Nové kurzy v ponuke




Druhy kurzov
Ikonické recepty Škandinávie  
Chutná a jednoduchá, taká je škandinávska kuchyňa, ktorá využíva rôzne zaujímavé spôsoby úpravy  a zachovania potravín, pretože severská zima je mrazivá a trvá veľmi dlho. Ryby a zeleninu si pripravíme podľa tradičných receptov a spôsobov s našim šéfkuchárom Martinom Novákom, oceneným Zlatou vidličkou, ktorý škandinávsku kuchyňu zbožňuje a rád sa ňou inšpiruje aj vo svojom varení. Typické škandinávske  suroviny doplníme slovenskými a pripravíme si skutočné  lahôdky, ktoré preslávili sever Európy. Fermentácia, čo to je a ktorá zelenina je najvhodnejšia na fermentáciu? Čo je Smorebrod a ako sa pripravuje Gravlax? Všetko vás naučíme. A ako darček si naloženú zeleninu v pekných pohároch vezmete domov.

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ázijská kuchyňa I s Michalom Konrádom  
Exotické chute Ázie, menej známe plodiny a korenia, to všetko v sebe skrývajú japonská, thajská, indonézska či maledivská kuchyňa. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
Už tradične na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

nová cena na jesen 2022!
17:00 – 21:00, cena 95 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Ázijská kuchyňa II s Michalom Konrádom  
Voľné pokračovanie skvelého kurzu so šéfkuchárom Michalom Konrádom. Exotické chute Ázie v úplne nových receptoch. Michal Konrád je jedným z najlepších kuchárov na Slovensku (podľa bedekra Gurmán na Slovensku držiteľ 3 Zlatých vidličiek) a je známy svojim štýlom varenia, ktorý čerpá práve z ázijskej kuchyne. Rád ho spája s európskymi surovinami a servíruje to celé vo fusion štýle. Práve takéto recepty si pre vás pripravil do svojho kurzu. Michal Konrád získal 2x prestížne ocenenie Kuchár roka od Gurmána na Slovensku a dlhé roky bol šéfkuchárom v 3 vidličkovej reštaurácii FOU ZOO v Bratislave. 
Už tradične na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

nová cena na jesen 22
17:00 - 21:00, cena 95 eur, 10% zľava pre členov Gurmán klubu


Burgermánia  
Naučíme sa, nielen aké mäso je vhodné na mletie do burgrov, ale aj aký pomer mäsa a tuku by malo obsahovať. Pripravíme si recepty z viacerých druhov mäsa, pretože burger nemusí byť len z hovädzieho. Úžasnú chuť vášmu burgru totiž dodá výborná omáčka, ktorá ho vyzdvihne o ďalší stupeň vyššie. Nesmú chýbať ani domáce hranolky a ukážeme si aj vhodné kombinácie zeleniny do burgrov. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Dary mora na tanieri - FIREMNÁ AKCIA  Základy máte za sebou a chcete sa ukázať pred priateľmi aj niečím zaujímavejším? Ryby a morské živočíchy si pripravíme presne tak ako sa správne má. Pridáme k tomu zopár esencií stredomorských korenín a pár receptov na ľahký šalát. Ako parádnu bodku na záver si pripravíme lahodný dezert.
Michal Škorec  známy šéfkuchár. 
17:00-21:00, cena 69,- €

Divina  
 
Kurz je veľmi zaujímavý nielen pre poľovníkov, ale aj pre všetkých milovníkov mäsa, pretože ako všetci dobre vieme, najkvalitnejšie mäso je z voľne žijúcich divých zvierat. Môžte sa tešiť na veľmi chutné a moderné recepty z diviny. Keďže tento kurz robíme iba 2x do roka, dlho neváhajte - je naň vždy poradovník.
Už tradične na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
Kurzom Vás bude prevádzať jeden z top šéfkuchárov Slovenska , držiteľ ocenenia Zlatá vidlička, Marián Harciník. 


10:00 - 17:00, cena 119 €, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)



Domáce talianske cestoviny a pizza  

Tento kurz sa ponesie v duchu typických talianskych jedál. Pod dohľadom talianskeho šéfkuchára Emanuela Fortiniho sa naučíte pripravovať základné cesto na cestoviny a spoločne budete tvoriť rôzne typy cestovín, ako napríklad tagliatelle a ravioli. Vyrobíte si k nim veľmi chutné plnky a omáčky. Druhá časť kurzu bude venovaná národnému pokrmu všetkých Talianov, pizze. My si ju pripravíme v troch rôznych obmenách.  
Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Domáci chlieb a syry  Základné suroviny stravy našich starých otcov a aj my ich dnes radi konzumujeme. Dlho pripravovaný kurz prinášame ako novinku v ponuke našej školy varenia. S Andreou /poznáte ju z kurzov pečenia/ si tento krát upečieme chrumkavý domáci chlebík a k nemu si urobíme vlastný syr hrudku, bryndzu a tvaroh. Ako na to sa dozviete práve na tomto zaujímavom kurze.
Andrea Bučeková - reštaurácia Albrecht

Francúzska kuchyňa – špeciál  

Ikonické recepty s Jozefom Masarovičom.
Francúzsko je kolískou kulinárskej kultúry a my sme si v našej Škole varenia už prešli svetoznáme recepty z oblasti Provence či Burgundska. V tomto špeciálnom kurze sme pre vás vybrali ikonické recepty, ktoré nesmú chýbať v repertoári správneho gurmána. Jozef Masarovič, šéfkuchár reštaurácie UFO a Kuchár roka 2020, vás naučí ako si pripraviť tieto francúzske klasiky.
K jedlám si prechutnáme 2 známe francúzske vína z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas: 17:00 - 21:00, CENA: 89 €, pre členov Gurmán klubu 10% zľava


Grilovanie - od základov  
Ideálny pre začínajúcich grilmajstrov.
Naučíme sa ako grilovať a zistíme čo je lepšie či plyn alebo uhlie. Dozviete sa tiež aké doplnky treba ku grilovaniu. Začneme s výberom správnych druhov mäsa a marinád k nim. Ukážeme si ako grilovať zeleninu aj prílohy k mäsu a prezradíme vám čo nesmiete zabudnúť v príprave na dobrú grilovačku. Kurzom vás prevedie odborník a známy šéfkuchár Tomáš Zapletal.
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch degustovať vždy 4 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Grilujeme ryby  Základy máte za sebou a chcete sa ukázať pred priateľmi aj niečím zaujímavejším? Ryby a morské živočíchy si ogrilujeme presne tak ako sa správne má. Pridáme k tomu zopár esencií stredomorských korenín a pár receptov na ľahký šalát. Ako parádnu bodku na záver každej správnej grilovačky si pripravíme lahodný dezert.
Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár. 

