Otvárame nový ročník kurzov




Druhy kurzov
Škandinávska kuchyňa a základy fermentovania  
Chutná a jednoduchá, taká je škandinávska kuchyňa, ktorá využíva rôzne zaujímavé spôsoby úpravy  a zachovania potravín, pretože severská zima je mrazivá a trvá veľmi dlho. Ryby a zeleninu si pripravíme podľa tradičných receptov a spôsobov s našim šéfkuchárom Martinom Novákom, ktorý škandinávsku kuchyňu zbožňuje a rád sa ňou inšpiruje aj vo svojom varení. Typické škandinávske  suroviny doplníme slovenskými a pripravíme si skutočné  lahôdky, ktoré preslávili sever Európy. Fermentácia, čo to je a ktorá zelenina je najvhodnejšia na fermentáciu? Čo je Smorebrod a ako sa pripravuje Gravlax? Všetko vás naučíme. A ako darček si naloženú zeleninu v pekných pohároch vezmete domov.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ázijská kuchyňa s Michalom Konrádom  
Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Burgermánia  
Naučíme sa, nielen aké mäso je vhodné na mletie do burgrov, ale aj aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si recepty z viacerých druhov mäsa, pretože burger nemusí byť len z hovädzieho. Úžasnú chuť vášmu burgru totiž dodá výborná omáčka, ktorá ho vyzdvihne o ďalší stupeň vyššie. Nesmú chýbať ani domáce hranolky a ukážeme si aj vhodné kombinácie zeleniny do burgrov. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Čokoláda - afrodiziakum starých Mayov  
Na našom sobotňajšom kurze sa budeme venovať dávnemu afrodiziaku a povzbudzujúcemu prostriedku starých Mayov - voňavej a jemnej čokoláde. Dozviete sa ako správne temperovať čokoládu, ako pripravovať ganache a niektoré základné polevy. Vytvoríte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty. Do tajov podmanivej a jemnej chuti čokolády vás vtiahne expertka na slovo vzatá: Jozefína Šebáková – Zaukolcová, viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove. 
Kto by odolal tejto lákavej kombinácii? :)
 
10:00 – 17:00, 115 € zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%


Dary mora na tanieri - FIREMNÁ AKCIA  Základy máte za sebou a chcete sa ukázať pred priateľmi aj niečím zaujímavejším? Ryby a morské živočíchy si pripravíme presne tak ako sa správne má. Pridáme k tomu zopár esencií stredomorských korenín a pár receptov na ľahký šalát. Ako parádnu bodku na záver si pripravíme lahodný dezert.
Michal Škorec  známy šéfkuchár. 
17:00-21:00, cena 69,- €

Divina  

 

Kurz je veľmi zaujímavý nielen pre poľovníkov, ale aj pre všetkých milovníkov mäsa, pretože ako všetci dobre vieme, najkvalitnejšie mäso je z voľne žijúcich divých zvierat. Môžte sa tešiť na veľmi chutné a moderné recepty z diviny. Keďže tento kurz robíme iba 2x do roka, dlho neváhajte, je naň vždy poradovník .

10:00 - 17:00, cena 115 €, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)



Domáce talianske cestoviny a pizza  
Tento kurz sa ponesie v duchu typických talianskych jedál. Pod dohľadom šéfkuchára Daniela Karasa sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. My si ju pripravíme v troch rôznych obmenách.  
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Domáci chlieb a syry  Základné suroviny stravy našich starých otcov a aj my ich dnes radi konzumujeme. Dlho pripravovaný kurz prinášame ako novinku v ponuke našej školy varenia. S Andreou /poznáte ju z kurzov pečenia/ si tento krát upečieme chrumkavý domáci chlebík a k nemu si urobíme vlastný syr hrudku, bryndzu a tvaroh. Ako na to sa dozviete práve na tomto zaujímavom kurze.
Andrea Bučeková - reštaurácia Albrecht

Grilovanie - od základov  
Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Naučíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie či plyn alebo uhlie. Dozviete sa tiež aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu aj prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku. Kurzom vás prevedie odborník a známy šéfkuchár Tomáš Zapletal.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Grilujeme ryby  Základy máte za sebou a chcete sa ukázať pred priateľmi aj niečím zaujímavejším? Ryby a morské živočíchy si ogrilujeme presne tak ako sa správne má. Pridáme k tomu zopár esencií stredomorských korenín a pár receptov na ľahký šalát. Ako parádnu bodku na záver každej správnej grilovačky si pripravíme lahodný dezert.
Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár. 

