Naše Kurzy
Prebiehajú v historických priestoroch vinárskeho domu zo 17st. v Svätom Juri, Prostredná 17 (námestie). Kuchyňa je moderne zariadená pre 12 účastníkov. Na našich kurzoch je k dispozícií zošiť s receptami, zástera a všetky suroviny a nástroje. Špičkový šéfkuchár, ktorý vás prevedie danou témou a poradí pri všetkých vašich otázkach. V cene pravidelných kurzov je aj welcome drink, nealkoholické nápoje a káva Ebenica podla ľubovôle a ku kvalitným jedlám snúbiace sa skvelé vínko od domáceho vinára.

Kurzy cez týždeň v prac. dni sú od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. Kurzy Školy varenia sa uskutočnia pri účasti minimálne 6 osôb. V opačnom prípade sa dohodne náhradný termín.

Kurzy na rok 2017 zverejníme v polovici decembra.
Darčekové poukazy nie sú na konkrétne kurzy varenia. Obdarovaný si môže sám vybrať, ktorý kurz chce absolvovať. Bližšie informácie a objednávka TU.


Druhy Kurzov           Ceny kurzov už od 59 €


» december 2016     » január 2017     » február 2017    

  marec 2017
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
1.
streda
Steaky
Jednoducho kurz o mäse.
Naučíme sa ako mäso správne vybrať, nakrájať a ako samotný steak dobre pripraviť. Dozviete sa aké prílohy sa k steaku najviac hodia a ako ich kombinovať. Použijeme najvhodnejšie mäsá z hovädziny na steaky : T-bone, flank, filet i rib eye steak.
17:00-21:00, cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Posledné voľné miesta
6.
pondelok
Domáce talianske cestoviny a pizza
Marcel Ihnačák nás naučí vo svojom originálnom kurze ako si pripraviť skvelé domáce cestoviny, tradičné omáčky k ním a samozrejme pravú taliansku pizzu.
Marcel Ihnačák - známy slovenský šéfkuchár.
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
9.
štvrtok
Orientálna Indická kuchyňa
Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
11.
sobota
Talianska kuchyňa
Najznámejšie talianske recepty si pripravíme pod vedením
Marcela Ihnačáka - známeho slovenského šéfkuchára, ktorý si otvoril hotel v Mikulove - Boutique hotel Tanzberg.
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.




Posledné voľné miesta
14.
utorok
Domáci chlieb a syry
Základné suroviny stravy našich starých otcov a aj my ich dnes radi konzumujeme. Dlho pripravovaný kurz prinášame ako novinku v ponuke našej školy varenia. S Andreou /poznáte ju z kurzov pečenia/ si tento krát upečieme chrumkavý domáci chlebík a k nemu si urobíme vlastný syr hrudku, bryndzu a tvaroh. Ako na to sa dozviete práve na tomto zaujímavom kurze.
Andrea Bučeková - reštaurácia Albrecht
17:00-21:00, cena 59,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
15.
streda
Steaky
Jednoducho kurz o mäse.
Naučíme sa ako mäso správne vybrať, nakrájať a ako samotný steak dobre pripraviť. Dozviete sa aké prílohy sa k steaku najviac hodia a ako ich kombinovať. Použijeme najvhodnejšie mäsá z hovädziny na steaky : T-bone, flank, filet i rib eye steak.
17:00-21:00, cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Vypredané
18.
sobota
Francúzska kuchyňa III. - Provence
Gurmánska cesta po regiónoch Francúzska s Igorom Čehym. Všetky tie úchvatné chute a vône Provance dostaneme na tanier a pri poháriku vínka sa dozviete viac o tomto gastronomicky bohatom regióne prostredníctvom známych receptov , ktoré preslávili tento kraj.
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007 a 2014
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
25.
sobota
Tapas
Pripraviť skvelé jednohubky nie je až tak jednoduché. Tomáš Zapletal vám ukáže ako vyčarovať z bežných, ale typických surovín skvelé španielske Tapas pre vašu domácu oslavu. Ako jednoducho ohúriť svojich priateľov a pritom im pripraviť výbornú domácu párty s nádychom španielskej gastronómie. Tomáš Zapletal
10:00-14:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
25.
sobota
Thajská kuchyňa II.
Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkov Parichart . Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food
16:00-20:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
28.
utorok
Ryby a mušle Stredomoria I.

 plná rýb , morských živočíchov , korenín a bylín Stredomoria. Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille ,Sicíliu až po Dubrovnik.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku 17:00-21:00, cena 69,- euro, Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %. Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku !!



Ešte voľné miesta
29.
streda
SOUS VIDE
-technika budúcnosti už aj v Slovenskej gastronómii
-Moderná technika svetových šéfkuchárov
-Prevratná technika v gastronómii
-Budúcnosť prípravy pokrmov pri nízkych teplotách
Igor Čehy - držiteľ Gurmán AWARD - kuchár roka 2007, 2014
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
  apríl 2017
dátumnázov kurzu / meno šéfkuchára / cenastav
4.
utorok
Steaky II.
Jednoducho kurz o mäse.
Voľné pokračovanie úspešnej jednotky. Naučíme sa ako mäso správne vybrať, nakrájať a ako samotný steak dobre pripraviť. Ukážeme si ako pripraviť steak aj z iného mäsa ako hovädziny a dozviete sa aké prílohy sa k nim najviac hodia a ako ich kombinovať. Použijeme Striploin , bravčovú panenku, z diviny Jeleňa, kura a z rýb tuniaka.
Recepty Vás naučí – Tomáš Sika, chef Medusa Group, patriaci do slovenskej špičky a tiež známy aj z TV obrazovky z programu Vojna kuchárov.
17:00-21:00, cena 85,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
6.
štvrtok
CUPCAKE - RAW aj pečené