GURMÁNSKE PRÁZDNINY  Milí gurmáni, 

radi by sme Vám oznámili, že celý august bude Škola varenia zatvorená, aby sme pre Vás vo svete načerpali nové gurmánske inšpirácie :)
Nové kurzy varenia zverejníme v druhej polovici augusta.
Všetky novinky nájdete tiež na našom facebooku a instagrame.

Budeme sa na vás tešiť opäť v septembri.

Užite si krásne leto a hlavne, nech ste všetci zdraví!

Za celý gurmánsky tím

Radoslav Nackin 
riaditeľ Školy varenia

Japonská kuchyňa  základy Sushi, sashimi, maki, polievky miso... Naučíme sa pod vedením pani Yoshimi USUI (známej prezentátorke kuchárskych kurzov a šou v Japonsku) ako pripraviť skvelé originálne domáce japonské menu tak, ako sa robí v Japonsku. Súčasťou kurzu je aj Originálny Japonský Čajový obrad. Tento výnimočný kurz s pani Usui sa koná iba raz v roku!

Japonská kuchyňa a sushi  

Všetko, čo by ste mali o základoch japonskej kuchyne vedieť, si pripravíme pod vedením sushi majstra Alexandra Ílleša. Naučíme sa profesionálne sushi menu a nebude chýbať ani povestná polievka miso. 
A pohodovo po slovensky budeme popri varení na kurze degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Japonská kuchyňa II  
Voľné pokračovanie kurzu  japonskej kuchyne so skvelým sushi majstrom Alexandrom Illešom. Tentokrát nás ale naučí jedno kompletné japonské menu, ktoré japonci veľmi obľubujú a aj v reštauráciách po celej krjine servírujú. Volajú ho BentoBox. Čo to konkrétne je, ako sa servíruje a aké jedlá sa do neho pripravujú sa dozviete na tomto našom NOVOM kurze. 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
17:00 - 21:00, cena 75 €, zľava pre členov Gurmán klubu -10% 


Kačacie a husacie hody  

Tradičné domáce recepty zo západného Slovenska z obce Slovenský Grob, ktorá je známa svojimi Husacími hodami. Naučíte sa pripravovať nielen husacinu a kačacinu, ale aj tradičné lokše a povestnú červenú kapustu na sladko. Lokše sa tu podávajú aj na sladko ako dezert. Všetko to budeme zapíjať svätojurskými vínkami - ako ináč!

Na našich kurzoch už tradične degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 

 

 



Klasické domáce zákusky, ale trochu inak  Pripravíme si a spoločne upečieme klasické zákusky ako ich poznáme zo známich kaviarní. Veterník, laskonka šamrole či punčový rez, všetci ich milujeme, ale skoro nikto ich už nevie robiť podla správnych receptúr! Ale naša nová cukrárk Andrea Bučeková vás to naučí. Pečenie je jej vášeň a učila sa od tých najlepších. Pracovala s Jaroslavom Žídekom v Camouflage a teraz v Albrechte, absolvovala Thuries academy.

Kurz pre ortodoxných mäsožravcov  

Pre veľký záujem všetkých milovníkov šťavnatej roštenky, hovädzej sviečkovice a mladej jahňacinky opäť uvádzame náš obľúbený kurz pre mäsožravcov, na ktorom sa naučíte ako si zjemniť filet steak, pripraviť omáčku z husacej foia gras, zladiť borievkovú omáčku s T-bone. Postupne si pripravíte najznámejšie omáčky svetových kuchýň až po tie, ktoré ste asi ešte nikdy nevarili. 
Počas varenia budeme degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 119 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%
 


Kurz s Michelinskou hviezdou  

Tento jedinečný kurz organizujeme iba 1x do roka a vaším šéfkuchárom bude Damien Thuries - francúzsky šéfkuchár ocenený 1 michelinskou hviezdou. Naučí vás niektoré z receptov, ktoré si v jeho reštaurácii vychutnávali gurmáni z celého sveta. Popri varení ochutnáme aj francúzske vína, champagne a užijeme si veľa zábavy a dobrej nálady. Kurz je simultánne tlmočený do slovenčiny. Spomienkou na tento úžasný večer vám bude zošit s receptami podpísaný samotným Damienom Thuriesom.

17:00 – 21:00, cena 99 EUR, počet miest

Legendárne makrónky  
Príďte si vychutnať chute a vône parížskej kaviarničky minulého storočia. Tento kurz je určený pre delikatesných maškrtníkov špecializovaných na makrónky. Makrónky pôvodne vykreoval známy francúzsky cukrár Yves Thuries a v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom všetkých najznámejších cukrárstiev sveta. Naša šéfcukrárka Aďka Bučková vás naučí, ako si makrónky môžte pripraviť aj vy vo svojej kuchyni. Ukáže vám všetky fígle ako si správne pripraviť základný korpus, ako ho zaujímavo ochutiť a zdravo prifarbiť. Rovnako sa naučíte namiešať viacero lahodných krémov. A na záver si s kvalitnou kávičkou spoločne vychutnáte všetky pestrofarebné makrónky, ktoré ste si napiekli.
 
cena 69 eur, 17:00 - 21:00, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Letná španielska kuchyňa a tapas  
Voľné pokračovanie úspešného kurzu s novými receptami z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v OC Retro. V tomto kurze sa zameriame viac na špeciality jednotlivých regiónov. 
Popri varení si predegustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


LETNÉ PRÁZDNINY v Škole varenia  
Milí gurmáni,

v auguste budeme mať tradične prázdniny,
ale s o to väčšou chuťou sa na Vás budeme tešiť opäť v septembri! :)

Kto by mal záujem "zavariť" si aj počas augusta, fungujeme na bázi súkromných či firemných akcií s minimálnym počtom 9 gurmánov.

