria. Kurzom vás bude sprevádzať excelentný kuchár Marián Harciník  - držiteľ ocenennia Zlatá vidlička od Gurmána na Slovensku.

17:00 - 21:00, cena 69 eur,  pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Ešte voľné miesta
24.
piatok
Orientálna indická kuchyňa II

Vstúpte s nami do orientálnej indickej kuchyne plnej vôní tamarindu, kari a koriandru.  Svoje kuchárske umenie Vám predstaví majiteľ obľúbenej indickej reštaurácie Akshay Kumar Dixit. Pod jeho vedením si ľahko pripravíte recepty z originálnych indických ingrediencií.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, (pre členov Gurmán klubu -10% zľava)

Ešte voľné miesta
25.
sobota
Francúzska kuchyňa - PROVENCE

Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostanete na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj.

10:00 - 17:00, cena 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%



Posledné voľné miesta
28.
utorok
Thajská kuchyňa I.

Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne vás naučí thajská kuchárka Parichart. Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo. Parichart Bystrianska - thajská kuchárka a majitelka bystra Naam.

17:00 – 21:00, cena 69 €, pre členov Gurmánskeho klubu zľava -10%

Ešte voľné miesta
29.
streda
Steak – kráľ kuchyne a Argentínske vína

Dobre pripravený steak z kvalitného mäsa je bezosporu  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať starostlivo vybrané Argentínske vínko našim someliero. Ako bonus naviac od nášho šéfkurćhára Mariána Harciníka získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.

17:00 - 21:00, 85 €, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%) 




Ešte voľné miesta
  máj 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
5.
utorok
Grilovanie - od základov

Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Naučíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie či plyn alebo uhlie. Dozviete sa tiež aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu aj prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku. Kurzom vás povedie odborník, známy šéfkuchár, Tomáš Zapletal.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

Ešte voľné miesta
6.
streda
Ázijská kuchyňa s Michalom Konrádom

Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 

17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmáns klubu zľava -10%



Ešte voľné miesta
12.
utorok
Španielska kuchyňa II.
Voľné pokračovanie úspešného kurzu s novými receptami z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v OC Retro. V tomto kurze sa zameriame viac na špeciality jednotlivých regiónov. 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

Ešte voľné miesta
14.
štvrtok
Thajská kuchyňa - najlepšie recepty bez mäsa

Recepty ostrej thajskej kuchyne, určené všetkým vegetariánom, vás naučí thajská kuchárka Parichart Bystriansky. Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. 
Parichart Bystriansky - thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou
 

17:00 - 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu -10 % zľava

Ešte voľné miesta
23.
sobota
Fantastické grilovanie

Niečo pre skúsených gril majstrov pod vedením skúseného šéfkuchára Zola Baláža. Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Rady ako vybrať správne mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec chutne ugrilovať. Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si počas celého dňa spríjemníme vínkom zo Svätého Jura a presvedčíte sa ako ľahko sa dá pripraviť taký domáci letný raut.  

 

10:00 – 17:00, cena 115 eur, pre členov Gurmán klubu -10%



Ešte voľné miesta
28.
štvrtok
Thajská kuchyňa II.

Obľúbená thajská kuchárka Parichart Bystriansky vás prevedie všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Ukáže vám zopár fígľov ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.

Parichart Bystrianska - thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou

 

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Ešte voľné miesta
30.
sobota
Talianska kuchyňa - ikonické recepty Toskánska a Emilia-Romagna

Po našej gurmánskej ceste Talianskom objavíme ikonické a tradičné recepty z oblasti Toskánska a Emilia-Romagna. Šéfkuchár Daniel Karas pre náš celodenný kurz vybral najznámejšie  recepty z týchto regiónov Talianska na základe surovín, ktoré sú pre ne typické. Použijeme artičoky, pecorino romano, divinu - tak typickú pre Toskánsko. K jedlám si budeme servírovať skvelé toskánske vínka.