Určite ich všetci poznáte a aj ste ich množstvo ochutnali. My vám ukážeme nové chuťové kombinácie a tiež ako ich správne piecť. Určite vás zaujmú aj naše recepty na RAW cupcake , ktoré sú vhodné nie len  pre BEZLEPKOVÚ a LAKTÓZOVÚ intoleranciu , ale prekvapia vás svojou znamenitou chuťou a výživovou hodnotou ! Teší sa na vás naša mladá cukrárka Diana , ktorá vám rada poradí aj ďalšie zaujímavé triky a tipy.17:00-21:00 59,- euro, Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10%. Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku !!



Ešte voľné miesta
8.
sobota
Kurz pre ortodoxných mäsožravcov
Zjemníme si filet steak, jahňacinu, entrecote, roast beef atď. Príprava rôznych druhov mias a skvelé omáčky k nim. Najznámejšie omáčky svetových kuchýň a ešte aj také, aké ste vôbec nevarili.
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
11.
utorok
Japonská kuchyňa a sushi
Všetko, čo by ste mali o Sushi vedieť. Pripravíme si pod vedením Sushimajstra skvelé sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka Miso.
Alexander ÍLLEŠ - sushimajster, WABI SABI
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
12.
streda
Najrafinovanejšie jedlá z hovädzieho mäsa krok za krokom
Najrafinovanejšie jedlá  z hovädzieho mäsa  si pripravíte spoločne s Igorom Čehym - známym slovenským šéfkuchárom a dvojnásobným držiteľom ocenenia Gurmán AWARD - kuchár roka 2007,2014 . Všakovaké triky a "tajné rady " sa dozviete v našej škole varenia iba od tých najlepších .       17:00-21:00
cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
20.
štvrtok
Obývačka s Igorom Čehym

Igor Čehy nás pozýva do svojej obývačky, za ktorú už považuje práve priestory našej Školy varenia. Zažijeme príjemný večer v spoločnosti jedného z najlepších šéfkuchárov Slovenska / Gurmán AWARD- kuchár roka 2007 a 2014 /, ktorý pre nás pripraví viac chodové menu a bude našim hostiteľom raz štvrťročne. Každé bude venované inej téme a budeme mať možnosť si spolu s Igorom niektoré jedlá aj sami dokončiť či naservírovať. V nádherných priestoroch Školy varenia a v príjemnej atmosfére tak bude určite veľa priestoru na zaujímavé rozhovory a vaše otázky. 
Na večeru si môžte uplatniť aj darčekový poukaz na poldenný kurz varenia a k nemu dostanete ešte fľašku kvalitného Jurského vínka. 
Začíname o 19:00, 49 € MENU/s vínom 59 €. (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 5€.)  Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.



Ešte voľné miesta
21.
piatok
Klasické domáce zákusky, ale trochu inak
Pripravíme si a spoločne upečieme klasické zákusky ako ich poznáme zo známich kaviarní. Veterník, laskonka šamrole či punčový rez, všetci ich milujeme, ale skoro nikto ich už nevie robiť podla správnych receptúr! Ale naša nová cukrárk Andrea Bučeková vás to naučí. Pečenie je jej vášeň a učila sa od tých najlepších. Pracovala s Jaroslavom Žídekom v Camouflage a teraz v Albrechte, absolvovala Thuries academy.
17:00 - 21:00, cena 59,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
22.
sobota
Talianska kuchyňa II.
Najznámejšie talianske recepty varíme z Marcelovej kuchárskej knihy.
Marcel Ihnačák - známy slovenský šéfkuchár
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !
10:00 – 17:00, cena 115,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
25.
utorok
Burgermánia

Na kurze sa naučíme piecť domácu burger žemľu, povieme si, aké mäso je vhodné na mletie do burgeru a aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si vhodné studené omáčky k burgerom,  domáce hranolky a ukážeme si vhodné kombinácie zeleniny do burgerov. 
Recepty Vás naučí – Tomáš Sika, chef Medusa Group, patriaci do slovenskej špičky a tiež známy aj z TV obrazovky z programu Vojna kuchárov. cena 69,- € od 17:00-21:00
 (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.



Ešte voľné miesta
27.
štvrtok
Minútky a rýchla moderná zdravá kuchyňa
V podaní Branislava Križana. Čo dokážete vykúzliť za okamih a naservírovať skvostné menu z dostupných surovín.
Branislav Križan – absolvent Thuries Academy, kapitán Slovenského národného tímu šéfkuchárov Hotel Matyšák Bratislava
17:00-21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
29.
sobota
Teriny & CO
Kto by ich nemal rád. Teriny, peny, parfait a rôzne paštéty, po ktorých sa nám vždy zbiehajú slinky keď ich ochutnávame v tých najlepších reštauráciách. Ale urobiť si svoju vlastnú - to by bola bomba! Na našom novom kurze sa to naučíme pod vedením našich skvelých kuchárov za jeden večer. Použijeme ryby, krevety, divinu, hydinu a tiež populárnu jahňacinu.
Zoltán Baláž - šéfkuchár reštaurácie Cubes, Hotel Aston.  69,- euro
10:00-14:00, (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta
29.
sobota
Thajská kuchyňa III
Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkov Parichart. Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichard Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystrianska - thajská majiteľka obchodíku Asia food
16:00-20:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Ešte voľné miesta