Viac info vám za náš tím poskytne R.Skalíková.
Kontakt:
0911 353 100 alebo na skolavarenia@pregurmanov.sk

ŽELÁME VÁM KRÁSNE LETO a v septembri dovarenia :)

riaditeľ Školy varenia
Radoslav Nackin


Luxusné steaky  

Luxusné steaky sú voľným pokračovaním veľmi úspešnej série našich kurzov o príprave steakov. Tentokrát si pripravíme steaky, ktoré bežne nejedávte, nemajú ich ani v obchodoch a ani ich vo väčšine reštaurácií neponúkajú. Venujeme im preto v našej Škole varenia samostatný kurz a veríme, že sa vám bude páčiť. Steaky doladíme výbornými omáčkami a zaujímavými prílohami. Samozrejme k mäskám budeme servívrovať vínka. Na tomto špeciálnom kurze si VY sami vyskladáte vínnu kartu z celého sveta, tak ako ich ponúkame v našej vinotéke. 
Svetom luxusných steakov vás prevedie šéfkuchár Martin Novák.

17:00 – 21:00, cena 95 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Minútky - všetko do 15 minút!  
Náš nový kurz od známeho šéfkuchára Zola Baláža na štýl Jammieho Olivera, len oveľa "zdravšia a jedlejšia" verzia. Recepty, ktoré si tento večer pripravíme ako minútky určite so Zolovou pomocou zvládnete do štvrť hodinky vytvoriť aj vy doma. Navyše budeme používať samé výživné a veľmi zaujímavé suroviny nielen z Európy ale aj z Ázie. Zkrátka parádny fusion týchto dvoch svetov a chutí. Príďte a posúďte sami aké delikatesy je možné vykúzliť do 15 minút. 

17:00 - 21:00, 69 eur, pre členov Gurmán klubu 10% zľava




MINÚTKY z hovädzieho mäsa  

Mäsové minútky v zaujímavých chuťových kombináciách, z ktorých si pod vedením šéfkuchára Zoltána Baláža, rýchlo pripravíme vynikajúce jedlá. Recepty tohto kurzu vychádzajú z 3 základných surovín a ich príprava by nám nemala zabrať veľa času. Tento kurz je určený pre všetkých gurmánov, ktorí nemajú času nazvyš. 

17:00 – 21:00, 69 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)













Moderná vegetariánska kuchyňa I  
Túžite stravovať sa zdravšie a zmeniť váš životný štýl, ale neviete ako na to?  Náš šéfkuchár, Jaroslav Jára, sa téme zdravej výživy venuje už dlhé roky. Jeho recepty nie sú primárne zamerané len pre vegetariánov, ale ponúkajú vyváženú a plnohodnotnú stravu pre všetkých fit gurmánov. Pestrosť receptov, ktoré Jaro ponúka, je nielen bohatá na vitamíny, minerály a výživové prvky, ale je hlavne veľmi chutná! Naučte sa s Jarom variť aj bez mäsa a využiť rôzne "náhražky". 
Keďže zdravý pitný režim je alfou omegou každého gurmána, počas varenia si vychutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra.
Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Moderná vegetariánska kuchyňa II  
 
Voľné pokračovanie kurzu, tentokrát so zameraním na alergény a ľudí s intoleranciami.  Chcete sa stravovať zdravšie a zmeniť váš životný štýl, ale neviete ako na to?  Náš šéfkuchár Jaroslav Jára sa téme zdravej výživy venuje už dlhé roky. Jeho recepty nie sú primárne zamerané len pre vegetariánov, ale ponúkajú vyváženú a plnohodnotnú stravu pre všetkých konzumentov. Pestrosť receptov, ktoré Jaro ponúka, je nielen bohatá na vitamíny, minerály a výživové prvky, ale je hlavne veľmi chutná. Netreba sa teda báť variť bez mäsa ako aj používať rôzne náhrady. Ako na to vás naučí šéfkuchár Jaroslav Jara.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


MVC - Otvorené pivnice sv. Urbana v Škole varenia!  

Otvorené pivnice na svätého Urbana v Škole varenia
20.-21.mája 2022


Po dvoch kovidových rokoch pauzy sa vraciame k nášmu tradičnému programu - ponuke dobrého vínka, jedla a príjemnej zábavy v rámci populárneho malokarpatského podujatia MVC. 
V piatok 20. a v sobotu 21. mája budeme fungovať ako reštaurácia a pre všetkých fajnšmekrov sme si pripravili pestré menu k ich náročnému putovaniu po vínnych pivniciach. Servírovať budeme:


Pod taktovkou známeho šéfkuchára Školy varenia, Jara Hladíka a jeho ochotných pomocníkov, budeme fungovať v tomto režime:
piatok 14:00 - 21:00
sobota 12:00 - 20:00

Všetci hladoši sú u nás vítaní!


Najslávnejšie parížske Bistrot - recepty od A po Z  
Už aj Bistrá vo svete dostávajú michelinské hviezdy. Prvým bolo Bistro Chateaubriand v Paríži a my si takéto jednoduché, ale kvalitné recepty z parížskych bistier pripravíme spoločne so šéfkuchárom Školy varenia. Všakovaké triky a tajné rady sa dozviete v našej Škole varenia iba od tých najlepších, dokonca aj to ako typický parížsky Bistrot vlastne vznikol.
Už tradične budeme degustovať 4 vínka z rôznych regiónov Francúzska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Neobyčajná vianočná večera  

Vianočné menu bez mäsa je určené nielen pre tých, ktorí sú vegetariáni, ale aj pre tých, ktorí majú intoleranciu na lepok a laktózu.  Aj počas vianočných sviatkov sa môžeme stravovať zdravo. Náš šéfkuchár Jaro Jára pre vás pripravil toto skvelé vianočné menu. Jaroslav Jára sa téme zdravej výživy venuje už dlhé roky. Jeho recepty nie sú primárne zamerané len pre vegetariánov, ale ponúkajú vyváženú a plnohodnotnú stravu pre všetkých konzumentov. Pestrosť receptov, ktoré Jaro ponúka, je nielen bohatá na vitamíny, minerály a výživové prvky, ale je hlavne veľmi chutná. Netreba sa teda báť variť bez mäsa ako aj používať rôzne náhražky. Ako na to vás naučí šéfkuchár Jaroslav Jara.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Nezvyčajný svet chutí  

Tento kurz by sme kľudne mohli nazvať aj mágiou chutí a zmyslov. Tradične očakávané chute sa vám predstavia v úplne opačnom garde. Neveríte, že čo je sladké vo svojej podstate môže chutiť aj na slano? A presne naopak, aj zo slaných potravín si môžete vykúzliť sladké dezerty. Majstrovstvo miešania chutí vám predvedie Michal Škorec, absolvent Thuries Academy a šéfkuchár, ktorému sa počas jeho pôsobenia v Gašperovom Mlyne darilo v symbióze s majiteľmi prezentovať zážitkovú gastronómiu na vysokej úrovni.

