Nové kurzy v ponuke




Druhy kurzov
Ikonické recepty Škandinávie  

Chutná a jednoduchá, taká je škandinávska kuchyňa, ktorá využíva rôzne zaujímavé spôsoby úpravy  a zachovania potravín, pretože severská zima je mrazivá a trvá veľmi dlho. Ryby a zeleninu si pripravíme podľa tradičných receptov a spôsobov s našim hviezdnym šéfkuchárom Martinom Novákom, oceneným Zlatou vidličkou, ktorý škandinávsku kuchyňu zbožňuje a rád sa ňou inšpiruje aj vo svojom varení. Typické škandinávske  suroviny doplníme slovenskými a pripravíme si skutočné  lahôdky, ktoré preslávili sever Európy. Fermentácia, čo to je a ktorá zelenina je najvhodnejšia na fermentáciu? Čo je Smorebrod a ako sa pripravuje Gravlax? Všetko vás naučíme. A ako darček si naloženú zeleninu v pekných pohároch vezmete domov.

čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ázijská kuchyňa I s Michalom Konrádom  
Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa.
Kurzom vás bude sprevádzať MICHAL KONRÁD, ktorý je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu.

Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku, je držiteľom 3 Zlatých vidličiek a dlhé roky pôsobil ako šéfkuchár v ikonickej 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom


čas 17:00 – 21:00, cena 119 eur


Ázijská kuchyňa II s Michalom Konrádom  
 

Voľné pokračovanie skvelého kurzu so šéfkuchárom Michalom Konrádom. Exotické chute Ázie v úplne nových receptoch. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Už tradične na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena: 121 € s DPH


BURGERMÁNIA  

Naučíme sa, nielen aké mäso je vhodné na mletie do burgrov, ale aj aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si recepty z viacerých druhov mias, pretože burger nemusí byť len z hovädzieho.
Úžasnú chuť vášmu burgru totiž dodá aj výborná omáčka, ktorá ho vyzdvihne o ďalší stupeň vyššie. Nesmú chýbať ani domáce hranolky a ukážeme si aj vhodné kombinácie zeleniny do burgrov. A samozrejme si vlastnoručne upečieme burgrové žemle! 
Majstrovstvo prípravy burgrov vám predvedie MICHAL ŠKOREC, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na úvod vás osobne
welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 

čas kurz: 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Dary mora na tanieri - FIREMNÁ AKCIA  Základy máte za sebou a chcete sa ukázať pred priateľmi aj niečím zaujímavejším? Ryby a morské živočíchy si pripravíme presne tak ako sa správne má. Pridáme k tomu zopár esencií stredomorských korenín a pár receptov na ľahký šalát. Ako parádnu bodku na záver si pripravíme lahodný dezert.
Michal Škorec  známy šéfkuchár. 
17:00-21:00, cena 69,- €

DECEMBER 2024 - iba firemné a súkromné akcie  
Milí gurmáni,

je nám veľmi ľúto, ale celý december máme vyhradený na firemné a súkromné vianočné teambuildingy.
Radi sa s Vami opäť stretneme v novom roku.

Ďakujeme za pochopenie.

Radoslav Nackin
riaditeľ Školy varenia

Divina  
 

Kurz je veľmi zaujímavý nielen pre poľovníkov, ale aj pre všetkých milovníkov mäsa, pretože ako všetci dobre vieme, najkvalitnejšie mäso je z voľne žijúcich divých zvierat. Môžete sa tešiť na veľmi chutné a moderné recepty z diviny. Keďže tento kurz robíme iba 2x do roka, dlho neváhajte - je naň vždy poradovník.

Počas kurzu si predegustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

Kurzom Vás bude prevádzať jeden z TOP šéfkuchárov Slovenska , držiteľ ocenenia Zlatá vidlička, MARIÁN HARCINÍK. 

čas kurzu: 10:00 - 17:00, cena: 153 € s DPH



Domáca pizza z Neaopola a cestoviny  


Jeden z našich najžiadanejších kurzov je opäť tu! V novom šate, s novými receptami a hlavne s novým talianskym šéfkuchárom. 
MASSIMO ATTANASIO je sympatický Talian, rodák z Neapola. Od roku 2015 žije v Bratislave, kde najskôr prevádzkoval úspešnú reštauráciu La Lanterna. Špičkovú kvalitu a vysokú úroveň gastronómie už niekoľko rokov prezentuje v River Parku vo svojej ďalšej reštaurácii Massimo Ristorante. Hostil v nej aj také celebrity ako je Catherine-Zeta Jones a Michael Douglas, či Sting.

Na kurze vás Massimo naučí recept na pravú neapolskú pizzu v 3 prevedeniach, ako aj 2 recepty na skvelé cestoviny.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Popri príprave cesta a varení cestovín si prechutnáme vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.

Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur


 


Domáce talianske cestoviny a pizza  

Sme nesmierne radi, že sme uprosili nášho talianskeho šéfkuchára, EMANUELA FORTINIHO, aby si pre našich gurmánov našiel čas. Takže po dlhej pauze opäť zaraďujeme tento obľúbený kurz do našej ponuky. 
Pod odborným dohľadom sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. Pripravíte si ju v troch rôznych obmenách.  

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

mimoriadny čas kurzu: SOBOTA 10:00 - 14:00, cena: 89 eur


DOMÁCI syr, chlieb a bezlepkové pečivo  

V čase "májovej bryndze" opäť zaraďujeme do našej ponuky veľmi zaujímavý kurz nielen pre  nadšencov domácej výroby syrov a chrumkavého chlebíka, ale aj pre všetkých tých, ktorí majú intoleranciu na lepok a chcú mať prehľad, čo ich jedlo naozaj obsahuje a prípadne tak aj ušetriť na drahých potravinách zo supermarketov. 

Kurz pre vás pripravila ANDREA BUČEKOVÁ (poznáte ju z našich cukrárskych kurzov) a pod jej dohľadom sa naučíte ako si pripraviť rôzne druhy chlebového cesta a ako správne upiecť chrumkavý domáci chlebík či bezlepkové pečivo. 
Ďalej sa spoločne naučíte ako si doma vyrobiť syrovú hrudku, bryndzu aj tvaroh. 