Japonská kuchyňa  základy Sushi, sashimi, maki, polievky miso... Naučíme sa pod vedením pani Yoshimi USUI (známej prezentátorke kuchárskych kurzov a šou v Japonsku) ako pripraviť skvelé originálne domáce japonské menu tak, ako sa robí v Japonsku. Súčasťou kurzu je aj Originálny Japonský Čajový obrad. Tento výnimočný kurz s pani Usui sa koná iba raz v roku!

Japonská kuchyňa a sushi  
Všetko čo by ste mali o základoch japonskej kuchyne vedieť. Pripravíme si pod vedením Sushi majstra skvelé sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka Miso. Kurzom vás prevedie sushi majster Alexander ÍLLEŠ.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Japonská kuchyňa II  Voľné pokračovanie kurzu  japonskej kuchyne so skvelým sushi majstrom Alexandrom Illešom. Tento krát nás ale naučí jedno kompletné japonské menu , ktoré japonci veľmi obľubujú a aj v reštauráciách po celej krjine servírujú . Volajú ho BentoBox . Čo to konkrétne je , ako sa servíruje a aké jedlá sa do neho pripravujú sa dozviete na tomto našom NOVOM kurze . 

Kačacie a husacie hody  

Tradičné domáce recepty zo západného Slovenska z obce Slovenský Grob, ktorá je známa svojimi Husacími hodami. Naučíte sa pripravovať nielen husacinu a kačacinu, ale aj tradičné lokše a povestnú červenú kapustu na sladko. Lokše sa tu podávajú aj na sladko ako dezert. Všetko to budeme zapíjať svätojurskými vínkami - ako ináč!

Na našich kurzoch už tradične degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 

 

 



Klasické domáce zákusky, ale trochu inak  Pripravíme si a spoločne upečieme klasické zákusky ako ich poznáme zo známich kaviarní. Veterník, laskonka šamrole či punčový rez, všetci ich milujeme, ale skoro nikto ich už nevie robiť podla správnych receptúr! Ale naša nová cukrárk Andrea Bučeková vás to naučí. Pečenie je jej vášeň a učila sa od tých najlepších. Pracovala s Jaroslavom Žídekom v Camouflage a teraz v Albrechte, absolvovala Thuries academy.

Kurz pre ortodoxných mäsožravcov  
Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si prapravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
 


Kurz s Michelinskou hviezdou  

Tento jedinečný kurz organizujeme iba 1x do roka a vaším šéfkuchárom bude Damien Thuries - francúzsky šéfkuchár ocenený 1 michelinskou hviezdou. Naučí vás niektoré z receptov, ktoré si v jeho reštaurácii vychutnávali gurmáni z celého sveta. Popri varení ochutnáme aj francúzske vína, champagne a užijeme si veľa zábavy a dobrej nálady. Kurz je simultánne tlmočený do slovenčiny. Spomienkou na tento úžasný večer vám bude zošit s receptami podpísaný samotným Damienom Thuriesom.

17:00 – 21:00, cena 99 EUR, počet miest

Legendárne makrónky  
Príďte si vychutnať chute a vône parížskej kaviarničky minulého storočia. Tento kurz je určený pre delikatesných maškrtníkov špecializovaných na makrónky. Makrónky pôvodne vykreoval známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. Naša šéfcukrárka Aďka Bučková vás naučí, ako si makrónky môžte pripraviť aj vy vo svojej kuchyni. Ukáže vám všetky fígle ako si správne pripraviť základný korpus, ako ho zaujímavo ochutiť a zdravo prifarbiť. Rovnako sa naučíte namiešať viacero lahodných krémov. A na záver si s kvalitnou kávičkou spoločne vychutnáte všetky pestrofarebné makrónky, ktoré ste si napiekli.
 
cena 69 eur, 17:00 - 21:00, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Minútky - všetko do 15 minút!  
Náš nový kurz od známeho šéfkuchára Zola Baláža na štýl Jammieho Olivera, len oveľa "zdravšia a jedlejšia" verzia. Recepty, ktoré si tento večer pripravíme ako minútky určite so Zolovou pomocou zvládnete do štvrť hodinky vytvoriť aj vy doma. Navyše budeme používať samé výživné a veľmi zaujímavé suroviny nielen z Európy ale aj z Ázie. Zkrátka parádny fusion týchto dvoch svetov a chutí. Príďte a posúďte sami aké delikatesy je možné vykúzliť do 15 minút. 