17:00 – 21:00,  cena 75 eur, (zľava pre členov Gurmán klubu  -10%)



Orientálna indická kuchyňa  

Je veľa napodobnenín indickej kuchyne, no my sa naučíme tú pravú autentickú. Osobne sa vašim učiteľom stane majiteľ indickej reštaurácie Ashoka pán Akshay Kumar Dixit. Z originálnych indických ingrediencií si pod jeho vedením pripravíte chuné a hlavne zdravé jedlá jednej z najstarších kuchýň sveta.
Varenie si už tradične spríjemníme degustáciou 3 vín od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Orientálna indická kuchyňa II  

SPYTAT SA AKSHAYA, CI SPRAVI NEJAKY RECEPT S OKROU 

Vstúpte s nami do orientálnej indickej kuchyne plnej vôní tamarindu, kari a koriandru.  Svoje kuchárske umenie Vám predstaví majiteľ obľúbenej indickej reštaurácie Akshay Kumar Dixit. Pod jeho vedením si ľahko pripravíte recepty z originálnych indických ingrediencií. 
Už tradične na tomto kurze budeme degustovať 4 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

 

17:00 – 21:00, cena 69 eur, (pre členov Gurmán klubu -10% zľava)



Pečieme torty  

Spoločne s našou cukrárkou, Andreou Bučekovou, si upečieme chutné a zdravé torty. Pečenie je jej vášeň a cukrárskemu umeniu sa učila len od tých nejlepších. S Jaroslavom Žídekom pracovala v Camouflage a teraz jej výtvory môžete ochutnať v reštaurácii Albrecht. V minulosti, okrem iného, absolvovala prestížne odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinského šéfkuchára Damiena Thuriese z Francúzska.

17:00 – 21:00, 69 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)

Pralinky a dezerty z čokolády  

ČOKOLÁDA - AFRODIZIAKUM STARÝCH MAYOV

Na našom sobotňajšom kurze sa budeme venovať dávnemu afrodiziaku a povzbudzujúcemu prostriedku starých Mayov - voňavej a jemnej čokoláde. Dozviete sa ako správne temperovať čokoládu, ako pripravovať ganache a niektoré základné polevy. Vytvoríte si vlastné pralinky a čokoládové dezerty. Do tajov podmanivej a jemnej chuti čokolády vás vtiahne expertka na slovo vzatá: Jozefína Šebáková – Zaukolcová, viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove. 
Kto by odolal tejto lákavej kombinácii? :)
 
10:00 – 17:00, 119 € zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%


Rakúsko-uhorská kuchyňa - špeciality cisárov  
Tradičná a chutná kuchyňa našich starých mám.
Spoločne so šéfkuchárom Jozefom Riskom si navaríme zopár skvelých tradičných receptov  v trošku modernejšom stýle. Tradičná “ Monarchálna “ kuchyňa bola prierezom maďarskej, rakúskej, chorvátskej, tirolskej a bavorskej kuchyne. Vrátime sa ku koreňom a naučíme sa  správne pripravovať klasiky, ako rybacia polievka, dozvieme sa aký je rozdiel medzi paprikášom a perkeltom,  a ako vznikol známy desert “  Kaiserschmarrn”.  

Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas: 17:00 - 21:00, cena: 75 €, členovia Gurmánskeho klubu majú 10% zľavu


Sardínia - tajomstvá kuchyne dlhovekosti  
Predstavíme vám typické sardínske recepty a charakteristické jedlá z tohto krásneho ostrova, ktorý prináleží do Modrej zóny, teda miest na planéte, kde sa ľudia dožívajú úctyhodného veku v plnom zdraví a sile. Porozprávame sa o autentickej kuchyni a význame výživy prispievajúcej k dlhovekosti Sardínčanov. Tajomstvá ich kuchyne nám predstaví známa propagátorka a autorka množstva receptov pre zdravú a vyváženú stravu a veľká odborníčka práve na sardínsku kuchyňu - Silvia Horecká. Jej prednášky sú veľmi pútavé, akčné a plné zaujímavých príhod z jej života na Sardínii. Ingrediencie, ktoré budeme používať, sú dostupné aj  v obchodoch na Slovensku.

Počas prípravy jedál budeme tak ako vždy degustovať 3 vínka od vinárov z Talianska a Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

Niečo navyše:
Špeciálny chutný darček zo Sardínie dostane každý účastník kurzu.

čas 17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

Skvelé minútky zo zeleniny a rýb  
 

Zelenina je úžasná, a netreba ju považovať len za chutný šalát či malú prílohu. Na našom kurze sa naučíte, ako zeleninu upraviť a s čím ju vhodne kombinovať. Ako k jej rôznym tepelným úpravám vhodne párovať nielen mäso, ale aj ryby. Na záver si zo zeleniny pripravíme aj chutný dezert. Náš šéfkuchár Daniel Karas sa dlhé roky priúčal od špičkových európskych šéfkuchárov ako zeleninu čo najlepšie pripraviť a vyzdvihnúť jej úžasné chuťové a nutričné vlastnosti v kombináciách hlavne s rybami. A o tom všetkom bude náš nový kurz. Daniel Karas – reštaurácia La Vita.

17:00 - 21:00, cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.) 






Sobotná grilovačka pre všetkých gurmánov - voľný vstup  
FESTIVAL GRILOVANIA 23.-25.6.2022
Skvelý zážitok z grilovania v 3 kurzoch po sebe!
 
Sobotná grilovačka – vítaní sú všetci gurmáni z ulice, Jura a celého Slovenska 😊
Otvorené: 17:00 – 21:00 
Menu: šťavnaté steaky, omáčky ku grilovanému mäsku a vína od malých vinárov zo Svätého Jura (presné menu nájdete v MENU vedľa kurzu)

• Prezentácia grilov a doplnkov ku grilovaniu
• Degustácia vína 
• Možnosť ochutnať špeciálne omáčky ku grilovanému mäsu
• Možnosť objednať si mäsá na grilovanie a vyzdvihnúť si ich počas festivalu
 


Španielska kuchyňa s Tomášom Zapletalom  

Úplne nové recepty z bohatej a pestrej španielskej kuchyne nám tento krát pripraví Tomáš Zapletal, známy šéfkuchár a propagátor španielskej kuchyne, ktorý pôsobil v Parcafé a rozbiehal známy Tapas bar v Retro. Veď naučiť sa takú klasiku ako je gaspacho či paella Valenciana je snom každého milovníka španielskej kuchyne. 