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom

 
čas 17:00 – 21:00, cena 79 eur


FANTASTICKÉ GRILOVANIE II  

Voľné pokračovanie nášho populárneho letného kurzu pre fanúšikov grilovania. Nové, nápadité recepty, ktorými si pripravíte famózny letný raut pre priateľov.  Aj tento kurz bude o mäse, zelenine a omáčkach. Dozviete sa ako vybrať správny gril, vhodné mäsá na grilovanie, ako ich upraviť a nakoniec aj chutne ugrilovať. Kurz, pre skúsených aj menej skúsených grilmajstrov, je pod vedením nášho obľúbeného šéfkuchára Tomáša Zapletala. 
Náročnejšie recepty pre fajnšmekrov grilovania si spríjemníte 3 vínkami od vinárov z Malých Karpát.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 10:00 - 17:00, cena 139 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Francúzska kuchyňa – špeciál  

Ikonické recepty s Jozefom Masarovičom.
Francúzsko je kolískou kulinárskej kultúry a my sme si v našej Škole varenia už prešli svetoznáme recepty z oblasti Provence či Burgundska. V tomto špeciálnom kurze sme pre vás vybrali ikonické recepty, ktoré nesmú chýbať v repertoári správneho gurmána. Jozef Masarovič, šéfkuchár reštaurácie UFO a Kuchár roka 2020, vás naučí ako si pripraviť tieto francúzske klasiky.
K jedlám si prechutnáme 2 známe francúzske vína z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas: 17:00 - 21:00, CENA: 95 €, pre členov Gurmán klubu 10% zľava


Grilovanie od základov  

Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Naučíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie či plyn alebo uhlie. Dozviete sa tiež aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu aj prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku.
Kurzom vás prevedie odborník a náš obľúbený šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Popri grilovaní na dvore si budeme prechutnávať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Grilujeme ryby  Základy máte za sebou a chcete sa ukázať pred priateľmi aj niečím zaujímavejším? Ryby a morské živočíchy si ogrilujeme presne tak ako sa správne má. Pridáme k tomu zopár esencií stredomorských korenín a pár receptov na ľahký šalát. Ako parádnu bodku na záver každej správnej grilovačky si pripravíme lahodný dezert.
Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár. 

GURMÁNSKE PRÁZDNINY  Milí gurmáni, 

radi by sme Vám oznámili, že celý august bude Škola varenia zatvorená, aby sme pre Vás vo svete načerpali nové gurmánske inšpirácie :)
Nové kurzy varenia zverejníme v druhej polovici augusta.
Všetky novinky nájdete tiež na našom facebooku a instagrame.

Budeme sa na vás tešiť opäť v septembri.

Užite si krásne leto a hlavne, nech ste všetci zdraví!

Za celý gurmánsky tím

Radoslav Nackin 
riaditeľ Školy varenia

INFO - termín zverejnenia nových kurzov  

Milí gurmáni,

vo ŠTVRTOK 28.11.2024 zránka zverejníme kurzy varenia
na JANUÁR a začiatok FEBRUÁRA 2025.


V týchto jesenných dňoch Vám želáme veľa zdravia a tešíme sa na Vás :)

riaditeľ Školy varenia
Radoslav Nackin


Japonská kuchyňa  základy Sushi, sashimi, maki, polievky miso... Naučíme sa pod vedením pani Yoshimi USUI (známej prezentátorke kuchárskych kurzov a šou v Japonsku) ako pripraviť skvelé originálne domáce japonské menu tak, ako sa robí v Japonsku. Súčasťou kurzu je aj Originálny Japonský Čajový obrad. Tento výnimočný kurz s pani Usui sa koná iba raz v roku!

Japonská kuchyňa a sushi  
Všetko, čo by ste mali o základoch japonskej kuchyne vedieť, si pripravíme pod vedením sushi majstra ALEXANDRA ILLÉŠA. Naučíme sa profesionálne sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka miso. 

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

A popri varení budeme pekne po slovensky degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Japonská kuchyňa II  

Voľné pokračovanie kurzu  japonskej kuchyne so skvelým 
sushi majstrom - ALEXANDROM ILLÉŠOM. Tentokrát nás naučí jedno kompletné japonské menu, ktoré Japonci veľmi obľubujú a v reštauráciách po celej krajine servírujú. Volajú ho BentoBox. Čo to konkrétne je, ako sa servíruje a aké jedlá sa do neho pripravujú, sa dozviete na tomto našom kurze. 

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Počas varenia budeme ale pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra.
A na kurze vás osobne
welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu 17:00 - 21:00, cena 89 €


Kačacie a husacie hody  

Tradičné domáce recepty zo západného Slovenska z obce Slovenský Grob, ktorá je známa svojimi Husacími hodami. Naučíte sa pripravovať nielen husacinu a kačacinu, ale aj tradičné lokše a povestnú červenú kapustu na sladko. Lokše sa tu podávajú aj na sladko ako dezert. Všetko to budeme zapíjať svätojurskými vínkami - ako ináč!

Na našich kurzoch už tradične degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 

 

 



Klasické domáce zákusky, ale trochu inak  Pripravíme si a spoločne upečieme klasické zákusky ako ich poznáme zo známich kaviarní. Veterník, laskonka šamrole či punčový rez, všetci ich milujeme, ale skoro nikto ich už nevie robiť podla správnych receptúr! Ale naša nová cukrárk Andrea Bučeková vás to naučí. Pečenie je jej vášeň a učila sa od tých najlepších. Pracovala s Jaroslavom Žídekom v Camouflage a teraz v Albrechte, absolvovala Thuries academy.

Kráľovstvo rezňov  
 
 
Máme pre vás úplne nový kurz pre fanúšikov mäsa, pre tradicionalistov, ktorí milujú rezne na všakovaké spôsoby a k tomu si neodpustia tradičný zemiakový šalát. Spoločne sa naučíme až tri druhy tohto klasického šalátu a samozrejme hlavnú úlohu bude hrať spomínaný rezeň. Pochopiteľne, Viedeňský je klasika, ale čo tak naučiť sa Jägerschnitzel so šampiňónovou omáčkou, či japonský mletý rezeň Menchi-katsu.
Obľúbený šéfkuchár IVAN ČURGALI, ktorého poznáte z kurzov steaky vás prevedie kráľovstvom rezňov.

Už tradične budeme degustovať 3 vínka z Malokarpatskej vinnej oblasti alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Kurz pre ortodoxných mäsožravcov  

Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si pripravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 
Kurzom vás bude sprevádzať šéfkuchár MARIÁN HARCINÍK, ktorý pripravoval catering aj pre pápeža Jána Pavla II.
Počas varenia budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 10:00 - 17:00, cena 149 eur


Kurz s Michelinskou hviezdou  

Tento jedinečný kurz organizujeme iba 1x do roka a vaším šéfkuchárom bude Damien Thuries - francúzsky šéfkuchár ocenený 1 michelinskou hviezdou. Naučí vás niektoré z receptov, ktoré si v jeho reštaurácii vychutnávali gurmáni z celého sveta. Popri varení ochutnáme aj francúzske vína, champagne a užijeme si veľa zábavy a dobrej nálady. Kurz je simultánne tlmočený do slovenčiny. Spomienkou na tento úžasný večer vám bude zošit s receptami podpísaný samotným Damienom Thuriesom.