10:00 - 17:00, 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Ešte voľné miesta
  jún 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
2.
utorok
Orientálna Indická kuchyňa

Je veľa kuchárov indickej kuchyne, ale našim kurzom vás prevedie sám majiteľ indickej reštaurácie Ashoka, Ind Akshay Kumar Dixit.  Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte autentické, chutné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.

17:00-21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10% 



Ešte voľné miesta
4.
štvrtok
Fit minútky zo zeleniny a rýb

Ako zeleninu upraviť a s čím ju vhodne kombinovať? Zeleninu netreba brať  len ako chutný šalát či malú prílohu, vieme k jej rôznym tepelným úpravám vhodne párovať nielen mäso, ale aj ryby. Dokonca z nej vieme pripraviť aj chutné dezerty. Náš šéfkuchár Daniel Karas sa dlhé roky priúčal od špičkových európskych šéfkuchárov ako zeleninu čo najlepšie pripraviť a vyzdvihnúť jej úžasné chuťové a nutričné vlastnosti v kombináciách hlavne s rybami. A o tom všetkom bude náš nový kurz so šéfkuchárom Danielom Karasom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Ešte voľné miesta
6.
sobota
Francúzska kuchyňa - PROVENCE

Našu gurmánsku cestu po regiónoch Francúzska zahájime návštevou čarovného regiónu a gurmánskeho raja - PROVENCE. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov, ktoré preslávili tento kraj.

10:00 - 17:00, cena 115 eur, (zľava pre členov Gurmán klubu -10%)



Ešte voľné miesta
9.
utorok
Zdravé jedlá trochu inak

Chcete sa stravovať zdravšie a zmeniť váš životný štýl, ale neviete ako na to? Tento kurz je nielen pre vegetariánov.  Náš šéfkuchár, Jaroslav Jára, sa téme zdravej výživy venuje už dlhé roky. Jeho recepty nie sú primárne zamerané len pre vegetariánov, ale ponúkajú vyváženú a plnohodnotnú stravu pre všetkých konzumentov. Pestrosť receptov, ktoré Jaro ponúka, je nielen bohatá na vitamíny, minerály a výživové prvky, ale je hlavne veľmi chutná. Netreba sa teda báť variť bez mäsa ako aj používať rôzne náhražky. Ako na to vás naučí šéfkuchár Jaroslav Jara.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Ešte voľné miesta
11.
štvrtok
Kačacie a husacie hody

Tradičné domáce recepty zo západného Slovenska z obce Slovenský Grob, ktorá je známa svojimi Husacími hodami. Naučíte sa pripravovať nielen husacinu a kačacinu, ale aj tradičné lokše a povestnú červenú kapustu na sladko. Lokše sa tu podávajú aj na sladko ako dezert. Všetko to budeme zapíjať svätojurskými vínkami - ako ináč!

 

17:00 – 21:00, 69 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

Ešte voľné miesta
13.
sobota
Fantastické grilovanie

Niečo pre skúsených gril majstrov pod vedením skúseného šéfkuchára Zola Baláža. Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Rady ako vybrať správne mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec chutne ugrilovať. Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si počas celého dňa spríjemníme vínkom zo Svätého Jura a presvedčíte sa ako ľahko sa dá pripraviť taký domáci letný raut.  

10:00 – 17:00, cena 115 eur, pre členov Gurmán klubu -10%



Ešte voľné miesta
16.
utorok
Steak – kráľ kuchyne a Argentínske vína

Dobre pripravený steak z kvalitného mäsa je bezosporu  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať starostlivo vybrané Argentínske vínko našim someliero. Ako bonus naviac od nášho šéfkuchára, Mariána Harciníka, získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.

17:00 - 21:00, 85 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%




Ešte voľné miesta
18.
štvrtok
Burgermánia

Šéfkuchár Michal Škorec vás naučí nielen aké mäso je vhodné na mletie do burgrov, ale aj aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si recepty z viacerých druhov mäsa, pretože burger nemusí byť len z hovädzieho. Úžasnú chuť vášmu burgru totiž dodá výborná omáčka, ktorá ho vyzdvihne o ďalší stupeň vyššie. Nesmú chýbať ani domáce hranolky a ukážeme si aj vhodné kombinácie zeleniny do burgrov. 