 17:00 - 21:00, 69 €, (zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)


Steak – kráľ kuchyne a argentínske vína  
 
Správne pripravený steak z kvalitného mäsa je nepochybne  kráľom každej kuchyne. Tie najznámejšie  steaky si pripravíme v ich základných formách a k nim zaujímavé omáčky, dipy, salsy a prílohy. Tento kráľovský kurz bude sprevádzať degustácia starostlivo vybraného argentínskeho vína a ako bonus naviac od nášho šéfkuchára Tomáša Zapletala získate recept na výbornú šalotkovú marmeládu.
Na tomto kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 – 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Steaky ako ich nepoznáme (II.)  

Na tomto kurze Vám šéfkuchár Tomáš Zapletal rozšíri Vaše kulinárske obzory o nové možnosti ako urobiť kvalitný a chutný steak aj z iných druhov mias. Okrem hovädzieho striploinu si, v netradičním prevedení, pripravíme chutný a šťavnatý steak z kuraciny alebo z bravčovej sviečkovej. Ochutené maslá patria k steakovej kultúre a vy si ich nielen pripravíte, ale si ich môžete ako darček zobrať aj domov. K steakom budeme podávať svetoznáme rizlingy z Rakúska a Nemecka. Ako bonus vám šéfkuchár prezradí aj výborný recept na šošovicový šalát a zemiakový koláčik, ktoré sú ideálne prílohy k steakom. 
Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 85 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 



Stredomorská kuchyňa - FIREMNÁ AKCIA  

S našou partiou gurmánov si pripravíme známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Gurmáni sa môžu tešiť na kuchyňu plnú vôní, korenín a bylín Stredomoria. Spoločne so šéfkuchárom Tomášom Zapletalom sa krok po kroku naučíme ako sa má uvariť pravé talianske rizoto. Vyrobíme si lososový tartar, upečieme pražmu alebo si zmajstrujeme populárny steak Saltimbocca alla romana a na záver si pomaškrtíme na lahodnej panna cotte s ovocím.  

Čas: 17:00 - 21:00, cena: 75 €

Čas: 17:00 - 21:00, cena: 75 €


Stredomorská kuchyňa I  
Pripravíme si známe recepty Stredomoria od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovnik. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, morských živočíchov, korenín a bylín Stredomoria.
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár Tomáš Zapletal. Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom
  
17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Stredomorská kuchyňa II  
Voľné pokračovanie obľúbeného kurzu stredomorskej kuchyne. Vybrali sme pre vás známe recepty od Valencie cez Marseille, Sicíliu až po Dubrovník. Môžte sa tešiť na kuchyňu plnú rýb, darov mora a vôňu korenia a bylín Stredomoria. 
Kurzom vás bude sprevádzať excelentný šéfkuchár Tomáš Zapletal. Už tradične budeme počas kurzu degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia Radoslav Nackin a pripijeme si Proseccom
 
17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava


Stredomorská kuchyňa III – vianočný špeciál - Jaro Jára  
Vedeli ste, že stredomorská kuchyňa patrí popri thajskej, japonskej a indickej medzi najzdravšie na svete? Vďaka každodennej konzumácii rýb je bohatá na omega tri mastné kyseliny a naopak obsahuje málo nasýtených mastných kyselín. Na južnom slnku dozrieva šťavnaté ovocie a zelenina plná vitamínov a potrebných minerálov. Svoje tradičné miesto na tanieri majú aj rôzne strukoviny a pestrá paleta delikatesných syrov. 
 
17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Svetové torty  

Spoločne s našou top cukrárkou, Andreou Bučekovou, si upečieme delikatesné svetoznáme torty. Pečenie je Andrejkina vášeň a cukrárskemu umeniu sa učila len od tých nejlepších. S Jaroslavom Žídekom pracovala v Camouflage a teraz jej výtvory môžete ochutnať v reštaurácii Albrecht. V minulosti, okrem iného, absolvovala prestížne odborné školenie Thuries Academy pod vedením michelinského šéfkuchára Damiena Thuriese z Francúzska.

17:00 – 21:00, 69 eur, zľava pre členov Gurmánskeho klubu -10%)

Tajuplná marocká kuchyňa  Maroko – krajina plná histórie a vzácnych korenín. Pod vedením Marockého šéfkuchára sa naučíme zopár fantastických receptov a z prvej ruky sa dozviete ako pripraviť špeciality tejto krajiny, ako používať rôzne koreniny, či ako variť v Tajine.

Talianska kuchyňa - ikonické recepty - I  
Náš taliansky šéfkuchár Emanuele Fortini pre náš celodenný kurz vybral najznámejšie talianske recepty z rôznych regiónov Talianska na základe surovín, ktoré sú pre tieto regióny typické. Spoločne zažijete chute Campanie, Sicílie, Toskánska, Ligúrie, Piemontu a Valle d´Aosta. Všetky jedlá si v dobrej pohode vychutnáte spolu s lahodnými talianskymi vínami.
A aby že nám celý deň ozaj dobre bolo,  predugustujeme si 3  talianske vínka podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
10:00 - 17:00, 119 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Talianska kuchyňa - ikonické recepty Toskánska a Emilia-Romagna II  

Tak ako známe Giro d´Itália, aj my sa prejdeme regiónmi Talianska,  tentokrát nahliadneme pod pokrievku kuchárom v Toskánsku a regióne Emilia Romagna a naučíme sa variť  ich špeciality.
Náš taliansky šéfkuchár Emanuele Fortini vybral pre vás skutočne zaujímavé regionálne recepty s použitím typických a aj málo známych surovín. K nim si prechutnáme 3 známe talianske vína z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

10:00 - 17:00, cena 129 eur, zľava pre členov Gurmán klubu -10%

 


Talianska kuchyňa - minútky s Emanuelom Fortinim  
Náš taliansky šéfkuchár Emanuele Fortini si pre milovníkov talianskej kuchyne pripravil špeciálny poldenný kurz zameraný na minútky, ktoré si zvládne pripraviť každý zaneprázdnený gurmán do 20 minút. Venovať sa budeme typickým regionálnym talianskym pokrmom a prechutnáme si k nim talianske vínka podľa výberu nášho someliéra. 
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si naturalmente prosecco italiano :)
 