17:00 – 21:00, cena 99 EUR, počet miest

Legendárne makrónky  

Príďte si vychutnať chute a vône parížskej kaviarničky minulého storočia.
Tento kurz je určený pre delikatesných maškrtníkov špecializovaných na makrónky. Makrónky pôvodne vykreoval známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. 
Naša šéfcukrárka ANDREA BUČEKOVÁ vás naučí, ako si makrónky môžete pripraviť aj vy vo svojej kuchyni.
Ukáže vám všetky fígle ako si správne pripraviť základný korpus tak, aby sa neroztiekol, ako ho zaujímavo ochutiť a zdravo prifarbiť.
Rovnako sa naučíte namiešať viacero lahodných krémov.
A na záver si s kvalitnou kávičkou spoločne vychutnáte všetky pestrofarebné makrónky, ktoré ste si napiekli :)
 
čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena 79 eur


Letná španielska kuchyňa a tapas  
Voľné pokračovanie úspešného kurzu s novými receptami z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám pripraví TOMÁŠ ZAPLETAL, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé, Tapas bar v OC Retro a aktuálne pôsobí v TOWERS - Steak&Salat.
V tomto kurze sa zameriame viac na špeciality jednotlivých regiónov.
(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Popri varení si predegustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur


LUXUSNÉ STEAKY  

Luxusné steaky sú voľným pokračovaním veľmi úspešnej série našich kurzov o príprave steakov. Tentokrát si pripravíme steaky, ktoré bežne nejedávte, nemajú ich ani v obchodoch a ani ich vo väčšine reštaurácií neponúkajú. Venujeme im preto v našej Škole varenia samostatný kurz a veríme, že sa vám bude páčiť. Steaky doladíme výbornými omáčkami a zaujímavými prílohami. Samozrejme k mäskám budeme servívrovať vínka. Na tomto špeciálnom kurze si VY sami vyskladáte vínnu kartu z celého sveta, tak ako ich ponúkame v našej vinotéke. 
Svetom luxusných steakov vás prevedie šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL

čas 17:00 – 21:00, cena 119 eur


Minútky - všetko do 15 minút!  
Náš nový kurz od známeho šéfkuchára Zola Baláža na štýl Jammieho Olivera, len oveľa "zdravšia a jedlejšia" verzia. Recepty, ktoré si tento večer pripravíme ako minútky určite so Zolovou pomocou zvládnete do štvrť hodinky vytvoriť aj vy doma. Navyše budeme používať samé výživné a veľmi zaujímavé suroviny nielen z Európy ale aj z Ázie. Zkrátka parádny fusion týchto dvoch svetov a chutí. Príďte a posúďte sami aké delikatesy je možné vykúzliť do 15 minút. 

17:00 - 21:00, 69 eur, pre členov Gurmán klubu 10% zľava




MINÚTKY z hovädzieho mäsa  

Mäsové minútky v zaujímavých chuťových kombináciách, z ktorých si pod vedením šéfkuchára Zoltána Baláža, rýchlo pripravíme vynikajúce jedlá. Recepty tohto kurzu vychádzajú z 3 základných surovín a ich príprava by nám nemala zabrať veľa času. Tento kurz je určený pre všetkých gurmánov, ktorí nemajú času nazvyš. 

17:00 – 21:00, 69 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)













Moderná vegetariánska kuchyňa I  
Túžite stravovať sa zdravšie a zmeniť váš životný štýl, ale neviete ako na to?  Náš šéfkuchár, Jaroslav Jára, sa téme zdravej výživy venuje už dlhé roky. Jeho recepty nie sú primárne zamerané len pre vegetariánov, ale ponúkajú vyváženú a plnohodnotnú stravu pre všetkých fit gurmánov. Pestrosť receptov, ktoré Jaro ponúka, je nielen bohatá na vitamíny, minerály a výživové prvky, ale je hlavne veľmi chutná! Naučte sa s Jarom variť aj bez mäsa a využiť rôzne "náhražky". 
Keďže zdravý pitný režim je alfou omegou každého gurmána, počas varenia si vychutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Moderná vegetariánska kuchyňa II  
 
Voľné pokračovanie kurzu, tentokrát so zameraním na alergény a ľudí s intoleranciami.  Chcete sa stravovať zdravšie a zmeniť váš životný štýl, ale neviete ako na to?  Náš šéfkuchár Jaroslav Jára sa téme zdravej výživy venuje už dlhé roky. Jeho recepty nie sú primárne zamerané len pre vegetariánov, ale ponúkajú vyváženú a plnohodnotnú stravu pre všetkých konzumentov. Pestrosť receptov, ktoré Jaro ponúka, je nielen bohatá na vitamíny, minerály a výživové prvky, ale je hlavne veľmi chutná. Netreba sa teda báť variť bez mäsa ako aj používať rôzne náhrady. Ako na to vás naučí šéfkuchár Jaroslav Jara.

17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Najslávnejšie parížske Bistrot - recepty od A po Z  
Už aj Bistrá vo svete dostávajú michelinské hviezdy. Prvým bolo Bistro Chateaubriand v Paríži a my si takéto jednoduché, ale kvalitné recepty z parížskych bistier pripravíme spoločne so šéfkuchárom Školy varenia. Všakovaké triky a tajné rady sa dozviete v našej Škole varenia iba od tých najlepších, dokonca aj to ako typický parížsky Bistrot vlastne vznikol.
Už tradične budeme degustovať 4 vínka z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Nápadité minútky Romana Borovského  

Týmto zaujímavým kurzom vás bude sprevádzať ROMAN BOROVSKÝ, šéfkuchár, ktorý pochodil svet od Faerských ostrovov, Bruselu až po Kodaň. Kreuje modernú slovenskú kuchyňu, idálne z produktov od miestnych farmárov a pestovateľov. Svoje skúsenosti a nápady pretavil taktiež do nášho kurzu a ako môžete podľa jeho menu vidieť, pripravil si pre vas veľmi zaujímavý kurz plný nápaditých minútiek zo surovín naprieč našich lesov, lúk a riek.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Počas varenia si už tradične prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena: 92 € s DPPH 


Neobyčajná vianočná večera  

Vianočné menu bez mäsa je určené nielen pre tých, ktorí sú vegetariáni, ale aj pre tých, ktorí majú intoleranciu na lepok a laktózu.  Aj počas vianočných sviatkov sa môžeme stravovať zdravo. Náš šéfkuchár Jaro Jára pre vás pripravil toto skvelé vianočné menu. Jaroslav Jára sa téme zdravej výživy venuje už dlhé roky. Jeho recepty nie sú primárne zamerané len pre vegetariánov, ale ponúkajú vyváženú a plnohodnotnú stravu pre všetkých konzumentov. Pestrosť receptov, ktoré Jaro ponúka, je nielen bohatá na vitamíny, minerály a výživové prvky, ale je hlavne veľmi chutná. Netreba sa teda báť variť bez mäsa ako aj používať rôzne náhražky. Ako na to vás naučí šéfkuchár Jaroslav Jara.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Nezvyčajný svet chutí  

Tento kurz by sme kľudne mohli nazvať aj mágiou chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty. Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie MICHAL ŠKOREC, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni.
 