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Ešte voľné miesta
20.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov

Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si prapravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 

10:00 – 17:00, cena 115 eur,  pre členov Gurmán klubu -10% zľava



Ešte voľné miesta
23.
utorok
Ázijská kuchyňa s Michalom Konrádom

Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 

17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmáns klubu zľava -10%



Ešte voľné miesta
25.
štvrtok
Stredomorská kuchyňa I

Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovník. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria. Kurzom vás bude sprevádzať excelentný kuchár Marián Harciník  - držiteľ ocenennia Zlatá vidlička od Gurmána na Slovensku.

1
7:00 - 21:00, cena 69 eur,  pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Ešte voľné miesta
27.
sobota
Talianska kuchyňa - ikonické recepty

Populárny šéfkuchár Daniel Karas pre náš celodenný kurz vybral najznámejšie talianske recepty z rôznych regiónov Talianska na základe surovín, ktoré sú pre tieto regióny typické. Spoločne zažijete chute Campanie, Sicílie, Toskánska, Ligúrie, Piemontu a Valle d´Aosta. Všetky jedlá si v dobrej pohode vychutnáte spolu s lahodnými talianskymi vínami.

10:00 – 17:00, cena 115 eur, (zľava pre členov Gurmán klubu -10%)



Ešte voľné miesta
30.
utorok
Thajská kuchyňa I.

Naša thajská kuchárka Parichart Bystriansky pre milovníkov exotickej kuchyne na tento rok pripravala 4 kurzy s úplne novými receptami. Na jednotlivých kurzoch vás prevedie všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle  a hlavne zdravé jedlo. Parichart Bystriansky – thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou



Ešte voľné miesta
  júl 2020
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
4.
sobota
Fantastické grilovanie

Niečo pre skúsených gril majstrov pod vedením skúseného šéfkuchára Zola Baláža. Fantastický kurz o mäse, zelenine a omáčkach. Rady ako vybrať správne mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec chutne ugrilovať. Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si počas celého dňa spríjemníme vínkom zo Svätého Jura a presvedčíte sa ako ľahko sa dá pripraviť taký domáci letný raut.  

 

10:00 – 17:00, cena 115 eur, pre členov Gurmán klubu -10%



Ešte voľné miesta
9.
štvrtok
Domáce talianske cestoviny a pizza

Tento kurz sa ponesie v duchu typických talianskych jedál. Pod dohľadom šéfkuchára Daniela Karasa sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. My si ju pripravíme v troch rôznych obmenách.  

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava


Ešte voľné miesta
11.
sobota
Francúzska kuchyňa - BURGUNDSKO

Úspešná gurmánska cesta po regiónoch Francúzska pokračuje a zavedie nás k známym receptom z Burgundska, ktoré preslávili francúzsku kuchyňu po celom svete. Veď kto by nepoznal tradičný Boeuf bourguignon alebo terrine de foie gras, či Escargot Bourguignonne Naše putovanie naprieč francúzskou kuchyňou ukončíme dezertom, ktorý má snáď každý rád Créme brulée.  Servírovať k týmto skvelým jedlám budeme, ako inak, výborné burgundské vína. 

 

10:00 – 17:00, cena 115 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

Ešte voľné miesta
14.
utorok
Steaky ako ich nepoznáme

Na tomto kurze Vám šéfkuchár Tomáš Zapletal rozšíri Vaše kulinárske obzory o nové možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si, v netradičním prevedení, pripravíme chutný a šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nielen pripravíte, ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov. K steakom budeme podávať svetoznáme rizlingy z Rakúska a Nemecka. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom. 

17:00 – 21:00, cena 85 eur, (pre členov Gurmán klubu -10%



Ešte voľné miesta
16.
štvrtok
Španielska kuchyňa II.

Voľné pokračovanie úspešného kurzu s novými receptami z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám pripraví Tomáš Zapletalznámy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne,  ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v OC Retro. V tomto kurze sa zameriame viac na špeciality jednotlivých regiónov. 

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%





Ešte voľné miesta