17:00 - 21:00, 69 eur, pre členov Gurmán klubu 10% zľava




MINÚTKY z hovädzieho mäsa  

Mäsové minútky v zaujímavých chuťových kombináciách, z ktorých si pod vedením šéfkuchára Zoltána Baláža, rýchlo pripravíme vynikajúce jedlá. Recepty tohto kurzu vychádzajú z 3 základných surovín a ich príprava by nám nemala zabrať veľa času. Tento kurz je určený pre všetkých gurmánov, ktorí nemajú času nazvyš. 

17:00 – 21:00, 69 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)













Moderná vegetariánska kuchyňa I  
Chcete sa stravovať zdravšie a zmeniť váš životný štýl, ale neviete ako na to? Tento kurz je nielen pre vegetariánov.  Náš šéfkuchár, Jaroslav Jára, sa téme zdravej výživy venuje už dlhé roky. Jeho recepty nie sú primárne zamerané len pre vegetariánov, ale ponúkajú vyváženú a plnohodnotnú stravu pre všetkých konzumentov. Pestrosť receptov, ktoré Jaro ponúka, je nielen bohatá na vitamíny, minerály a výživové prvky, ale je hlavne veľmi chutná. Netreba sa teda báť variť bez mäsa ako aj používať rôzne náhražky. Ako na to vás naučí šéfkuchár Jaroslav Jara.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Moderná vegetariánska kuchyňa II  

Voľné pokračovanie kurzu, tentokrát so zameraním na alergény a ľudí s intoleranciami.  Chcete sa stravovať zdravšie a zmeniť váš životný štýl, ale neviete ako na to?  Náš šéfkuchár, Jaroslav Jára, sa téme zdravej výživy venuje už dlhé roky. Jeho recepty nie sú primárne zamerané len pre vegetariánov, ale ponúkajú vyváženú a plnohodnotnú stravu pre všetkých konzumentov. Pestrosť receptov, ktoré Jaro ponúka, je nielen bohatá na vitamíny, minerály a výživové prvky, ale je hlavne veľmi chutná. Netreba sa teda báť variť bez mäsa ako aj používať rôzne náhražky. Ako na to vás naučí šéfkuchár Jaroslav Jara.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Najslávnejšie parížske Bistrot - recepty od A po Z  
Už aj Bistrá vo svete dostávajú michelinské hviezdy. Prvým bolo Bistro Chateaubriand v Paríži a my si takéto jednoduché, ale kvalitné recepty z parížskych bistier pripravíme spoločne so šéfkuchárom Školy varenia. Všakovaké triky a tajné rady sa dozviete v našej Škole varenia iba od tých najlepších, dokonca aj to ako typický parížsky Bistrot vlastne vznikol.
Už tradične budeme degustovať 4 vínka z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Nezvyčajný svet chutí  

Tento kurz by sme kľudne mohli nazvať aj mágiou chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty. Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie Michal Škorec, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo, v symbióze s majiteľmi, prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni.

 

17:00 – 21:00,  cena 69 eur, (zľava pre členov Gurmán klubu -10%)



Orientálna indická kuchyňa  
Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Orientálna indická kuchyňa II  

Vstúpte s nami do orientálnej indickej kuchyne plnej vôní tamarindu, kari a koriandru.  Svoje kuchárske umenie Vám predstaví majiteľ obľúbenej indickej reštaurácie Akshay Kumar Dixit. Pod jeho vedením si ľahko pripravíte recepty z originálnych indických ingrediencií. Už tradične na tomto kurze budeme degustovať 4 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

 

17:00 – 21:00, cena 69 eur, (pre členov Gurmán klubu -10% zľava)



Pečieme torty  

Spoločne s našou cukrárkou, Andreou Bučekovou, si upečieme chutné a zdravé torty. Pečenie je jej vášeň a cukrárskemu umeniu sa učila len od tých nejlepších. S Jaroslavom Žídekom pracovala v Camouflage a teraz jej výtvory môžete ochutnať v reštaurácii Albrecht. V minulosti, okrem iného, absolvovala prestížne odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinského šéfkuchára Damiena Thuriese z Francúzska.