 
17:00 – 21:00,  cena: 89 eur 


Nezvyčajný svet chutí II  

Voľné pokračovanie kurzu plného mágie chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty.
Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie MICHAL ŠKOREC, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)
Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom
 
17:00 – 21:00,  cena: 89 eur 


OKTÓBER - zverejnenie ďalších kurzov  Milí gurmáni,

Termíny nasledujúcich októbrových kurzov zverejníme v PIATOK 30.8.2024.
 
Tešíme sa na Vašu účasť na našich jesenných kurzoch. 

Váš tím Školy varenia 


Orientálna indická kuchyňa  
Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Varenie si už tradične spríjemníme degustáciou 3 vín od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 92 € s DPH


Orientálna indická kuchyňa II  
Vstúpte s nami do orientálnej indickej kuchyne plnej vôní tamarindu, kari a koriandru.  Svoje kuchárske umenie Vám predstaví indický kuchár AKSHAY KUMAR DIXIT. Pod jeho vedením si ľahko pripravíte recepty z originálnych indických ingrediencií.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Už tradične na tomto kurze budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
 
čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Pečieme torty  

Spoločne s našou cukrárkou, Andreou Bučekovou, si upečieme chutné a zdravé torty. Pečenie je jej vášeň a cukrárskemu umeniu sa učila len od tých nejlepších. S Jaroslavom Žídekom pracovala v Camouflage a teraz jej výtvory môžete ochutnať v reštaurácii Albrecht. V minulosti, okrem iného, absolvovala prestížne odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinského šéfkuchára Damiena Thuriese z Francúzska.

17:00 – 21:00, 69 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)

Pralinky a dezerty z čokolády  

ČOKOLÁDA - AFRODIZIAKUM STARÝCH MAYOV

Do tajov podmanivej a jemnej chuti čokolády vás vtiahne expertka na slovo vzatá: JOZEFÍNA ZAUKOLCOVÁ, majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove a súčasne porotkyňa z populárnej cukrárskej show "Pečie celé Slovensko".
Na našom sobotňajšom kurze sa budeme venovať dávnemu afrodiziaku a povzbudzujúcemu prostriedku starých Mayov - voňavej a jemnej čokoláde. Dozviete sa ako správne temperovať čokoládu, ako pripravovať ganache a niektoré základné polevy. Vytvoríte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty. 
Kto by odolal tejto lákavej kombinácii? :)
 
čas 10:00 – 17:00, cena 139 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%


Prešporská kuchyňa - gurmánska história Bratislavy  

Prešporská kuchyňa je vlastne mixom maďarskej a rakúskej kuchyne s drobnými vplyvmi chorvátskej kuchyne. Samozrejme ale prevažujú recepty maďarskej, ako rôzne perkelty, paprikáše, či prívarky, ale aj pokrmy z rýb a zeleniny. Naopak z rakúskej kuchyne to sú skôr mäsité pokrmy a zákusky.
Už v roku 1870 napísal prešporský mešťan a kuchársky majster Ján Babilon 1. kuchársku knihu v slovenskom jazyku a vydal ju v Pešti. V r.1873 už vyšla v Prešporku „Biblia pre gazdinky“. V jednej i druhej knihe boli čarokrásne rady o tom, ako si zariadiť domácnosť i kuchyňu, ako múdro a zároveň lacno variť pre celú rodinu.
Z týchto dvoch kuchárskych kníh sme pre vás vybrali ikonické recepty Prešporka, ktoré si spolu vytvoríte pod taktovkou nášho TOP šéfkuchára, TOMÁŠA ZAPLETALA. 

Počas kurzu budeme prechutnávať vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Prešporská kuchyňa - špeciality cisárov  
Tradičná a chutná kuchyňa našich starých mám.
Spoločne so šéfkuchárom Jozefom Riskom si navaríme zopár skvelých tradičných receptov  v trošku modernejšom stýle. Tradičná “ Monarchálna “ kuchyňa bola prierezom maďarskej, rakúskej, chorvátskej, tirolskej a bavorskej kuchyne. Vrátime sa ku koreňom a naučíme sa  správne pripravovať klasiky, ako rybacia polievka, dozvieme sa aký je rozdiel medzi paprikášom a perkeltom,  a ako vznikol známy desert “  Kaiserschmarrn”.  

Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas: 17:00 - 21:00, cena: 75 €, členovia Gurmánskeho klubu majú 10% zľavu


Recepty Ajurvédskej kuchyne pre zdravý život  


Náš nový kurz je zameraný na fanúšikov jógy, AJURVÉDY a hlavne vyváženej zdravej stravy. Známa autorka projektu Ajurvéda Online - JANA GURNÍKOVÁ spojila sily s našim šéfkuchárom DAVIDOM JURÁSKOM - majiteľom eshopu Davídkovo koření a pripravili pre vás veľmi zaujímavý a pestrý kurz varenia. 

Jana vám počas prípravy jedál poskytne tiež svoje rady ako žiť vďaka poznaniu ajurvédy, jógy a aromaterapie zdravý, šťastný a plnohodnotný život. Pretože len zdravý a spokojný človek má dostatok energie na uskutočnenie všetkých svojich snov a ambícií. Táto všestranná mladá dáma je tiež úspešnou autorkou knihy "Ajurvéda pre moderné ženy".

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Neboli by sme to ale my, gurmáni, ak by sme k zdravej strave a užitočným  radám o zdravom stravovaní vyvážene nepopíjali aj dobré vínko ;) 
Nebojte sa, počas kurzu, kto si bude želať, bude môcť degustovať klasicky 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom

 
čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur
 


Recepty rakúsko-uhorskej kuchyne  
Tento pútavý kurz tradičných jedál z čias monarchie pre vás pripravil náš nový šéfkuchár: 
PATRIK ANDREJČÁK - Head Chef À la carte reštaurácie Hostinec Palatín v Kaštieli Pálffy. A práve tam je kuchyňa zameraná na tradičné jedlá z čias monarchie ako sú: Taffelspitz, zemiaky, špenát, špik a vývar, či kurací perkelt s tekvicovými haluškami, alebo tradičné lokše s netradičkou úpravou kačacej pečienky a ako dezert málo známe  Salzburské noky. O všetky tieto recepty sa s vami podelí náš nový šéfkuchár Patrik. 

