Prečo práve my

Prečo si mám vybrať práve vašu Školu varenia?

Ponúkame dve základné prednosti. Prvou je, že kurzy varenia u nás vedú tí najlepší kuchári z celého Slovenska. Druhou je atmosféra nádherného priestoru starého, 300-ročného vinárskeho domu aj s pivnicou. Tieto priestory vám poskytnú absolútne súkromie a možnosť naplno si užiť svoj kurz varenia. Škola varenia vo Svätom Jure bola prvou školou varenia na Slovensku a svojou úrovňou kvality si od svojho vzniku v roku 2007 získala uznanie od viac ako 14 500 absolventov. Pred štyrmi rokmi sme vydali, ako prvá Škola varenia, svoju vlastnú knihu s názvom Dezerty. A pretože referencie hovoria za všetko – dajte na odporúčania tých, čo u nás už boli.

Skutočne u vás vedú kurzy tí najlepší šéfkuchári alebo je to iba marketingový ťah?

Verte nám, že mená ako Igor Čehy, kuchár roka 2007 a 2014 na Slovensku, Martin Korbelič − 2 vidličky, Marcel Ihnačák, známy šéfkuchár z televízie, vydávajúci kuchárske knihy, Jaroslav Hladík − 1 vidlička, Marián Harciník − 1 vidlička, Branislav Križan – kapitán Slovenského národného tímu kuchárov a cukrárov, Jozefína Zaukolcová, šéfcukrárka národného tímu a školiteľka čokolády, sú skutočnými odborníkmi a tými najpovolanejšími, ktorí by nás ostatných mali zasväcovať do tajov kuchárskeho remesla. Cudzokrajné kuchyne zas vedú ľudia práve z týchto krajín: marockú Maročan, indickú Ind, thajskú Thajčanka, japonskú Japonka a českú, samozrejme, český šéfkuchár.

Môžu sa na kurzy hlásiť aj úplní začiatočníci?

Určite áno. Kde inde ako v škole varenia sa máte možnosť naučiť aj úplné základy. Netreba sa ničoho báť, na všetky vaše otázky dostanete odpovede a praktickú ukážku. A tí zdatnejší spolužiaci vás povzbudia a svojím entuziazmom vtiahnu do tajov kuchárstva.

Robíte aj firemné akcie, teambuildingy, workshopy či párty na objednávku?

Áno, dá sa dohodnúť vám vyhovujúci termín, tiež druh kuchyne, ktorú chcete absolvovať, aj váš vysnívaný šéfkuchár, samozrejme, podľa jeho pracovných možností. Vždy to je u nás o varení, ale, nebojte sa, bude to hlavne zábava a šéfkuchár spoločne s vami pripraví zaujímavé menu s jednoduchou prípravou, a to tak, aby ste si tento večer užili a zabavili sa. Možné sú aj doplnkové aktivity ušité na mieru vašej firme na utuženie kolektívu. V základnej cene je všetko a nič nemusíte dodatočne platiť ako v iných školách (nealko, káva, kvalitné vínko, vytlačené recepty aj s opisom od šéfkuchára a jeho tipy). Priestor pojme až do 80 osôb podľa druhu akcie. Máme za sebou úspešných viac ako 400 firemných akcií !

Vaše kurzy prebiehajú iba vo Svätom Jure?

Áno, naša Škola varenia má nádherné priestory vo Svätom Jure iba 3 kilometre od Bratislavy. Dostupnosť do centra Bratislavy je pätnásť minút autom. V prípade odvozu môžete využiť taxi. Pre firmy vieme zabezpečiť výhodnú mikrobusovú dopravu za dobrú cenu od 8 do 45 osôb, s možnosťou ubytovania. Takže kurzy u nás si môžu objednať záujemcovia z celého Slovenska. Priestor má tri prepojené miestnosti, kuchyňu, jedáleň a obchodík, taktiež vínnu pivnicu.

Prečo sú vaše kurzy najdrahšie spomedzi všetkých škôl varenia?

Naše kurzy trvajú 4,5 až 7,5 hodiny (celodenný). Ceny za naše kurzy sme stanovili na základe skutočnej hodnoty, ktorá zodpovedá hlavne kvalite vyučujúcich, ich renomé a znalostiam, našej kvalifikácii, potom kvalite a atraktivite priestoru a v neposlednom rade aj tomu, akú službu dostanete. V našich kurzoch totiž máte okrem výborne vybavenej kuchyne (sous vide, vakuovačky, konvektomat, špeciálne náradia a profesionálne nože, kvalitné značky náradia) aj vytlačené zošity s receptami, zástery, nealko nápoje, kávu či víno už v cene. Nie je to ako inde, kde vás „niekto“ naučí „nejaké“ skoro vymyslené internetové recepty za relatívne málo peňazí. Buďte nároční a my sa vynasnažíme vám splniť všetky vaše priania. Porovnateľný štvorhodinový kurz v Rakúsku so šéfkuchárom roka stojí 105 eur, v Česku v Prakule 90 eur, s pánmi Pohlreichom či Ridim 175 eur. Presne takých kvalitných šéfkuchárov vám ponúka aj naša Škola varenia.

Ako dlho trvá kurz a čo si treba priniesť?

Kurzy cez týždeň trvajú 4,5 hodiny, pretože si všetky recepty pripravujete od začiatku až do konca sami pod vedením šéfkuchára. Kurzy sobotné – celodenné trvajú 7,5 hodiny. Nosiť si nemusíte nič – iba dobrú náladu. Všetko ostatné dostanete. Kto si chce urobiť aj pár kvalitných fotografií svojej práce, nech si prinesie fotoaparát.