čas: 17:00 - 21:00, cena: 75 €, zľava pre členov Gurmán klubu -10%


Talianska kuchyňa - špeciality regiónov  
Tak ako známe Giro d´Itália, aj my sa prejdeme regiónmi Talianska,  tentokrát nahliadneme pod pokrievku kuchárom v Ríme, Murgii, Ambruzze a na Sicílii a naučíme sa variť  ich špeciality. Šéfkuchár Dano Karas prejazdil celé Taliansko a vybral pre vás skutočne zaujímavé regionálne recepty s použitím typických a aj málo známych surovín. K nim si prechutnáme aj niektoré zo známých talianskych vín. 
NOVINKA: Od júna budeme na kurzoch vždy degustovať 4 vínka z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%

 



Talianska kuchyňa III. Celodenný kurz  so známym šéfkuchárom Marcelom Ihnačákom. Tento krát to budú recepty z jeho najnovšej kuchárskej knihy – Zelenina moja láska, venovanej receptom na tému zelenina, mäso a ich všakovaké kombinácie v talianskom štýle. Čo viac si priať ako chutné recepty, okorenené talianskym temperamentom, lahodnou súhrou všetkých ingrediencií a vždy dobre naladeným Marcelom Ihnačákom.
Marcel Ihnačák - známy slovenský šéfkuchár
Skvelý darček pre každého účastníka od Marcela !


Talianska kuchyňa – Poldenný Emilia Romagna - špeciál  
 
Ikonické recepty regiónu Emilia Romagna s Emanuelem Fortinim. Talianska kuchyňa je známa množstvom famóznych jedál bohatých na zeleninu, morské živočíchy a samozrejme preslávené cestoviny. Málokto vie, že táto oblasť je aj kolískou vzniku takých delikates ako je svetoznámy syr Parmigiano reggiano alebo Aceto Balsamico di Modena či parmská šunka. My si v tomto špeciálnom kurze ukážeme zopár ikonických receptov z oblasti Emilia Romagna, ako je preslávené ragú Bolognese, či kurča Pollo alla Cacciatora. 
K jedlám si prechutnáme 3 známe talianske vína z rôznych regiónov Talianska podľa výberu nášho someliéra.
Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

čas: 17:00 - 21:00, CENA: 79 €, pre členov Gurmán klubu 10% zľava


Tapas  Pripraviť skvelé jednohubky nie je až tak jednoduché. Tomáš Zapletal vám ukáže ako vyčarovať z bežných, ale typických surovín skvelé španielske Tapas pre vašu domácu oslavu. Ako jednoducho ohúriť svojich priateľov a pritom im pripraviť výbornú domácu párty s nádychom španielskej gastronómie. Tomáš Zapletal

Teriny & CO  Kto by ich nemal rád. Teriny, peny, parfait a rôzne paštéty, po ktorých sa nám vždy zbiehajú slinky keď ich ochutnávame v tých najlepších reštauráciách. Ale urobiť si svoju vlastnú - to by bola bomba! Na našom novom kurze sa to naučíme pod vedením našich skvelých kuchárov za jeden večer. Použijeme ryby, krevety, divinu, hydinu a tiež populárnu jahňacinu.
Zoltán Baláž - šéfkuchár reštaurácie Cubes, Hotel Aston. 17:00-21:00 69,- euro

Terra gustus - jesenný špeciál  
 
Terra Gustus znamená krajina chuti. Je radosťou z objavovania, prekvapením, výzvou a dobrodružstvom, ktoré treba zažiť.
Tento kurz vychádza z myšlienky, ktorú prezentuje náš šéfkuchár Jozef Riska a ktorá nás naučí pracovať so surovinami z lúk a záhrad a to čo nám ponúkajú lesy Malých Karpát na jeseň. Dozviete sa užitočné rady o lúčnych a jedlých kvetoch, lesných bylinách a hubách a jesenných plodoch. 
Kráčame s trendom svetovej gastronómie - veríme, že jesť a variť treba sezónne, a preto sa vraciame ku koreňom. Navaríme si dômyselné, veľmi chutné a zdravé jedlá zo surovín typických pre náš terroir.
Počas varenia si už tradične prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 - 21:00, cena 75 eur, zľava 10% pre členov Gurman klubu


Terra gustus - príbehy plodov z lesa, farmy, lúky a záhrady  
 
Terra Gustus znamená krajina chuti. Je radosťou z objavovania, prekvapením, výzvou a dobrodružstvom, ktoré treba zažiť.
Tento kurz vychádza z myšlienky, ktorú prezentuje náš šéfkuchár Jozef Riska a ktorá nás naučí pracovať so surovinami z lúk a záhrad a to čo nám ponúka les na jar a začiatkom leta. Dozviete sa užitočné rady o lúčnych a jedlých kvetoch, lesných bylinách a hubách a prvých jarných plodoch. 
Kráčame s trendom svetovej gastronómie - veríme, že jesť a variť treba sezónne, a preto sa vraciame ku koreňom. Navaríme si dômyselné, veľmi chutné a zdravé jedlá zo surovín typických pre náš terroir.
Počas varenia si už tradične prechutnáme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 - 21:00, cena 75 eur, zľava 10% pre členov Gurman klubu


Thajská kuchyňa I.  


Najznámejšie recepty ostrej thajskej kuchyne vás naučí thajská kuchárka Parichart. Prevedie vás všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart vám osobne ukáže niektoré fígle ako pripraviť rýchle  a hlavne zdravé jedlo. Parichart Bystriansky je  thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou
Tradične budeme počas varenia degustovať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava 

 



Thajská kuchyňa II.  
 
Obľúbená thajská kuchárka Parichart Bystriansky vás prevedie všetkými chuťami a vôňami jednej z najzdravších kuchýň sveta a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Ukáže vám zopár fígľov ako pripraviť rýchle a hlavne zdravé jedlo.
Parichart Bystriansky je populárna thajská šéfkuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food ako aj bistra s thajskou kuchyňou.
Už sa stalo tradíciou, že na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava 

 



Thajská kuchyňa III  
Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkou Parichart.
V tomto kurze sa naučíme okrem veľmi chutných receptov aj preslávené thajské Panang kari kuracie alebo s tofu a dozviete sa aj veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart Bystriansky je populárna thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food a bistra s thajskou kuchyňou. 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava
 