17:00 – 21:00, 69 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)

Skvelé minútky zo zeleniny a rýb  
 

Zelenina je úžasná, a netreba ju považovať len za chutný šalát či malú prílohu. Na našom kurze sa naučíte, ako zeleninu upraviť a s čím ju vhodne kombinovať. Ako k jej rôznym tepelným úpravám vhodne párovať nielen mäso, ale aj ryby. Na záver si zo zeleniny pripravíme aj chutný dezert. Náš šéfkuchár Daniel Karas sa dlhé roky priúčal od špičkových európskych šéfkuchárov ako zeleninu čo najlepšie pripraviť a vyzdvihnúť jej úžasné chuťové a nutričné vlastnosti v kombináciách hlavne s rybami. A o tom všetkom bude náš nový kurz. Daniel Karas – reštaurácia La Vita.

17:00 - 21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 






Španielska kuchyňa II.  
Voľné pokračovanie úspešného kurzu s novými receptami z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v OC Retro. V tomto kurze sa zameriame viac na špeciality jednotlivých regiónov. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Španielska kuchyňa s Tomášom Zapletalom  
Úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Veď naučiť sa takú klasiku ako je gaspacho či paella Valenciana je snom každého milovníka španielskej kuchyne. 

 17:00 - 21:00, 69 €, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)



Steak – kráľ kuchyne a Argentínske vína  
Dobre pripravený steak z kvalitného mäsa je bezosporu  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať starostlivo vybrané Argentínske vínko našim someliero. Ako bonus naviac od nášho šéfkurćhára získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
Na tomto kurze budeme degustovať kvalitné 4 argentínske vína podľa výberu nášho someliéra a na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
 
17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Steaky ako ich nepoznáme (II.)  

Na tomto kurze Vám šéfkuchár Tomáš Zapletal rozšíri Vaše kulinárske obzory o nové možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si, v netradičním prevedení, pripravíme chutný a šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nielen pripravíte, ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov. K steakom budeme podávať svetoznáme rizlingy z Rakúska a Nemecka. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 



Stredomorská kuchyňa I  
Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria. Kurzom vás bude sprevádzať excelentný kuchár Marián Harciník  - držiteľ ocenennia Zlatá vidlička od Gurmána na Slovensku.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
  
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Stredomorská kuchyňa II  

 

Voľné pokračovanie obľúbeného kurzu stredomorskej kuchyne. Vybrali sme pre vás známe recepty od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov a vôňu korenia a bylín Stredomoria.
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný kuchár Marián Harciník  - držiteľ ocenennia Zlatá vidlička od Gurmána na Slovensku.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Tajuplná marocká kuchyňa  Maroko – krajina plná histórie a vzácnych korenín. Pod vedením Marockého šéfkuchára sa naučíme zopár fantastických receptov a z prvej ruky sa dozviete ako pripraviť špeciality tejto krajiny, ako používať rôzne koreniny, či ako variť v Tajine.

Talianska kuchyňa - ikonické recepty  
Populárny šéfkuchár Daniel Karas pre náš celodenný kurz vybral najznámejšie talianske recepty z rôznych regiónov Talianska na základe surovín, ktoré sú pre tieto regióny typické. Spoločne zažijete chute Campanie, Sicílie, Toskánska, Ligúrie, Piemontu a Valle d´Aosta. Všetky jedlá si v dobrej pohode vychutnáte spolu s lahodnými talianskymi vínami.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Talianska kuchyňa - ikonické recepty Toskánska a Emilia-Romagna  
Po našej gurmánskej ceste Talianskom objavíme ikonické a tradičné recepty z oblasti Toskánska a Emilia-Romagna. Šéfkuchár Daniel Karas pre náš celodenný kurz vybral najznámejšie  recepty z týchto regiónov Talianska na základe surovín, ktoré sú pre ne typické. Použijeme artičoky, pecorino romano, divinu - tak typickú pre Toskánsko. K jedlám si budeme servírovať skvelé toskánske vínka.
NOVINKA: Na našich kurzoch budeme už tradične degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 115 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
 