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Počas kurzu budeme prechutnávať vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurz 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Sardínia - tajomstvá kuchyne dlhovekosti  
Predstavíme vám typické sardínske recepty a charakteristické jedlá z tohto krásneho ostrova, ktorý prináleží do Modrej zóny, teda miest na planéte, kde sa ľudia dožívajú úctyhodného veku v plnom zdraví a sile.
Porozprávame sa o autentickej kuchyni a význame výživy prispievajúcej k dlhovekosti Sardínčanov.
Tajomstvá ich kuchyne nám predstaví známa propagátorka a autorka množstva receptov pre zdravú a vyváženú stravu a 
veľká odborníčka práve na sardínsku kuchyňu - SILVIA HORECKÁ. Jej prednášky sú veľmi pútavé, akčné a plné zaujímavých príhod z jej života na Sardínii. Ingrediencie, ktoré budeme používať, sú dostupné aj  v obchodoch na Slovensku.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Talianska a Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.


čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur

Skvelé minútky zo zeleniny a rýb  
 

Zelenina je úžasná, a netreba ju považovať len za chutný šalát či malú prílohu. Na našom kurze sa naučíte, ako zeleninu upraviť a s čím ju vhodne kombinovať. Ako k jej rôznym tepelným úpravám vhodne párovať nielen mäso, ale aj ryby. Na záver si zo zeleniny pripravíme aj chutný dezert. Náš šéfkuchár Daniel Karas sa dlhé roky priúčal od špičkových európskych šéfkuchárov ako zeleninu čo najlepšie pripraviť a vyzdvihnúť jej úžasné chuťové a nutričné vlastnosti v kombináciách hlavne s rybami. A o tom všetkom bude náš nový kurz. Daniel Karas – reštaurácia La Vita.

17:00 - 21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 






Španielska kuchyňa s Tomášom Zapletalom  

Úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví TOMÁŠ ZAPLETAL, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Veď naučiť sa takú klasiku ako je gaspacho či paella Valenciana je snom každého milovníka španielskej kuchyne. 
 
čas 17:00 - 21:00, cena 89 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%


Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína  
 
Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára TOMÁŠA ZAPLETALA získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Steaky ako ich nepoznáme (II.)  


Na tomto kurze vám šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL rozšíri vaše kulinárske obzory o nové možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si, v netradičním prevedení, pripravíme chutný a šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nielen pripravíte, ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 92 eur

 



Stredomorská kuchyňa - FIREMNÁ AKCIA  

S našou partiou gurmánov si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Gurmáni sa môžu tešiť na kuchyňu plnú vôní, korenín a bylín Stredomoria. Spoločne so šéfkuchárom Tomášom Zapletalom sa krok po kroku naučíme ako sa má uvariť pravé talianske rizoto. Vyrobíme si lososový tartar, upečieme pražmu alebo si zmajstrujeme populárny steak Saltimbocca alla romana a na záver si pomaškrtíme na lahodnej panna cotte s ovocím.  

Čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena: 89 €




Stredomorská kuchyňa I  

Ako pripomienku na vašu letnú dovolenku si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria.
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár TOMÁŠ ZAPLETAL.

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom
  
čas 17:00 – 21:00, cena 89 eur


Stredomorská kuchyňa II  

Voľné pokračovanie obľúbeného kurzu stredomorskej kuchyne. Vybrali sme pre vás známe recepty od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovník. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, darov mora a vôňu korenia a bylín Stredomoria. 
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár MARIÁN HARCINÍK.

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom
 
17:00 - 21:00, cena 89 eur


Stredomorská kuchyňa III – vianočný špeciál - Jaro Jára  
Vedeli ste, že stredomorská kuchyňa patrí popri thajskej, japonskej a indickej medzi najzdravšie na svete? Vďaka každodennej konzumácii rýb je bohatá na omega tri mastné kyseliny a naopak obsahuje málo nasýtených mastných kyselín. Na južnom slnku dozrieva šťavnaté ovocie a zelenina plná vitamínov a potrebných minerálov. Svoje tradičné miesto na tanieri majú aj rôzne strukoviny a pestrá paleta delikatesných syrov. 
 
17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Svetové torty  

Spoločne s našou top cukrárkou, Andreou Bučekovou, si upečieme delikatesné svetoznáme torty. Pečenie je Andrejkina vášeň a cukrárskemu umeniu sa učila len od tých nejlepších. S Jaroslavom Žídekom pracovala v Camouflage a teraz jej výtvory môžete ochutnať v reštaurácii Albrecht. V minulosti, okrem iného, absolvovala prestížne odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinského šéfkuchára Damiena Thuriese z Francúzska.
 
čas: 17:00 – 21:00, cena: 75 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)


Tajuplná marocká kuchyňa  Maroko – krajina plná histórie a vzácnych korenín. Pod vedením Marockého šéfkuchára sa naučíme zopár fantastických receptov a z prvej ruky sa dozviete ako pripraviť špeciality tejto krajiny, ako používať rôzne koreniny, či ako variť v Tajine.

Talianska kuchyňa - ikonické recepty - I  
Náš taliansky šéfkuchár Emanuele Fortini pre náš celodenný kurz vybral najznámejšie talianske recepty z rôznych regiónov Talianska na základe surovín, ktoré sú pre tieto regióny typické. Spoločne zažijete chute Campanie, Sicílie, Toskánska, Ligúrie, Piemontu a Valle d´Aosta. Všetky jedlá si v dobrej pohode vychutnáte spolu s lahodnými talianskymi vínami.
A aby že nám celý deň ozaj dobre bolo,  predugustujeme si 3  talianske vínka podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 119 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Talianska kuchyňa - ikonické recepty Toskánska a Emilia-Romagna II  

Tak ako známe Giro d´Itália, aj my sa prejdeme regiónmi Talianska,  tentokrát nahliadneme pod pokrievku kuchárom v Toskánsku a regióne Emilia Romagna a naučíme sa variť  ich špeciality.
Náš taliansky šéfkuchár Emanuele Fortini vybral pre vás skutočne zaujímavé regionálne recepty s použitím typických a aj málo známych surovín. K nim si prechutnáme 3 známe talianske vína z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

10:00 - 17:00, cena 129 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

 