Thajská kuchyňa IV  

Voľné pokračovanie úspešného kurzu najznámejších receptov ostrej thajskej kuchyne s thajskou kuchárkou Parichart.
V tomto kurze sa naučíme, okrem veľmi chutných receptov variť aj, Pad Kra Pao Moo Khai Dow - korenisté bravčové mäsko s jazmínovou ryžou. Tiež sa dozviete veľa zaujímavých kulinárskych informácií z jej rodiska. Parichart Bystriansky je populárna thajská kuchárka a majiteľka potravín Naam Thai food a bistra s thajskou kuchyňou. 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu -10% zľava
 


Thajská kuchyňa V  

Už sme na kurzoch thajskej kuchyne s našou známou šéfkuchárkou Parichart varili ikonické thajské polievky, špeciality s rezancami, krevetami aj rybami, ale medzi veľmi populárne a obľúbené thajské jedlá patria aj špeciality z bravčového mäsa. A práve v tomto kurze sa im budeme venovať, pretože aj bravčové mäso vedia Thajci upraviť tak, aby bolo veľmi chutné, šťavnaté a chrumkavé. Parichart nám osobne ukáže tajné fígle ako si spracovať a upraviť exotické thajské potraviny. 
Parichart Bystriansky je populárna thajská šéfkuchárka a majiteľka thajského bistra Naam a obchodíku s thajskými potravinami. 
Už sa stalo tradíciou, že na našich kurzoch degustujeme 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta, podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Prosecco.

17:00 - 21:00, cena 75 eur, pre členov Gurmán klubu 10% zľava


Tradičná česká kuchyňa - NETRADIČNE a základy miešania zmesí korenia  

Špeciality tradičnej českej kuchyne všetci poznáme, veď sme na nich vyrastali a boli súčasťou spoločného jedálnička za Československa. Veď taký moravský vrabec z dusenou kapustou a karlovarskou knedlou je doteraz ikonické jedlo. A nesmieme zabudnúť na tak populárnu sekanú či známe české chlupaté knedlíky. Upečieme si mäská na tri spôsoby, k nim si pripravíme 3 rôzne dusené kapusty a spárujeme ich s knedlou taktiež na 3 rôzne spôsoby. Nevšednym doplnkom budú ZÁKLADY MIEŠANIA zmesí korenia. Celým kurzom nás prevedie David Jurásek, kuchár a hlavne tvorca značky Davídkovo koření, ktorý si už dlhé roky mieša svoje vlastné zmesi korenia. Jeho obchod s korením - Davídkovo koření - je známe po celom Slovensku. Naviac si pre vás pripravil darček v hodnote 25 eur vo forme setu z namiešaným korením a e-knihu z recaptami z kurzu. 
Počas varenia budeme pekne po slovensky degustovať 3 rôzne vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
17:00 - 21:00, cena 75 €, zľava pre členov Gurmán klubu -10% 
 
 


Tradičné grobské husacie hody  
 
 
Husacie hody si pripravíme podľa tradičných rodinných receptov, ktoré si v Slovenskom Grobe odovzdávajú už 4 generácie v rodine Anny Jaycajovej, známej propagátorky husacích špecialít a vychýrenej kuchárky, uznávanej po celom svete. Svoju reštauráciu Pivnica u zlatej husi v Sl.Grobe povýšila na miesto, kde sa radi stretávajú nielen slovenskí gurmáni, ale aj významné osobnosti z celého sveta, aj vďaka tomu spolu s dcérou, Dankou Kisslingovou, reštauráciu prezentujú ako „Kráľovstvo husaciny". Obe dámy, ako Vaše lektorky, Vás naučia ako si   správne prichystať a upiecť hus, upiecť zemiakové lokše,  akú kapustu si k nej uvariť a na záver nebude chýbať ani typický dezert z Pivnice u zlatej husi.
Tento výnimočný kurz budeme organizovať iba v obmedzenom počte a preto neváhajte využiť jedinečnú možnosť naučiť sa tradičné recepty od tých najlepších husacinárok v Grobe.
Samozrejme k husacinke si vychutnáme aj 3 vínka od vinárov z Malých Karpát alebo zo sveta podľa výberu nášho someliéra. Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.
 
čas kurzu: 17:00 – 21:00, cena: 79 €, pre členov Gurmán klubu zľava -10%
 


Tradičné slovenské recepty I – chute regiónov Považie, Horehronie a Kysuce s Michalom Škorcom  
Najznámejšie recepty slovenskej kuchyne si pripravíme s našimi šéfkuchármi presne podľa tradičných receptov z rôznych regiónov Slovenska. Tento kurz nám pomôže spoznať rôznorodosť slovenskej kuchyne a odlišnosti  jednotlivých regiónov. Myslíte si, že ich viete uvariť správne? Tak sa o tom neváhajte presvedčiť v našej škole varenia. Vybrali sme pre vás to najlepšie z regiónov a veríme, že sa vám  budú páčiť. Dnes budeme variť tieto výborné recepty a k nim degustovať 3 vína od vinárov z Malých Karpát. Na kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 – 21:00, cena 69 eur, pre členov Gurmán klubu zľava -10%


Varenie na pare  

Variť na pare je veľmi zdravé a v dnešnej dobe už aj veľmi dostupné. Každý výrobca spotrebičov už ponúka parné rúry a my sa spoločne naučíme ako na nich uvariť skvelé 4 recepty od predjedla až po dezert. Od našich šéfkuchárov sa dozviete aj potrebné rady a triky ako na to a aké suroviny je najlepšie použiť. 



Vegetariánska kuchyňa II.  Výživná, chutná a zdravá !
Pokračovanie úspešného kurzu je na svete. Ujal sa ho Jaro Hladík , jeden z 8 vidličkových šéfkuchárov na Slovensku. Pripravil ho na základe vlastných skúseností a svojich chutí. Jaro je už dva roky vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaoslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku

Veľkonočné pečenie  

Márne hľadáte odvahu na prípravu vášho prvého veľkonočného barančeka? Vaše pokusy o chrumkavú pavlovku zlyhávajú na nesprávnom postupe? Tak v tom prípade tento kurz je presne pre vás! V príjemnej spoločnosti ďalších gurmánov sa naučíte ako správne upiecť veľkonočného barančeka, tajné vychytávky na pavlovovu tortu a pripravíte si ďalšie dva moderné dezerty. Vašou mentorkou bude sympatická šéf cukrárka Aďka Bučeková, ktorá vie vykúzliť delikatesné zákusky pre náročnú klientelu bratislavských top reštaurácií. Svoje cukrárske umenie premenila na vášeň. Pracovala s Jaroslavom Židekom v Camouflage a je absolventkou aj známej Thuriés academy pre profesionálnych kuchárov.