Talianska kuchyňa - špeciality regiónov  
Tak ako známe Giro d´Itália, aj my sa prejdeme regiónmi Talianska,  tentokrát nahliadneme pod pokrievku kuchárom v Ríme, Murgii, Ambruzze a na Sicílii a naučíme sa variť  ich špeciality. Šéfkuchár Dano Karas prejazdil celé Taliansko a vybral pre vás skutočne zaujímavé regionálne recepty s použitím typických a aj málo známych surovín. K nim si prechutnáme aj niektoré zo známých talianskych vín. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch vždy degustovať 4 vínka z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 



Talianska kuchyňa -špeciality regiónov II. Poldenný kurz  Najznámejšie talianske recepty si pripravíme pod vedením našich šéfkuchárov. Spoločne spoznáme tradičné suroviny a chuťové kombinácie viacerých regiónov talianska.
(Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 
Originál suroviny a produkty si môžte zakúpiť po kurze v našom Kulinárskom obchodíku.

Talianska kuchyňa III. Celodenný kurz  so známym šéfkuchárom Marcelom Ihnačákom. Tento krát to budú recepty z jeho najnovšej kuchárskej knihy – Zelenina moja láska, venovanej receptom na tému zelenina, mäso a ich všakovaké kombinácie v talianskom štýle. Čo viac si priať ako chutné recepty, okorenené talianskym temperamentom, lahodnou súhrou všetkých ingrediencií a vždy dobre naladeným Marcelom Ihnačákom.
Marcel Ihnačák - známy slovenský šéfkuchár
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !


Tapas  Pripraviť skvelé jednohubky nie je až tak jednoduché. Tomáš Zapletal vám ukáže ako vyčarovať z bežných, ale typických surovín skvelé španielske Tapas pre vašu domácu oslavu. Ako jednoducho ohúriť svojich priateľov a pritom im pripraviť výbornú domácu párty s nádychom španielskej gastronómie. Tomáš Zapletal

Teriny & CO  Kto by ich nemal rád. Teriny, peny, parfait a rôzne paštéty, po ktorých sa nám vždy zbiehajú slinky keď ich ochutnávame v tých najlepších reštauráciách. Ale urobiť si svoju vlastnú - to by bola bomba! Na našom novom kurze sa to naučíme pod vedením našich skvelých kuchárov za jeden večer. Použijeme ryby, krevety, divinu, hydinu a tiež populárnu jahňacinu.
Zoltán Baláž - šéfkuchár reštaurácie Cubes, Hotel Aston. 17:00-21:00 69,- euro

Thajská kuchyňa - bezmäsité jedlá  
Obľúbená thajská kuchárka Parichart Bystriansky vás prevedie všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Ukáže vám zopár fígľov ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo. Parichart Bystriansky - thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou.
NOVINKA: Od júna na našich kurzoch degustujeme vždy 4 vínka od malých vinárov zo Sv.Jura a z Malých Karpát, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Thajská kuchyňa I.  

Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne vás naučí thajská kuchárka Parichart. Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle  a hlavne zdravé jedlo. Parichart Bystriansky je  thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Thajská kuchyňa II.  

Obľúbená thajská kuchárka Parichart Bystriansky vás prevedie všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Ukáže vám zopár fígľov ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.

Parichart Bystrianska - thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou

 

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%



Thajská kuchyňa III. - nové recepty, ktoré ešte nepoznáte  
Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkou Parichart. Prevedie Vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart Vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystriansky - thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food a bistra s thajskou kuchyňou 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 - 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava
 


Thajská kuchyňa V - Špeciál (recepty z bravčového mäsa)  
Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou šéfkuchárkou Parichart Bystriansky. Táto dáma vás prevedie všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. 
Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vína od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijete si Proseccom. 
 