Talianska kuchyňa - ikonické recepty z Umbrie  

Náš taliansky šéfkuchár Emanuele Fortini si pre milovníkov talianskej kuchyne pripravil špeciálny poldenný kurz zameraný na jedlá z regiónu Umbria. Venovať sa budeme typickým regionálnym talianskym pokrmom a prechutnáme si k nim talianske vínka podľa výberu nášho someliéra. Viac o pripravovaných jedlách sa dozviete v Menu na pravo.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si naturalmente prosecco italiano :)
 
čas: 17:00 - 21:00, cena: 82 €, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Talianska kuchyňa - minútky s Emanuelom Fortinim  
Náš taliansky šéfkuchár Emanuele Fortini si pre milovníkov talianskej kuchyne pripravil špeciálny poldenný kurz zameraný na minútky, ktoré si zvládne pripraviť každý zaneprázdnený gurmán do 20 minút. Venovať sa budeme typickým regionálnym talianskym pokrmom a prechutnáme si k nim talianske vínka podľa výberu nášho someliéra. 
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si naturalmente prosecco italiano :)
 
čas: 17:00 - 21:00, cena: 75 €, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Talianska kuchyňa - špeciality regiónov  
Tak ako známe Giro d´Itália, aj my sa prejdeme regiónmi Talianska,  tentokrát nahliadneme pod pokrievku kuchárom v Ríme, Murgii, Ambruzze a na Sicílii a naučíme sa variť  ich špeciality. Šéfkuchár Dano Karas prejazdil celé Taliansko a vybral pre vás skutočne zaujímavé regionálne recepty s použitím typických a aj málo známych surovín. K nim si prechutnáme aj niektoré zo známých talianskych vín. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch vždy degustovať 4 vínka z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 



Talianska kuchyňa III. Celodenný kurz  so známym šéfkuchárom Marcelom Ihnačákom. Tento krát to budú recepty z jeho najnovšej kuchárskej knihy – Zelenina moja láska, venovanej receptom na tému zelenina, mäso a ich všakovaké kombinácie v talianskom štýle. Čo viac si priať ako chutné recepty, okorenené talianskym temperamentom, lahodnou súhrou všetkých ingrediencií a vždy dobre naladeným Marcelom Ihnačákom.
Marcel Ihnačák - známy slovenský šéfkuchár
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !


Talianska kuchyňa s Massimom  

Jeden z našich najžiadanejších kurzov je opäť tu! V novom šate, s novými receptami a hlavne s novým talianskym šéfkuchárom. 
MASSIMO ATTANASIO je sympatický Talian, rodák z Neapola. Od roku 2015 žije v Bratislave, kde najskôr prevádzkoval úspešnú reštauráciu La Lanterna. Špičkovú kvalitu a vysokú úroveň gastronómie už niekoľko rokov prezentuje v River Parku vo svojej ďalšej reštaurácii Massimo Ristorante. Hostil v nej aj také celebrity ako je Catherine-Zeta Jones a Michael Douglas, či Sting.
 
Na kurze vás Massimo naučí pravé talianske recepty.
 
Popri príprave chutných jedál si prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát a zo svetových vinárstiev, podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 92 € s DPH


Talianska kuchyňa – Poldenný Emilia Romagna - špeciál  
 
Ikonické recepty regiónu Emilia Romagna s Emanuelem Fortinim. Talianska kuchyňa je známa množstvom famóznych jedál bohatých na zeleninu, morské živočíchy a samozrejme preslávené cestoviny. Málokto vie, že táto oblasť je aj kolískou vzniku takých delikates ako je svetoznámy syr Parmigiano reggiano alebo Aceto Balsamico di Modena či parmská šunka. My si v tomto špeciálnom kurze ukážeme zopár ikonických receptov z oblasti Emilia Romagna, ako je preslávené ragú Bolognese, či kurča Pollo alla Cacciatora. 
K jedlám si prechutnáme 3 známe talianske vína z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas: 17:00 - 21:00, CENA: 79 €, pre členov Gurmán klubu 10% zľava


Tapas  Pripraviť skvelé jednohubky nie je až tak jednoduché. Tomáš Zapletal vám ukáže ako vyčarovať z bežných, ale typických surovín skvelé španielske Tapas pre vašu domácu oslavu. Ako jednoducho ohúriť svojich priateľov a pritom im pripraviť výbornú domácu párty s nádychom španielskej gastronómie. Tomáš Zapletal

Teriny & CO  Kto by ich nemal rád. Teriny, peny, parfait a rôzne paštéty, po ktorých sa nám vždy zbiehajú slinky keď ich ochutnávame v tých najlepších reštauráciách. Ale urobiť si svoju vlastnú - to by bola bomba! Na našom novom kurze sa to naučíme pod vedením našich skvelých kuchárov za jeden večer. Použijeme ryby, krevety, divinu, hydinu a tiež populárnu jahňacinu.
Zoltán Baláž - šéfkuchár reštaurácie Cubes, Hotel Aston. 17:00-21:00 69,- euro

Terra gustus - jesenný špeciál  
 
Terra Gustus znamená krajina chuti. Je radosťou z objavovania, prekvapením, výzvou a dobrodružstvom, ktoré treba zažiť.
Tento kurz vychádza z myšlienky, ktorú prezentuje náš šéfkuchár Jozef Riska a ktorá nás naučí pracovať so surovinami z lúk a záhrad a to čo nám ponúkajú lesy Malých Karpát na jeseň. Dozviete sa užitočné rady o lúčnych a jedlých kvetoch, lesných bylinách a hubách a jesenných plodoch. 
Kráčame s trendom svetovej gastronómie - veríme, že jesť a variť treba sezónne, a preto sa vraciame ku koreňom. Navaríme si dômyselné, veľmi chutné a zdravé jedlá zo surovín typických pre náš terroir.
Počas varenia si už tradične prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 - 21:00, cena 75 eur, zľava 10% pre členov Gurman klubu


Terra gustus - príbehy plodov z lesa, farmy, lúky a záhrady  
 
Terra Gustus znamená krajina chuti. Je radosťou z objavovania, prekvapením, výzvou a dobrodružstvom, ktoré treba zažiť.
Tento kurz vychádza z myšlienky, ktorú prezentuje náš šéfkuchár Jozef Riska a ktorá nás naučí pracovať so surovinami z lúk a záhrad a to čo nám ponúka les na jar a začiatkom leta. Dozviete sa užitočné rady o lúčnych a jedlých kvetoch, lesných bylinách a hubách a prvých jarných plodoch. 
Kráčame s trendom svetovej gastronómie - veríme, že jesť a variť treba sezónne, a preto sa vraciame ku koreňom. Navaríme si dômyselné, veľmi chutné a zdravé jedlá zo surovín typických pre náš terroir.
Počas varenia si už tradične prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 - 21:00, cena 75 eur, zľava 10% pre členov Gurman klubu


Thajská kuchyňa I.  


Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne vás naučí naša prominentná thajská šéfkuchárka PARICHART BYSTRIANSKY - Naam. 
Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle  a hlavne zdravé jedlo.

Parichart Bystriansky
je  thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou. 

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Tradične budeme počas varenia degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 17:00 - 21:00, cena: 92 € s DPH

 



Thajská kuchyňa II.  
 
S veľkou radosťou zverejňujeme ďalší kurz našej obľúbenej thajskej kuchárky PARICHART BYSTRIANSKY, ktorá vás prevedie všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Ukáže vám zopár fígľov ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystriansky je populárna thajská šéfkuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou.
Už sa stalo tradíciou, že na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas 17:00 - 21:00, cena 92 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava 

 



Thajská kuchyňa III  

Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkou PARICHART BYSTRIANSKY.
V tomto kurze sa naučíme okrem veľmi chutných receptov aj preslávené thajské Panang kari kuracie alebo s tofu a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart Bystriansky je populárna thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food a bistra s thajskou kuchyňou. 
(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas 17:00 - 21:00, cena 89 eur
 


Thajská kuchyňa IV  

Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkou Parichart.
V tomto kurze sa naučíme, okrem veľmi chutných receptov variť aj, Pad Kra Pao Moo Khai Dow - korenisté bravčové mäsko s jazmínovou ryžou. Tiež sa dozviete veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart Bystriansky je populárna thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food a bistra s thajskou kuchyňou. 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava
 


Thajská kuchyňa V  

Už sme na kurzoch thajskej kuchyne s našou známou šéfkuchárkou Parichart varili ikonické thajské polievky, špeciality s rezancami, krevetami aj rybami, ale medzi veľmi populárne a obľúbené thajské jedlá patria aj špeciality z bravčového mäsa. A práve v tomto kurze sa im budeme venovať, pretože aj bravčové mäso vedia Thajci upraviť tak, aby bolo veľmi chutné, šťavnaté a chrumkavé. Parichart nám osobne ukáže tajné fígle ako si spracovať a upraviť exotické thajské potraviny. 
Parichart Bystriansky je populárna thajská šéfkuchárka a majiteľka thajského bistra Naam a obchodíku s thajskými potravinami. 
Už sa stalo tradíciou, že na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Prosecco.

17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu 10% zľava


TOPKY na november!  Milí gurmáni,

v piatok 13.10. zverejníme ešte dva novembrové kurzy.

Môžte sa tak tešiť na kurzy našich prominentných šéfkuchárov
- Michala Konráda a Martina Korbeliča. 

Tradičná česká kuchyňa - NETRADIČNE a základy miešania zmesí korenia  

Špeciality tradičnej českej kuchyne všetci poznáme, veď sme na nich vyrastali a boli súčasťou spoločného jedálnička za Československa. Veď taký moravský vrabec s dusenou kapustou a karlovarskou knedlou je doteraz ikonické jedlo.  Upečieme si mäská na tri spôsoby, k nim si pripravíme rôzne dusené kapusty, ktoré spárujeme s knedľami.
Nevšednym doplnkom budú ZÁKLADY MIEŠANIA zmesí korenia. Celým kurzom nás prevedie DAVID JURÁSEK, kuchár a hlavne tvorca značky Davídkovo koření, ktorý si už dlhé roky mieša svoje vlastné zmesi korenia. Jeho obchod s korením - Davídkovo koření - je známe po celom Slovensku. David si pre vás pripravil e-book 33 klenotov tradičnej českej kuchyne, ktoré obdržíte po kurze. 
 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena 92 eur
 


Tradičné grobské husacie hody  
 
 
Husacie hody si pripravíme podľa tradičných rodinných receptov, ktoré si v Slovenskom Grobe odovzdávajú už 4 generácie v rodine Anny Jaycajovej, známej propagátorky husacích špecialít a vychýrenej kuchárky, uznávanej po celom svete. Svoju reštauráciu Pivnica u zlatej husi v Sl.Grobe povýšila na miesto, kde sa radi stretávajú nielen slovenskí gurmáni, ale aj významné osobnosti z celého sveta, aj vďaka tomu spolu s dcérou, Dankou Kisslingovou, reštauráciu prezentujú ako „Kráľovstvo husaciny". Obe dámy, ako Vaše lektorky, Vás naučia ako si   správne prichystať a upiecť hus, upiecť zemiakové lokše,  akú kapustu si k nej uvariť a na záver nebude chýbať ani typický dezert z Pivnice u zlatej husi.
Tento výnimočný kurz budeme organizovať iba v obmedzenom počte a preto neváhajte využiť jedinečnú možnosť naučiť sa tradičné recepty od tých najlepších husacinárok v Grobe.
Samozrejme k husacinke si vychutnáme aj 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 79 €, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Tradičné slovenské recepty I – chute regiónov Považie, Horehronie a Kysuce s Michalom Škorcom  
Najznámejšie recepty slovenskej kuchyne si pripravíme s našimi šéfkuchármi presne podľa tradičných receptov z rôznych regiónov Slovenska. Tento kurz nám pomôže spoznať rôznorodosť slovenskej kuchyne a odlišnosti  jednotlivých regiónov. Myslíte si, že ich viete uvariť správne? Tak sa o tom neváhajte presvedčiť v našej škole varenia. Vybrali sme pre vás to najlepšie z regiónov a veríme, že sa vám  budú páčiť. Dnes budeme variť tieto výborné recepty a k nim degustovať 3 vína od vinárov z Malých Karpát. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Varenie na pare  

Variť na pare je veľmi zdravé a v dnešnej dobe už aj veľmi dostupné. Každý výrobca spotrebičov už ponúka parné rúry a my sa spoločne naučíme ako na nich uvariť skvelé 4 recepty od predjedla až po dezert. Od našich šéfkuchárov sa dozviete aj potrebné rady a triky ako na to a aké suroviny je najlepšie použiť. 



Varíme deťom tak aby im chutilo  

Tento kurz je určený pre všetkých láskyplných rodičov, ktorí so svojimi deťmi neustále bojujú o každú zjedenú lyžičku jedla. ..veď to všetci dobre poznáme :)
Náš šéfkuchár, David Jurásek a sympatická lektorka "Varila myšička - Kamila Metzová, vás naučia, ako dochutiť jedlá tak, aby boli nielen zdravé, ale aj chutné a vaše deti vás prosili o duplu :)
Naučíte sa ako rýchlo navariť 3 druhy polievok, 4 rôzne omáčky a obľúbené cestovinky. Naviac vám ukážu ako používať a upravovať klasické cestoviny, ale aj atypické, bezlepkové, strukovinové či inak ochutené. Počas celého kurzu si budete všetky jedlá dochucovať bylinnými zmesami namiešanými zo spoločnosti Davídkovo koření a inšpirovať sa ich skúsenosťami a radami.