17:00 - 21:00, cena 69 eur, zľava pre členov Gurman Premium Club -10%


Vianočná Čokoláda  Pripravili sme pre vás nádherný deň plný voňavej a jemnej čokolády - jedného z pokladov ľudstva. Urobíte si vlastné pralinky a čokoládové vianočné dezerty, dozviete sa ako správne temperovať čokoládu a ako pripravovať ganache, či základné polevy.
Jozefína Šebáková - Zaukoucová viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, a majsterka odborného výcviku ZOA v Púchove.

Vianočné pečenie s Aďkou Bučekovou  

Už ste si u nás užili výborné kurzy Svetové torty, Legendárne makrónky či Klasické zákusky, no tentokrát sme si pre vás pripravili voňavý špeciál - Vianočné pečenie. S našou profesionálnou cukrárkou Aďou Bučekovou si upečieme dva tradičné a dva moderné vianočné dezerty.
Ukážeme vám nápady ako si oživiť ponuku vianočných lakociniek o ďalšie veľmi chutné recepty. Určite sa vám budú páčiť a prekvapíte nimi vašich priateľov, rodinu aj susedov.
Už tradične budeme počas kurzu degustvať 3 vínka od vinárov z Malých Karpát podľa výberu nášho someliéra a naviac si pripravíme aj sviatočný vianočný punč! Na každom kurze vás osobne welcome drinkom privíta riaditeľ Školy varenia a pripijeme si Proseccom.

17:00 - 21:00, cena 69 eur, 10% zľava pre členov Gurmán klubu
 



Výber mäsa na objednávku k osobnému odberu  

Vážení gurmáni,

v rámci nášho FESTIVALU GRILOVANIA Vám ponúkame možnosť objednať si  kvalitné mäso od nášho špeciálneho dodávateľa k Vašej domácej grilovačke. 

Vaše objednávky smerujete na náš mail: skolavarenia@pregurmanov.sk
Mäso si môžete vyzdvihnúť v sobotu medzi 17. a 21. hodinou u nás v Škole varenia vo Svätom Jure na Prostrednej č.17.
(pre viac info volajte 0911 353 100)

PONUKA MASA:


Flank steak (USA), balenie cca 1,8 kg CENA: 34,50 €/1 kg
 
Hovädzí Ribeye (Uruguaj), porcovaný CENA: 28 €/1 kg
 
Hovädzia kvetová špička, (Rakúsko), krájaná CENA: 25 €/1 kg
 
Teľací T-Bone steak, (Rakúsko) CENA: 21,50 €/1 kg
 
Jahňacia korunka 50/00 (Nový Zéland), chladená, balenie cca 0,7 kg CENA: 38,50 €/1 kg
 
Jahňacia korunka 75/35 (Nový Zéland), mrazená, balenie cca 2x 0,4 kg/1 ks,  CENA: 38,50 €/1 kg


Zážitkové varenie s Martinom Korbeličom  
Exkluzívny kurz s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenku, Martinom Korbeličom. Martin si pre nás pripravil hviezdne recepty, ktoré svojimi kombináciami chutí vo vás zanechajú nezabudnuteľný zážitok a zároveň ohromia svojou rafinovanosťou. A pritom sú tak jednoduché, že pod Martinovým vedením si tieto recepty pripravia aj skutoční gurmáni začiatočníci, ktorí vareniu len začínajú prichádzať na chuť. K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér mix vín od malých vinárov zo Sv. Jura, doplnených o jedno svetoznáme vinárstvo. Ako na všetkých našich kurzoch, aj tentokrát vám náš šéfkuchár prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 
 
17:00 - 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%



Zážitkové varenie s Martinom Korbeličom II  

Zažite pokračovanie exkluzívneho kurzu s jedným z najlepších šéfkuchárov Slovenska, známym aj z televíznej obrazovky ako tvrdým porotcom a držiteľom dvoch Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovenk a víťazom prestížnej kuchárskej súťaže Bocuse d´Or Slovensko, Martinom Korbeličom. Martin tentokrát pre Vás pripravil špeciálne menu, ktoré vo Vás rozihrá a prebudí všetky chuťové zmysly. Ním pripravené jedlá sú vždy veľmi kreatívne s použitím tých najkvalitnejších surovín. Veríme, že bude pre Vás veľkým zážitkom navariť si ich spoločne s ním a prežiť príjemné a pohodové chvíle v spoločnosti ďalších gurmánov.  K tomuto skvelému menu vyberie náš someliér viacero vín od malých vinárov zo Sv.Jura doplnených o svetové vinárstva.  Ako na všetkých svojich kurzoch, aj tentokrát Vám Martin prezradí viacero tipov a trikov zo svojej kuchyne. 
 
17:00 - 21:00, cena 89 eur, pre členov Gurman klubu zľava -10%


Zdravé jedlá nielen pre vegetariánov  Vhodný aj pre ľudí s intoleranciou na  laktózu.
Dlho očakávaný obľúbený kurz je tu opäť. Ujal sa ho Jaro Hladík, jeden z 8 vidličkových šéfkuchárov na Slovensku. Pripravil ho na základe vlastných skúseností a svojich chutí. Jaro je už dva roky vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku

Zdravé jedlá nielen pre vegetariánov II  – voľné pokračovanie úspešného kurzu so skvelým Jaroslavom Hladíkom. Jaroslav je už rok vegetariánom a veľmi si to pochvaľuje. Ukáže vám, že aj vegetariánska strava môže byť pestrá, chutná a hlavne výživná. Všetky recepty si pripravíte z dostupných surovín.
Jaroslav Hladík - držiteľ zlatej vidličky od Gurmána na Slovensku.

Zelenina s Danielom  

Zelenina je úžasná, a netreba ju považovať len za chutný šalát či malú prílohu. Na našom kurze sa naučíte, ako zeleninu upraviť a s čím ju vhodne kombinovať. Ako k jej rôznym tepelným úpravám vhodne párovať nielen mäso, ale aj ryby. Na záver si zo zeleniny pripravíme aj chutný dezert. Náš šéfkuchár Daniel Karas sa dlhé roky priúčal od špičkových európskych šéfkuchárov ako zeleninu čo najlepšie pripraviť a vyzdvihnúť jej úžasné chuťové a nutričné vlastnosti v kombináciách hlavne s rybami. A o tom všetkom bude náš nový kurz. Daniel Karas – reštaurácia La Vita.

10:00-14:30 , cena 69,- € (Zľava pre členov Gurmánskeho klubu 10 %.)