17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu 10% zľava


Tradičné slovenské recepty I – chute regiónov Považie, Horehronie a Kysuce s Michalom Škorcom  
Najznámejšie recepty slovenskej kuchyne si pripravíme s našimi šéfkuchármi presne podľa tradičných receptov z rôznych regiónov Slovenska. Tento kurz nám pomôže spoznať rôznorodosť slovenskej kuchyne a odlišnosti  jednotlivých regiónov. Myslíte si, že ich viete uvariť správne? Tak sa o tom neváhajte presvedčiť v našej škole varenia. Vybrali sme pre vás to najlepšie z regiónov a veríme, že sa vám  budú páčiť. Dnes budeme variť tieto výborné recepty a k nim degustovať 3 vína od vinárov z Malých Karpát. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


V AUGUSTE MÁME GURMÁNSKE PRÁZDNINY  Budeme sa na vás tešiť opäť v septembri.
Užite si krásne leto.

Za celý realizačný gurmánsky tím

Radoslav Nackin 
riaditeľ Školy varenia




Varenie na pare  

Variť na pare je veľmi zdravé a v dnešnej dobe už aj veľmi dostupné. Každý výrobca spotrebičov už ponúka parné rúry a my sa spoločne naučíme ako na nich uvariť skvelé 4 recepty od predjedla až po dezert. Od našich šéfkuchárov sa dozviete aj potrebné rady a triky ako na to a aké suroviny je najlepšie použiť. 



Vegetariánska kuchyňa II.  Výživná, chutná a zdravá !
Pokračovanie úspešného kurzu je na svete. Ujal sa ho Jaro Hladík , jeden z 8 vidličkových šéfkuchárov na Slovensku. Pripravil ho na základe vlastných skúseností a svojich chutí. Jaro je už dva roky vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaoslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku

Vianočná Čokoláda  Pripravili sme pre vás nádherný deň plný voňavej a jemnej čokolády - jedného z pokladov ľudstva. Urobíte si vlastné pralinky a čokoládové vianočné dezerty, dozviete sa ako správne temperovať čokoládu a ako pripravovať ganache, či základné polevy.
Jozefína Šebáková - Zaukoucová viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove.

Vianočné pečenie  Zaujímavý kurz s Ivanom Ralbovským - šéfkuchárom našich úspešných kurzov ako Pečieme múčniky a Nie sú torty ako torty. Máme sa na čo tešiť, veď si upečieme vianočné dezerty z celej Európy.

Zážitkové varenie s Martinom Korebličom  
Exkluzívny kurz s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenku, Martinom Korbeličom. Martin si pre nás pripravil hviezdne recepty, ktoré svojimi kombináciami chutí vo vás zanechajú nezabudnuteľný zážitok a zároveň ohromia svojou rafinovanosťou. A pritom sú tak jednoduché, že pod Martinovým vedením si tieto recepty pripravia aj skutoční gurmáni začiatočníci, ktorí vareniu len začínajú prichádzať na chuť. K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér mix vín od malých vinárov zo Sv. Jura, doplnených o jedno svetoznáme vinárstvo. Ako na všetkých našich kurzoch, aj tentokrát vám náš šéfkuchár prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 
 
17:00 - 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%



Zdravé jedlá nielen pre vegetariánov  Vhodný aj pre ľudí s intoleranciou na  laktózu.
Dlho očakávaný obľúbený kurz je tu opäť. Ujal sa ho Jaro Hladík, jeden z 8 vidličkových šéfkuchárov na Slovensku. Pripravil ho na základe vlastných skúseností a svojich chutí. Jaro je už dva roky vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku

Zdravé jedlá nielen pre vegetariánov II  – voľné pokračovanie úspešného kurzu so skvelým Jaroslavom Hladíkom. Jaroslav je už rok vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku.

Zelenina s Danielom  

Zelenina je úžasná, a netreba ju považovať len za chutný šalát či malú prílohu. Na našom kurze sa naučíte, ako zeleninu upraviť a s čím ju vhodne kombinovať. Ako k jej rôznym tepelným úpravám vhodne párovať nielen mäso, ale aj ryby. Na záver si zo zeleniny pripravíme aj chutný dezert. Náš šéfkuchár Daniel Karas sa dlhé roky priúčal od špičkových európskych šéfkuchárov ako zeleninu čo najlepšie pripraviť a vyzdvihnúť jej úžasné chuťové a nutričné vlastnosti v kombináciách hlavne s rybami. A o tom všetkom bude náš nový kurz. Daniel Karas – reštaurácia La Vita.

10:00-14:30 , cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)