Ako darček navyše si pre vás David pripravil BALÍČEK 10 druhov jeho  špeciálne namiešaného korenia pre deti v hodnote 25 € a E-BOOK "Varíte deťom?" s desiatkami receptov a postupov.

čas kurzu: 17:00 - 21:00, cena 85 eur, zľava pre členov Gurmán klubu 10%



Vegetariánska kuchyňa II.  Výživná, chutná a zdravá !
Pokračovanie úspešného kurzu je na svete. Ujal sa ho Jaro Hladík , jeden z 8 vidličkových šéfkuchárov na Slovensku. Pripravil ho na základe vlastných skúseností a svojich chutí. Jaro je už dva roky vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaoslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku

Veľkonočné pečenie  

Márne hľadáte odvahu na prípravu vášho prvého veľkonočného barančeka? Vaše pokusy o chrumkavú pavlovku zlyhávajú na nesprávnom postupe? Tak príďte medzi nás, v príjemnej spoločnosti domácich cukrárok sa naučíte ako správne upiecť veľkonočného barančeka, tajné vychytávky na pavlovovu tortu a pripravíte si ďalšie dva moderné dezerty. Vašou mentorkou bude sympatická CUKRÁRKA ANDREA BUČEKOVÁ, ktorá vie vykúzliť delikatesné zákusky pre náročnú klientelu bratislavských top reštaurácií. Svoje cukrárske umenie premenila na vášeň. Pracovala s Jaroslavom Židekom v Camouflage a je absolventkou aj známej Thuriés academy pre profesionálnych kuchárov.

čas: 17:00 - 21:00, cena 79 eur, zľava pre členov Gurman Clubu -10%


Vianočná Čokoláda  Pripravili sme pre vás nádherný deň plný voňavej a jemnej čokolády - jedného z pokladov ľudstva. Urobíte si vlastné pralinky a čokoládové vianočné dezerty, dozviete sa ako správne temperovať čokoládu a ako pripravovať ganache, či základné polevy.
Jozefína Šebáková - Zaukoucová viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove.

Vianočné pečenie s Aďkou Bučekovou  

Už ste si u nás užili výborné kurzy Svetové torty, Legendárne makrónky či Klasické zákusky, no tentokrát sme si pre vás pripravili voňavý špeciál - Vianočné pečenie. S našou profesionálnou cukrárkou Aďou Bučekovou si upečieme dva tradičné a dva moderné vianočné dezerty.
Ukážeme vám nápady ako si oživiť ponuku vianočných lakociniek o ďalšie veľmi chutné recepty. Určite sa vám budú páčiť a prekvapíte nimi vašich priateľov, rodinu aj susedov.
Už tradične budeme počas kurzu degustvať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a naviac si pripravíme aj sviatočný vianočný punč! Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 - 21:00, cena 69 eur, 10% zľava pre členov Gurmán klubu
 



Základy moderných mousse dezertov od Asheri  

Ako upiecť Korunovačný dezert Bratislavy 2024
 
Náš nový kurz pečenia bude zameraný na špeciálne techniky a prípravu mousse dezertov známej cukrárky YANY ASHERSON - zakladateľky cukrárne Asheri, ktora sa stala víťazom prvého ročníka súťaže o Korunovačny dezert Bratislavy 2024.
Počas posledných piatich rokov Yana študovala cukrárstvo v rôznych cukrárskych školách. (Pastry school by Vera Nikandrova, Pastry Campus by Maria Selanina, škola cukrárskej teórie by Yulia Bakova, Modern Pastry Academy KICA, Pastry school by  Ludmila Bukina, pastry kurz by Garuharu, atd'.)
"Pečenie som milovala už od detstva. Po krátkom čase sa táto vášeň zmenila na malý biznis. Na Slovensko som doviezla dezert s názvom "Čokoládový zemiak" a "Oriešky s karamelovou plnkou".

Už tradične na tomto kurze budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
 
čas kurzu: 16:00 – 21:30, cena 82 € s DPH 

Začiatok kurzu je mimoriadne posunutý o hodinu skôr, aby stihli všetky dezerty riadne stuhnúť a mohli ste si ich patrične vychutnať :)


Zážitkové varenie s Martinom Korbeličom  
Exkluzívny kurz s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenku, Martinom Korbeličom. Martin si pre nás pripravil hviezdne recepty, ktoré svojimi kombináciami chutí vo vás zanechajú nezabudnuteľný zážitok a zároveň ohromia svojou rafinovanosťou. A pritom sú tak jednoduché, že pod Martinovým vedením si tieto recepty pripravia aj skutoční gurmáni začiatočníci, ktorí vareniu len začínajú prichádzať na chuť. K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér mix vín od malých vinárov zo Sv. Jura, doplnených o jedno svetoznáme vinárstvo. Ako na všetkých našich kurzoch, aj tentokrát vám náš šéfkuchár prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 
 
17:00 - 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%



Zážitkové varenie s Martinom Korbeličom II  

Zažite pokračovanie exkluzívneho kurzu s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovensku a víťazom prestížnej kuchárskej súťaže Bocuse d´Or Slovensko, MARTIN KORBELIČ. Martin tentokrát pre Vás pripravil špeciálne menu, ktoré vo Vás rozihrá a prebudí všetky chuťové zmysly. Ním pripravené jedlá sú vždy veľmi kreatívne s použitím tých najkvalitnejších surovín. Veríme, že bude pre Vás veľkým zážitkom navariť si ich spoločne s ním a prežiť príjemné a pohodové chvíle v spoločnosti ďalších gurmánov. 

(viac o kontkrétnych receptoch nájdete v priloženom MENU)

K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér viacero vín od malých vinárov zo Sv.Jura doplnených o svetové vinárstva.  Ako na všetkých svojich kurzoch, aj tentokrát Vám Martin prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 
 
17:00 - 21:00, cena 119 eur


Zdravé jedlá nielen pre vegetariánov  Vhodný aj pre ľudí s intoleranciou na  laktózu.
Dlho očakávaný obľúbený kurz je tu opäť. Ujal sa ho Jaro Hladík, jeden z 8 vidličkových šéfkuchárov na Slovensku. Pripravil ho na základe vlastných skúseností a svojich chutí. Jaro je už dva roky vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku

Zdravé jedlá nielen pre vegetariánov II  – voľné pokračovanie úspešného kurzu so skvelým Jaroslavom Hladíkom. Jaroslav je už rok vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku.